Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: st leden 08, 2020 2:38 am    Předmět: Herní výzva 2020 na serveru Databáze her Citovat

.
8. 1. 2020 - Rozhodl jsem se opět hrát DH Herní výzvu, již pátý ročník, ale pro mě teprve třetí. Hry vybrané, ale potíž bude s kategoriemi 6 a 7. Pro zařazení do soutěže i řádné splnění je nutné napsat i komentáře ke všem hrám, co byly uživatelem k výzvě uplatněny. Ono se sice traduje, že to lze hrát i bez publikovaných komentářů, jenomže, bez obdržených bonusových DH bodů za splnění. A bez toho bych DH výzvu fakt nehrál. Zároveň vím, co s sebou nese určitý počet komentářů na DH celkem. Do výzvy vybrány hry, z nichž jich vlastním sedm a momentálně nainstalovaných jich mám čtveřici.

Jako první rozehrán Serious Sam -The First Encounter na obtížnost Normal 3/5. Spadá do kategorie č. 4.

Ještě doplním, jakým způsobem to vlastně budu hrát.

Konečně jsem přišel na to, jak si zahrát Serious Violence Mod i v kampani z Egypta. Tedy kompletní obsah ze The First Encounter. Vtip je ten, že se to musí hrát stále jako mod do hry Serious Sam: The Second Encounter Smile Jako jsem kdysi hrál Unreal přes UT99, Serious Sam má tutéž možnost. V rámci DH výzvy to tedy vyřeším tak, že odehraji původní TFE (hra) a následně ten Serious Violence TFE. A v komentáři pak zmíním, jestli a jaké rozdíly v té kampani z Egypta jsou. Samozřejmě pro profil hry SS TFE, protože SS TSE jsem už před třemi lety komentoval Smile

https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=12
https://www.gog.com/forum/serious_sam_series/serious_violence_for_first_encounter

________________________________________________________________________________________________________________________________

9. 1. 2020 - Do kategorie č. 6 přijde asi tahová plošinovka Ronin z roku 2015. Případně jsem našel ještě jiné hry, u nichž by to ale bylo nejspíše problematičtější. Každopádně, nehodlám hrát jakoukoli plnohodnotnou strategii, to fakt ne. To není má parketa. A pro kategorii 2 upřednostním jednu z těchto dvou her, A Story About My Uncle či The Talos Principle. Ale rád bych dal přednost té prvně zmíněné. A samozřejmě, nic mi nebrání výzvu oficiálně přijmout.

V Serious Sam jsem absolvoval tajnou úroveň se skalisky a vodopády, kam se dalo dostat přes jednu houpající plošinu. Úroveň končila dole v jeskyni, kde byl velkej boss na mostě. Pěkný byl i ten vodou obehnaný kruh, kde to vůbec nepřipomínalo pouštní prostředí Egypta, ale hezky kvetoucího, zeleně působícího prostředí. A jak jsem tak hrál, najednou mě napadl námět na komentář ke hře. A jal se jej psát, šlo mi to od ruky.

________________________________________________________________________________________________________________________________

10. 1. 2020 - V Serious Sam opět něco nahráno. Obtížnost se časem zvyšuje. Dokud není hráč u obrovských staveb a pouští, kde je obrovsky koncipovaný dohled do dáli, kam ani nelze jít, protože ubývá pak zdraví, tak je hra pouhý trénink. Ale později řádně přituhne a je to fest obtížné i na Normal. Je nutné využívat veškerých znalostí frenetických stříleček. V podzemní části, kde se i proplouvá vodou a jsou tam elektrizující svině, se nachází jeden velmi zajímavý secret, též pod vodou. Je to hluboká díra, kde jsou jezdící plošiny a dá se tam doplnit životy na maximum.

________________________________________________________________________________________________________________________________

11. 1. 2020 - Hra spawnuje potvory, jakmile ty předešlé sejmu, ale vůbec nemusí být zlikvidovány všechny. Jsem tam chodil sem a tam, narážel na osamocené neřády, sejmul je, pak se někde objevily další na strategických pozicích, ale kdybych nestřílel ty před nimi, vůbec by k těmto spawnům nedošlo. A to se už nějakou dobu dalo projít bránou do další lokality. A to jsem si dodnes myslel, že v Serious Sam musí být úplně všichni se vyskytující protivníci nekompromisně zneškodněni, aby se hráč dostal dál. Jak se ukazuje, neplatí to vždy na sto procent.

https://i.imgur.com/Q7h3LJp.jpg ---- https://i.imgur.com/q1cfONk.png
Levý obrázek ukazuje, kde mě býci vymrštili za propast zpět, čímž jsem byl v bezpečí a sledoval, jak padají dolů na bodáky. A jeden z nich mě později vymrštil i na okolní zdi budov, což mi umožnilo provést netušenou exploraci mapy, i se podívat na velmi sofistikovaná řešení, co tam vývojáři, z kdo ví jakých důvodů, zanechali, aby bylo koumáctví počítačových pařanů odměněno vrchovatě.

______________________________________________________________________________________________________________________

12. 1. 2020 - V první lokaci s pyramidami v dáli, kde jsou býci a je to rozděleno na jednotlivé dvorany a nádvoří. Dá se tam známými triky skákat po zdech a přeskakovat to nestandardně. V lokaci, kde se umísťují získané amulety z průběhu hry, to jde též, ale hráč si musí dávat pozor na zraňování v důsledku nesprávného postupu. To je totiž trest hry za ty vylomeniny, co tam s oblibou mně vlastní stále provádím.



______________________________________________________________________________________________________________________

13. 1. 2020 - Konečně jsem v úrovni Karnak našel ten slavnej secret, kterému vývojáři změnili v HD verzi hry vlastnosti. Protože pokročilejší verze jejich enginu neuměla fičury, co uměly už mnohem starší verze. Tak jak může ten engine být vlastně pokročilý? Mně se prostě Serious Sam Classic líbí.

Ve hře jsou i další zajímavé věci. Životy a vesta ukryté ve dvou sochách v Karnaku. A v Luxoru je tajně umístěná munice na jedné střeše. Hráč přijde do budovy se zelenou láhvičkou k doplnění životů, načež se strop najednou sesune níže, takže musí hráč rychle zdrhat zpátky ven. Pak na té střeše/stropu vidí ty ukryté bonusy, které si může vzít.

______________________________________________________________________________________________________________________

15. 1. 2020 - Již jsem v posledním levelu Velká pyramida, který je fest obtížnej. Jen přijít na správný postup u bosse, to mi něco zabralo. Pak souboj přímo v pyramidě, ale bez nábojů, v podstatě. Úvodní plac s mnoha vlnami nepřátel, až tam byl extrémní zástup robotů, to jsem dal jen tak, že mě býci vyhodili opět na postranní zeď. Tam jsem byl dobře krytý a systematicky vše kropil, dokud nebyla čistá půda pod nohama. A šlo se na bosse, ale fakt dost hodin ztraceno beznadějně neúčinným soubojem s ním.

Jak postupovat v poslední úrovni The Great Pyramid:

1. Úvodní plac postupně vyčistit, než se objeví extrémní množství býků, a nechat se postupně vymrštit na jednu ze zdí, kde to lze poté bezpečně kropit a pohodlně ukládat. Samozřejmě základním, obou ručním revolverem.
2. Tímtéž způsobem udolat později přítomné roboty. Pak stačí slézt dolů a doplnit si náboje, životy a vestu. Pokračovat dál, až se objeví finální boss.
3. Zprvu na vás neútočí, ale je opět nutné sejmout klasické nepřátele, co na vás opět jdou. Pokračujte plně vybaveni z úvodního placu, dobře chráněni vestou a životy. Cesta vede k Velké pyramidě. Tam se na jejím horním schodišti stane boss útočícím, což vám umožní na něj opět pálit. Až bude zneškodněna dostatečná vlna nabíhajících nepřátel, vstup do pyramidy se otevře.
4. Po proběhlé sekvenci následuje teprve souboj s bossem na férovku, jen vy s ním, ale je to podmíněno speciálním postupem. V Second Encouner to nutné nebylo, tam stačilo jen klasicky útočit. Ale zase ta všudypřítomná chorvatská originalita se opět ukázala.

Hodně zdaru. Dohrát Serious Sam - The First Encounter je výzva sama o sobě. A to i na Normal 3/5.

Obrázky ze závěrečného outra - https://i.imgur.com/qCA7iYy.png - https://i.imgur.com/ZUsAXIf.jpg - https://i.imgur.com/p0JB6yD.png

Dnešním dnem tedy splněna kategorie č. 4.) - Reálná virtualita dohráním Serious Sam -The First Encounter na obtížnost Normal. Ještě mám možnost Serious Violence FE i SE kampaní na Hard. Dále The Full Encounter Mod. Je toho mrtě.

A samozřejmě, nastává období výběru další hry do výzvy. S největší pravděpodobností to bude Painkiller: Overdose.

______________________________________________________________________________________________________________________

17. 1. 2020 - Jak na finálního bosse na vrcholu pyramidy, na speciální trik si musíte přijít sami. Ale popíši, že aby se vám ho v konečné fázi podařilo udolat, musíte jeho ukazatel poškození mít co nejblíže místu, kde je v horní části obrazovky započítané score a hned vedle ikona 1, stupně vítězů. No, a ten ukazatel jeho poškození musí být fakt co nejblíže té zmíněné ikoně, tzn. už před jakýmikoli čísly ze score, je-li tam několik miliónů. Když pak pokračujete správně a v jeho eliminaci nejste sami, s nejsilnější zbraní, která připomíná trubku, do něj stačí rychle pálit. Tak bude poškozen, ukazatel zčervená a již se nestačí znovu dobít na zeleno. To by bylo nutné to znovu opakovat. Se save pozicemi opatrně, chce to uložit před onou asistencí, kdy je Boss dostatečně oslaben a ve finále ho pouze doděláte uvedenou zbraní.

Hledal jsem k Serious Sam různé zajímavé modifikace, co tu tedy nalinkuji. Jsou buď pro First či Second Encounter.

Sanatory - SS: TFE – Recenze 85 procent
https://ladyfuzztail.art.blog/2013/04/11/sanatory-authors-alexey-vodkins-morozov/
https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=130

Persepolis Map Pack - SS: TSE
https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=403
Jde o další díl, co úzce souvisí s tím z prvního odkazu. - https://1url.cz/izzIu

Bastion of Darkness - SS: TSE – Recenze 80 procent
https://ladyfuzztail.art.blog/2013/04/10/bastion-of-darkness-authors-leo-game/
https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=461

Desert City - SS: TFE – Recenze 80 procent
https://ladyfuzztail.art.blog/2013/04/09/desert-city-authors-kristo-game-serious-sam/
https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=462

The Forgotten Place - SS: TFE – Recenze 75 procent
https://ladyfuzztail.art.blog/2013/04/11/the-forgotten-place-authors-povilas-kinderis/
https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=35

Posledně zmíněná The Forgotten Place je pouhá jedna mapa, ale fakt kvalitní a rozsáhlá. Na Hard je v ní přes 2000 nepřátel. Mám ji nainstalovánu, ale zatím nedohrána. Bude nutné opět začít od nové hry. Nachází se v položce Custom Level.

______________________________________________________________________________________________________________________

18. 1. 2020 - Je na čase začít druhou hru ve výzvě, půjde o Painkiller: Overdose. Dnes jsem do něj dal opět nějaký update, funguje ok. Hru jsem musel trošku zesvětlit, protože v ní bylo špatně vidět. Také vytipována další hra do kategorie 8. Mohla by to klidně být XIII - 2003, ale to fakt nevím. Raději jsem tam dal Mortyr 2: For Ever - 2004. Hra jde 64 FPS, mám v ní widescreen a dříve nehrána. Odehrává se na začátku někde v horách a je tam sníh.

V Painkiller: Overdose mám jedno SweetFX, které neumožňuje pouštět Fraps. Neboť by to zase rozhodilo grafický vzhled hry, hlavně nastavení jasu. Ale snímat screenshoty lze přes Screenshot Captor, kde to zachová tu kvalitu, co mám při zapnuté hře. A konečně to jdu hrát, nemůžu se stále věnovat jiným věcem.

______________________________________________________________________________________________________________________

19. 1. 2020 - Pěkně to odsýpá, už jsem získal dvě karty. Budu hrát tak, že karty budu jen získávat, ale nikoli používat. Tedy, dokud to tak půjde. A chci i sbírat zlaté mince, bez nichž by hraní stálo za houby. Osm screenshotů z hraní, jak u mě hra vypadá. Včetně oněch dvou karet.

https://i.imgur.com/yWX12tv.jpg -- https://i.imgur.com/p7ncPdh.jpg -- https://i.imgur.com/UAP8oKn.jpg -- https://i.imgur.com/IYdPySd.jpg -- https://i.imgur.com/qDo5HcL.jpg -- https://i.imgur.com/cS7I4BR.jpg -- A ty získané karty -- https://i.imgur.com/10exkij.png -- https://i.imgur.com/lZdN4ri.png

A dal jsem si záležet na sepsání komentáře ke hře. To zvládám, i když jsem teprve na začátku Smile Už jsem na Asteroidech a mám třetí kartu.

______________________________________________________________________________________________________________________

20. 1. 2020 - Dnes jsem dokončil level Asteroidy a získal čtvrtou kartu. Rovněž rozehrán mod CzechBox, ale to vzalo za své poté, co se ukázalo, že damned nahodil špatnou verzi a je nutné čekat na další. A to jsem kvapíkem dosáhl projití deseti map, nevynechání jediného secretu. Tak protočenou tu hru mám, ale fakt nemilé. A mohl jsem to zkombinovat s výzvou.

______________________________________________________________________________________________________________________

21. 1. 2020 - Celá Painkiller série je protkána různými bugy, které dodnes nikdo neopravil. Částečně je to dáno tím, že hry vznikaly pro Windows XP ve 32bit a Windows 7 v 64bit. Black Edition je víceméně stabilní a odbugovaná, ve verzi 1.65 s posledním updatem ze září 2017. Ale Overdose a Resurrection jsou na tom tragicky. V Overdose dochází k padání hry, když je načítána uložená pozice. Děje se tak v mapách Smrticí bažina a Zvířecí farma. V prvně zmíněné mapě jsem to vyřešil aktivací cheatu na nesmrtelnost. A to pouze v té problematické úrovni, posléze cheat zase deaktivován. Boss Ep 1, Level 6 byl snadnej, na Insomnii. A to jsem si vůbec nevzal do slotů žádné karty. Za minutu bylo po něm. Raději střádám získané zlaťáky, než abych je nezodpovědně utrácel. Hra stejně nevrací celou částku, ale jen část. Takže ty karty úplně výhodné zase rozhodně nejsou.

Dosud získaných sedm karet - https://i.imgur.com/10exkij.png -- https://i.imgur.com/lZdN4ri.png - https://i.imgur.com/NdRqZAp.jpg -- https://i.imgur.com/fDuOhJf.png -- https://i.imgur.com/XC4kLth.png -- https://i.imgur.com/oXzHJgT.png -- https://i.imgur.com/88KKeom.png

Komentář k Painkiller: Overdose již kompletně hotov. Má standardní délku, jak je u mě obvyklé. Dost jsem si s ním pohrál. A to jsem ve hře dosud jen na začátku epizody 2. Již nechám být, nebudu příliš či vůbec už měnit. Text je koncipován naprosto dostačujícím a ideálním způsobem.

______________________________________________________________________________________________________________________

22. 1. 2020 - Jsem zhruba v polovině mapy Nuclear Plant, kterou jsem v této podobě snad ještě nehrál. Ale některé její úseky byly, myslím, v Supernatural 2.0. Úkol por kartu vyžaduje ji celou absolvovat bez jediné karty. Takže bych normálně musel získané karty navrátit do slotů, takto je nepoužívám a nese to ovoce.

Komentář k Painkiller: Overdose ladím furt, je s ním moc práce. Ale je to už poměrně vyladěné. SweetFx si dám i do ostatních Painkiller her, protože se jedná o velmi pěkně působící podobu grafického zpodobnění.

Momentálně mám už osm získaných karet. Nyní na startu Zvířecí farmy, kde by také měly blbnout načítané pozice. Zatím se tak ale neděje. Úkol pro kartu zahrnuje sebrat 160 duší, přičemž jich je v mapě jen o dvě více.

______________________________________________________________________________________________________________________

23. 1. 2020 - Nainstaloval jsem ruskou předělávku Painkiller: Resurrection of Resurrection, což je další zpracování třetího Painkiller add-onu z roku 2009. Projekt vznikl v roce 2016 a je důkazem, že má ruská mod komunita stále co dělat. Ale samozřejmě, všem jde o to, aby nějaký Painkiller zase oplýval větší kvalitou. Takže se o to stále mermomocí snaží. Zda úspěšně, to těžko říct. Faktem je, že je zde jedna sp kampaň s deseti úrovněmi. Tudíž by to mělo být uzpůsobeno lépe. Hra využívá engine z původní hry 1.64, čímž by měla být zbavena závažných chyb. Ale všiml jsem si propadávání skrze texturu, padání hry při načítání. Naštěstí opětovně to většinou už jde. Časy načítání jsou také zdlouhavé a je nutné uplatnit trik s jejich menším zrychlením. Na DH popsáno u Painkiller: Overdose. Ve hře mi funguje i můj SweetFX, co to vše krásně zvýrazní.

Aktuálně mám nainstalovaných devět Painkileer her, dohránu sotva čtveřici. Již získáno devět karet v Painkiller: Overdose. https://i.imgur.com/ZywQZ52.jpg -- https://i.imgur.com/88Ac9p1.jpg

Save na startu levelu Field Ambulance, kde je úkolem ji dokončit do dvaceti minut. To se mi asi nepovede, jedu-li bez použití karet.

Zvířecí farma úspěšně přešlá, žádné problémy v ní nebyly a načítání běželo výtečně. Zde jsem opět objevil průchod na okraj mapy a možnost si mapu prohlédnout z opačné perspektivy. Postup:

1.) - Na konci levelu, u schodů a zábradlí, vyskočte na automat u pravé zdi. Je tam i strom. Tak se dostanete na zídku, která se táhne celou oblastí až na opačnou stranu.
2.) - Dostaňte se na zmíněnou protější stranu a uvidíte vymodelovanou zem za dírou skrze mapu. Na tu zem opatrně přeskočte.
3.) - Nyní si můžete mapu krásně prohlédnout z dříve neviděného úhlu, když se lze dostat až na samý start levelu.
4.) - Stačí se držet stále levé strany. Ploty se dají přeskočit. Překážky nejsou pevně zablokovány, ale průchozí.
5.) - Po chvíli si všimnete naskládaných balíků slámy, co normálně v mapě jsou, ale za plotem. Vyskákejte po nich nahoru a přeskočte do oblasti, v níž jste dříve již byli.
6.) - Vraťte se do závěru mapy a všimněte si, že onen automat tam již není. Zmizel těsně poté, co se od něho hráč vzdálil, či jen stál na té horní zídce. Znovu se tedy popisovanou cestou do této oblasti dostat už nedá.

Z této neznámé a skryté vlastnosti mapy si lze vyfotit řadu pěkných scenérií ze Zvířecí farmy, ale foťte především tak, aby nebylo na obrázku jakýmkoli způsobem vidět grafické anomálie.

______________________________________________________________________________________________________________________


Když fotíte obrázky ve vyšším rozlišení a chcete zachovat jejich vysokou kvalitu, nejlépe toho dosáhnete formátem PNG. Ten ale zabírá poměrně hodně místa na disku. Naštěstí se dá při minimální ztrátě docílit JPG pod 2 MB v rozlišení 2560x1440, to je docela přijatelné. Umožňuje to např. program Polarr Photo Editor, v němž stačí nastavit nejvyšší kvalitu komprese sto procent. K programu se zdarma dostanete přihlášením na váš účet u Microsoftu. Stažení a instalace se provede integrováním do vašeho operačního systému.



______________________________________________________________________________________________________________________

24. 1. 2020 - - V překrásně koncipované úrovni Ragnarok, která je v zimním hávu a jakoby se vyjímala z úplně jiné hry. Úkolem pro kartu je najít čtveřici secretů, které budou někde na ledových krách a tak. Screenshoty fotím, z PNG do JPG dány i ty z HL2, co mám rozehrané. Pak ještě SS Classic. Ušetřím spoustu místa. Z Ragnaroku samozřejmě budou též. V předešlé mapě získána již desátá karta, v pohodě jsem to zvládl dokončit za 18 minut. Soustředil jsem se jen na nepřátele a měl proto minimum nábojů. Painkiller: Overdose spadá do několika kategorii letošní výzvy. Můžu klidně dát do 8 - základní varianta. A pro 9 si vybrat něco jiného.



______________________________________________________________________________________________________________________

25. 1. 2020 - Ragnarok dojetej. Asi nejlepší mapa v Painkiller sérii celkově. A finální boss luxusní, měl speciální fintu. A secrety jsou sladkou odměnou zatvrzelým fpskářům. Nářez nehoráznej! Nalezeny všechny čtyři, byly fakt výzva, ale já si je pamatoval už z Painkiller: Supernatural 2.0. Level je v takovém střídmějším duchu, na poměry série. Okořeněnej líbivou a pomalejší muzikou. Nepřátelé jsou originálně vyvedeni i ti nejslabší, o to variabilnější souboje s nimi to jsou. Nádech je jednoznačně ze severských bájí a mýtů z širého dávnověku, kde byli mocní kněží s kouzly, co nadzvedli hráče údivem, jak pocítil zásah od nich. A graficky také bezesporu náročnější na plynulost hry, ale již je třináct let staré, tudíž brnkačka. Mapa byla opravdu monumentální a ohromující, což se u prosté FPS, kde to možná občas někomu může připadat pod jeho úroveň, fakt jen tak nevidí. O to větší radost z Ragnaroku mám. Pokladu nalezeno 1050, což byl víceméně limit od tvůrců hry.

A opět jsem měl štěstí na super výhledy z horní pozice, takzvaně mimo mapu. V tom jsem profláklej a jako doma Smile



Téměř na konci mapy Haunted Valley, která je mapou Return to Castle Wolfenstein z Painkiller: Supernatural 2.0. Tam byla koncipována trošku jinak a měla i lepší secrety. Zdejší originál ale vůbec není špatný, zejména ta fauna a flora na začátku. V mapě se dá opět dostat do sektoru mimo mapu, stačí si vyskočit na stříšku jednoho malého přístřešku. V Painkiller: Overdose mám za sebou dvojici kompletních epizod a zisk jedenácti tarotových karet. Dvanáctá též klapne. Uvedená úroveň tak spadá do té první z poslední třetí epizody hry, disponujících opět šesticí levelů. Dohromady má tedy druhý Painkiller add-on sedmnáct single player map ke zdolání. Mapa dokončena, získána dvanáctá karta. V jejím závěru objeveno místo, které jakoby vedlo do secretu, ale nic to za účel nemělo. Viz přiložené obrázky.



______________________________________________________________________________________________________________________

26. 1. 2020 - Ráno jsem dojel mapu Village of the Damned, která má hned na začátku špatný level design. Neboť lze u zničeného schodiště, kde je jen obrys zábradlí, vyskočit na protější střechy. Pokud si hráč stoupne na ono zábradlí. Ze střech se následně může dostat kamkoli, víceméně. Hlavně ale na větší prostranství s vilou. Tím si o něco zkrátí cestu a ušetří si asi 20 nepřátel, s nimiž tedy nebude muset bojovat. Aktivace protivníků probíhá vždy u zavřených bran, pak je možné normálně se soustředit na červené cehckpointy. Úkolem k zisku karty je v této mapě jen použití dvou zbraní, brokovnice a základní Razor Cube. Na Insomnii vcelku bez problémů, ale chce to najít bedny s náboji. Save na startu levelu Studios.

______________________________________________________________________________________________________________________

27. 1. 2020 - Dnes dokončen level Studios, který byl poměrně obtížný. Úkolem pro kartu bylo mít stav zdraví nad 50 po celou dobu trvání úrovně. To byl velmi těžký úkon, zejména v závěru mapy. Tam na mě šli dotěrní elektrikáři. Umějí nekompromisně hráče zasáhnout, bylo jich několik naráz a musel jsem zvýšit citlivost DPI na myši, aby se mi to povedlo splnit na kartu. Karet již čtrnáct v mém vlastnictví. Karta z Village of the Damned a Studios. Zbývá mi už jen trojice karet. Za splnění mapy Studios hráč získá zlatou kartu Iron Will.

Jako čtvrtý level Ep 3 je v Overdose Loony Park, co co byl už v Painkiller: Battle Out of Hell. Nyní je úkolem pro kartu zničit všechny předměty, to nebylo ve staré verzi hry možné. Řeší to ale naštěstí PowerMad.

______________________________________________________________________________________________________________________

28. 1. 2020 - Loony Park kompletní. Je mírně upraven, ale začátek je totožný. Absentuje horská dráha, místo níž se vejde do portálu a hráč je rázem v jiné části parku. Zničit všechny zničitelné předměty v úrovni, to představovalo problém. Byly totiž mimo dosah z blízka a šly jen zamířit a rozstřelit na dálku, případně něčím odpálit. Dáno jen s nápovědou na YouTube. Ale lidi to považovali za bug, možná opravuje PowerMad. Faktem je, jde o jeden automat před posledním checkpointem, který má dva zničitelné předměty. Dále je jedna prskavka v květináči na horní části lodi, jedna lavička za plotem, jak jsou ty mega truhly. A to je vše. Takže se zde karta získat dá. A provázel mě tu nechutný bug, kdy se hra kousla a nic. Jen Odhlášení z Windows pomohlo. Správce úloh nereagoval. A docházelo k tomu samozřejmě opakovaně, za totožných podmínek.

Loony Park karta z Painkiller: Overdose. Zbývají mi už jen dvě úrovně a stejné množství karet. V této fázi hry mám tak celkem už patnáct tarotových karet. Pokladu nasbíráno něco přes 8000.



______________________________________________________________________________________________________________________

Dojeté poslední dvě úrovně, Air Combat a Samaels Lair, v nichž získána poslední dvojice karet. Následně jsem dal novou hru, s konfigurací z předešlého hraní, a obtížnost Nightmare. Mám to snad dobře vložené, aby to nebylo tak těžké. A hlavně se už nebudu muset ohlížet na nutné úkoly a hrát si po svojem. Odpadne ale dobití zdraví na checkpointech, a zlaté karty jen jednou za mapu, u bossů a vyhrocených šarvátek.

Dnešním dnem tedy splněna kategorie č. 9.) - Základní kameny dohráním Painkiller: Overdose na Insomnii. Poslední dvojice získaných karet Air Combat, Samaels Lair.

______________________________________________________________________________________________________________________

30. 1. 2020 - Painkiller: Overdose na obtížnost Nightmare

144 Hz monitor, rozlišení 2560x1440, myš 3200 až 5000 DPI, nějaká stabilní citlivost ve hře, kterou snesete. Myš s větší garancí životnosti počtu kliků, např. Creative Sound BlasterX SIEGE M04 na Mironetu za 1000,- Kč. Zmíněná myš má garanci životnosti 50 Mil. počtů kliků.

To je naprostý základ, samozřejmě s odpovídajícím nastavením doby odezvy na monitoru. Uvážím-li fakt, že je dotyčná hra dost frenetická, na Nightmare o to víc, jsou popisované skutečnosti a vlastnosti naprosto povinné. A nesmí chybět ideální herní podložka. Já mám dodávanou od výrobce linkované myšky, (obyčejnou textilní) ale určitě dobře poslouží i jedna z těchto tří.
- Vybíráno opravdu pečlivě. - SteelSeries Dex - Mouse Pad Pad, popř. Roccat Hiro 3D Supremacy Surface Gaming Mousepad či ROG Strix Slice Mousepad. Ty od SteelSeries a Asusu jsou rozhodně kandidáty, ale nerad bych takovou, co by měla klasicky textilně tkaný povrch. Potenciální problém, co by mohl nastat, je příliš hrubý a hladký povrch, že by to mohlo posupně poškodit spodní teflony na myši. Podložka by tedy měla být spíše z měkčího polymeru, oplývajícím vzorkem hustě položené textury, co přispěje k lepšímu tření a tím i preciznějšímu snímání pohybu ze senzoru myši.

Ale už k samotnému hraní na obtížnost č. 3 Nightmare. Předpokládá to, že má hráč hru přešlou na Insomnii, díky čemuž si může dosadit pětici vyhovujících karet. Těmi jsou:

Trojice zlatých - Fury, Iron Will a The Sceptre.
Dvojice stříbrných - Last Breat a Fear.

Případně další kombinace:

Trojice zlatých - Fury, Iron Will a Assault.
Dvojice stříbrných - Last Breat a Fear.

S uvedenými kombinacemi je Nightmare vcelku hratelná, ale předpokládá to časté ukládání pozic, speciální Painkillerovský styl pohybu a šetření s aktivací zlatých karet až na závěr levelu, u poslední várky nepřátel. A rovněž by neměl hráč spoléhat na přílišné sbírání zlata a duší, hlavní je zůstat živý a vyváznout. Vše naráz a kompletně rozhodně nejde stihnout. A často doplňovat náboje do zbraní, jsou adekvátně rozmístěny k sebrání.

U ukládání hry vzniká prodleva, takže načítejte, až zmizí Save Game z horního levého rohu obrazovky. Hráč by se měl zároveň snažit hledat tajné lokace, doplňovat zdraví a štíty, stejně jako vstupovat do červených checkpointů. A hodnoty na HUD by si měl držet co nejvýše, alespoň po nějakou dobu.

To je tedy asi vše podstatné pro ty, co by rádi hru dojeli i na Nightmare.

______________________________________________________________________________________________________________________

1. 2. 2020 - Painkiller: Overdose v rámci DH Herní výzvy 2020 dohrán bez aplikovaného PowerMadu, protože jsem jej pouštěl klasickým zástupcem. Bez tohoto parametru Overdose.exe" -lscripts powermad.pak . V hlavní nabídce hry musí být nalevo nahoře uvedeno Powermad 1.3, to je jistota, že hra použije aplikované změny. Mezi ty patří odemčení asi pěti levelů, jakmile je hráč má splněné, takže se jde vrátit. Dále rychlejší načítání uložených pozic, ale stále to není extra rychlé. Rovněž se ukazuje, že lze získat kartu v Loony Parku i bez PowerMadu. A žádná chyba tam tudíž nebyla, ale několik hráčů s tím mělo problémy. Dokonce i Michal Paclt na Abecedě Her, když psal ke hře návod. Na Nightmare mám hru rozehránu v Asretoidech, ale již na ni nemám čas. Pochopitelně s PowerMad parametrem, uložené pozice jsou naštěstí kompatibilní.

Jako další kategorii ve výzvě pojedu Zimní radovánky z kategorie 8. A to již avizovaný Mortyr 2: For Ever, na některou z pokročilejších obtížností.

Mortyr 2: For Ever rozehrán, ale ještě před tím jsem řešil plynulost hry. Zprvu běžela dost málo, pod 20 FPS, v lednu mi přitom šla 64 FPS. Teď to frčí na 300-400 FPS. Nepodařilo se mi ale srovnat snímky s obnovovací frekvencí monitoru, ale alespoň něco. A aby hra jela lépe, musel jsem klasicky restartovat počítač. Již ve druhém levelu, hraji na obtížnost těžká. Což je asi ta předposlední. Je tam dost nacistických vojáků a umějí pálit z velké vzdálenosti, ale hra je podivně skriptovaná, že když nejdu správně, klidně dojde ke game overu. A navigace probíhá přes nepřehlédnutelné ikony, to by asi jinak hráč fakt tápal. V prvním levelu jsem měl za úkol osvobodit Gunara, následně odejít přes hřbitov pryč. Je tu možnost plížení klávesou Shift. Mnou zvolená obtížnost zřejmě souvisí i s tím, že jsem kolikrát v podstatě v obležení nepřátel ze všech stran. Ale zbraní dost a není to Painkiller, abych to nezvládl. Ale pochopitelně, zde se bude bojovat i na větší vzdálenost, že sotva zaměřím někoho sniperkou.

______________________________________________________________________________________________________________________

2. 2. 2020 - Dnes jen 128 FPS. Vážně nechápu, jak to s plynulostí hry je. První část v Norsku za mnou. Již v zákopech v Polsku. Na Mall.cz provedena objednávka periférií k počítači, ale budu muset časem vyřešit lapálie s účtem. Kdysi byl GamesOn.cz, který je dnešní Mall.cz. Nejspíše jen herní odnož dotyčného obchodu. Přihlašovací údaje jsem ale musel dát jiné. Rozepsán komentář k právě hrané hře.

______________________________________________________________________________________________________________________

3. 2. 2020 - Mám novou podložku pro myš, GIGABYTE - Mouse Pad AMP500. A vyzkoušel jsem i novou myšku, Gigabyte Aorus M2. Podložka ok, DPI 6200 též, ale je patrný mírný odpor při klouzání po podložce. To jde na vrub malým a nevýrazným teflonům na spodní straně myšky. Nicméně, ve FPS se to ovládalo dobře. A abych subjektivně docílil plynulého pohybu, který mám u Creative Sound BlasterX SIEGE M04, musel jsem ji mít nastavenu na 6200 DPI. U té Siege M04 mám přitom nastaveno jen 3200 až 5000 DPI. Ten dojem je způsoben jen a jen novou podložkou a teflony na té myšce od Creative. Na Aorus podložce není odpor při klouzání žádný, v Serious Sam: The Second Encounter Classic dány citlivost na 60 procent a DPI na myšce na 5000. Tím bylo docíleno opravdu perfektního snímání a pohybu, stejně jako ovladatelnosti. A ta podložka je fakt hodně velká, s dostatečnou rezervou. Měla by jít i lépe čistit, nemá obyčejnou látku, ale speciálně texturovaný povrch. Uvidím po delším používání, ale rozhodně jen pohyb na ploše a v prohlížeči je hned příjemnější. Poslouží i v rámci herní výzvy, hraní Painkiliera a dalších FPS.

______________________________________________________________________________________________________________________

4. 2. 2020 - Čím stupidnější ty FPS jsou, tím výživnější mé komentáře k nim jsou. Dnes jsem teda pokročil v zoufalém Mortyr 2: For Ever, kterému v roce 2004 v Levelu napařili naprosto zaslouženě 1/10, když jsem zdolal silný tank, co se tam proháněl přes celou pláň. A že mu to, šnekovi jednomu, dost trvalo, jako ostatně mně. Abych tu nejstupidnější misi pod sluncem splnil a byl už v nacistických kasárnách, kde mě ale čekala další rána. Nešlo totiž uložit pozici hned na startu. A to sále nebylo vše, pokažená perspektiva z držení a střílení ze zbraně mi neumožnila úspěšně sejmout probuzené vojáky, co tam dosud pospávali, nemající při tom ani ponětí, jakými pochybnými myšlenkami se já musím kvůli tomu zabývat.

______________________________________________________________________________________________________________________

5. 2. 2020 - No, musím říct, že dnes se to rozhodně trochu zlepšilo, ale fakt jsem byl už zoufalý a nevěděl, co budu dělat. Naštěstí následovala mise, která mě velmi zaujala, měla klasickou hratelnost, bez nějakých šílených ojebů. Mám obrázky, takže rozhodně nahodím. A vybalancován můj komentář ke hře. Měl jsem základní premisu, tu jsem použil jako zápisky a jal se celý text napsat kompletně znovu, dát mu nějakou smysluplnou strukturu. A dnes napsán i zcela nový odstavec. Víceméně již tedy hotovo, doplněno bude už pouze to, jakými lokacemi hra dále hýří. Jsem momentálně v šesté misi hry. To by měla být zhruba půlka.



______________________________________________________________________________________________________________________

6. 2. 2020 - Co jsem se ocitl v Jugoslávii, na kolejích, v klášteře, raketové základně, kostele, tak je hra plynulá. Tzn. bez zdržujících a obtížných herních mechanik, že jde o typickou střílečku. A to rozhodně oceňuji. Komentář dopsán včera a měnit jej už nebudu.

______________________________________________________________________________________________________________________

7. 2. 2020 - Autoři mají štěstí, že ve zbytku hry nepocuchali mé nervy. Jak byla první polovina nezáživná, byl ten zbytek zcela prost problémových úseků. Ale závěr náročný je, těžcí obrnění vojáci, pět minut na zlikvidování startující rakety. To si žádalo rychlý běh a používání ostrého nože, tak jsem to stihl. Hra postrádá automaticky uložené pozice, na Obtížnost Těžká rozhodně. Občas jsem uložil na startu někde. Tímto tudíž splněna kategorie č. 8.) - Zimní radovánky - základní varianta. A to dohráním hry Mortyr 2: For Ever na obtížnost Těžká 3/4. Komentář publikován na DH.

V herní výzvě již splněna trojice her.

______________________________________________________________________________________________________________________

9. 2. 2020 - Netuším, co budu hrát jako další hru ve výzvě. A moc mě to už neba. Z FPS Serious Sam II a Call of Duty 4. Pak začne ta těžší část, hry buď nemám, nejsou na DH, jsou jiného žánru. Maximálně ty logické apod. Našel jsem dnes další trojici first person her, co jsou zaměřeny spíše na rychlost postavy, s jakou překonává danou úroveň hry.

______________________________________________________________________________________________________________________

10. 2. 2020 - Dnes rozehrána hra Call of Duty 4: Modern Warfare - (2007), tzn. původní verze hry ze zmíněného roku. Jakýkoli novější release ne, ani jej nevlastním. Hru mám jen graficky modifikovánu modifikací, která se již nedá nikde sehnat. Každý si ji mohl stáhnout před mnoha lety, když oficiálně vyšla. Ale té cti se poštěstilo mně, protože jsem na modifikacích závislý a je to můj způsob života. Opět jsem započal novou hru a dal třetí stupeň obtížnosti ze čtyř možných 3/4. A týká se to kategorie výzvy č. 1. Parťák, neboť ve hře hráče neustále doprovází i jeho další kolegové z týmu. Často mu pomáhají přímo v boji, ale snažit se bojovat musí samozřejmě i hráč, to by jinak nešlo. Zprvu jsem měl potíže se prokousat absolvováním celého tréninku, ale nakonec se zdárně povedlo a já mohl jít na ostrou misi. Hru jsem instaloval již v roce 2011, ale vykašlal se na ni. Uloženou pozici mám asi ve třetí ostré misi, počítám-li to správně. Jeden obrázek ze hry.



______________________________________________________________________________________________________________________

11. 2. 2020 - Na začátku mise v Rusku. Mám za sebou misi, v níž jsem sejmul nepřátele na mostě a nechal zničit dva tanky. Obtížnost č. 3, tedy těžší a předposlední z nich, mi přijde vcelku dobře hratelná.

______________________________________________________________________________________________________________________

12. 2. 2020 - V pondělí byla bouře Sabine, která mi dvakrát vypnula proud v čase 19:00 až 20:00 Hod dne 10. 2. 2020. Úterý již bylo ok, ale zase jsem zkysl u mise z bitevního letadla. Nevěděl jsem, po kom pálit a hru vypnul. To mi umožnilo strávit celý včerejší den tím, že jsem hledal řadu zajímavých her, logické, first person, plošinovky. Prostě z většiny hry, co na DH chybí. Moc příznivců nemají a i když jsem na to poukazoval v roce 2012 u Force Leashed, vyšumělo to do ztracena. Až já s tím po mnoha letech konečně něco udělal. Hlavně se tyto hry špatně hledají, nemají jednotné označení žánrů. Ani nevím, pod jaký štítek bych si je označil, byly-li by všechny na DH přidány. Jednu jsem ale přidal. First Person Platformer. Dohráno mimo herní výzvu, ale v pohodě splňuje kategorii 10 na HC.

______________________________________________________________________________________________________________________

13. 2. 2020 - Zajímavých her mám další dvacítku. Na itch.io sjeté pod platformer, puzzle a 3d exploration. Pokaždé mi vyjely jinačí hry. Jsou to prototypy s mrzkou herní dobou, ale nápady a 3D perspektiva se cení. V CoD 4 pokročeno v psaní komentáře, ale i v hraní samotné hry. Vyzkoušel a dohrál jsem další 3D logickou hru, s velmi pěknou grafikou. Možná ji přidám na DH. A v CoD4 opět v další misi, snaží se to fakt variovat prostředí i děj. Vskutku zajímavé.

______________________________________________________________________________________________________________________

14. 2. 2020 - Fajn, v konceptech mám na DH další hru, která je kandidátem do schvalování. Ale až poté, co mi přidají First Person Platformer, na který potřebuji v jejím popisku odkazovat profilem na DH. Hrozně to flákají. Tento týden tedy již dohrány dvě logické 3D hry a jedna podobná zakoupena ve slevě na Steamu. Je to oficiální, komentář ke Call of Duty 4: Modern Warfare - 2007 kompletně hotov, přestože hru hraji dost šněcím tempem. Ale ona extra dlouhá není. Text k ní mi ale dal zabrat, to jo. Nicméně ok, více se s tím drbat nemíním. Ve FPS žánru mi pšenka kvete jinde.

Absolvováno plížení, snipovací mise i útěk k pouťové atrakci v radioaktivní zóně. Ale tam zas nabíhají zmetci. To hotovo ještě nemám.

______________________________________________________________________________________________________________________

15. 2. 2020 - Jakkoli byla mise One shot, one kill originální a nezvyklá, její závěr byl téměř nehratelný. Zraněný kolega byl na trávě, což byl pro něj evakuační bod. Z té pozice střílel nepřátele a nikdy se mu nic nestalo. Tzn. autoři mu nejspíše nastavili nesmrtelnost, popř. na něj nepřátelé neútočili. A když jsem já, jen o kousek dále od něj, též střílel nabíhající nepřátele, nedalo se. Ač jsem jich zastřelil dost, doběhli mě, pomohli si granáty a šmitec. Když jsem se šel schovat do jedné z budek u atrakce, ustál jsem nálož mnoha granátů, cca tři minuty reálného času, ale pak už ne. Věděli o mé pozici a chovali se jako pominutí, útěk neměl smysl. Ještě než je tam vysadilo letadlo, či přiběhli z budov, co já vím, doběhl jsem zpátky k budovám na opačnou stranu, z níž jsem tam dříve přišel. Tam schován ve křoví je takzvaně zezadu likviduji absolutně bez problémů, protože koukají zády oproti mně. Limit vyprší a přiletí mě vyzvednout spojenci, ale já to musím přeběhnout zpět ke zraněnému kolegovi, který v době obležení nešel vzít, vzít jej na ramena a donést do letadla. A samozřejmě, pár nepřátel tam ještě zůstalo, nemohl jsem po nich už ale střílet. Tato celá popisovaná situace nepřipomíná realitu ani omylem, ale to používání funkce Quick Save též ne.

______________________________________________________________________________________________________________________

16. 2. 2020 - Dnes splněny dvě mise. Má to dost skriptovanej ráz. Přivolat neustále podporu, ničit raketometem tanky. Uniknout bez boje pryč. Obsadit daná okna a zavolat odstřel. Bez Quick Save na nic. Pak pronásledování nepřítele, přičemž i útěk byl skriptovanej a hra napsala, že dotyčný utekl a smůla. Volnost žádná prostě. Zbývají mi ještě čtyři mise, ale jsem tam, jak se spustí hustá přestřelka, opět nesmírně skriptované a save nikde. 65 procent hře dám. Jiné hodnocení ne. Fakt toho mám plný zuby. Ještěže mí parťáci odvedou práci za mě a vyčistí to pěkně sami, jen někde samozřejmě.

______________________________________________________________________________________________________________________

17. 2. 2020 - Opět dost radikálně pozměněn můj komentář ke hře. Měl jsem tam zkrátka mnoho si vzájemně odporujících pasáží. Promazáno, odstraněno a vybalancováno. Měla by být již finální verze textu. Nebaví mě se s tím dále babrat. Sakra práce ! A musím říct, že je to nehorázně čtivé! Ale moc si od toho neslibuji. Zbývá jen to dohrát a publikovat.

Dopoledne ke hře sednu, zbývá mi asi už jen čtveřice misí, ale kvapem ji po zhruba dvou hodinách nonstop hraní mám celou dohránu. Super. Závěr, fíha. Nahodím opět nějaké obrázky. Ve výzvě tak už splněny čtyři kategorie. Nyní splněna kategorie č. 1.) - Parťák - základní varianta, dohráním Call of Duty 4: Modern Warfare - (2007) s modem Charlie Oscar Delta - (2013).



______________________________________________________________________________________________________________________

18. 2. 2020 - Dvě hry v lednu, dvě v únoru. Vážně jsem nepředpokládal, že to zvládnu, ale povedlo se. Samozřejmě není nic hotovo, čeká mě ještě dost snahy, ale základ položen byl. Call of Duty 4 komentář nakonec obstál se ctí, všem hodnotícím tímto děkuji za přízeň. I když to četlo lidí o dost více. Možná by stálo za to vyzkoušet i režim Arcade Mode, co se dohráním základní kampaně zpřístupnil. Do konce února mám rovněž volno na jiné věci. Do toho mrtě logických her, z nichž se mi už začíná točit hlava. Na Steamu je pět let starý Breezeblox, což je další variance Stopple či Last Conundrum of Da Vinci Deluxe. A tento koncept her hodně žeru. FPS už moc do výzvy nenaroubuji, Superhot a Serious Sam II, popř. různé first person logické hry apod. A hudební kategorie by též asi šla s nějakou FPS, ale moc nevím, no. A taky mám rozdělanej projekt pro DX Boulder Dash. A pochopitelně, musím vymyslet další hru a kategorii ve výzvě, na níž se následně upnu.

______________________________________________________________________________________________________________________

19. 2. 2020 - Do kategorie 3. Hudba či jak, vytipovány dvě hry, které mám ve Steamu a k nimž se přes něj dá samostatně pořídit oficiální soundtrack. Zároveň jde o hry, co na DH jsou již mnoho let přidány. Nehodlám na DH furt doplňovat chybějící hry, už tak má můj seznam absentujících her na DH hodnotu sedmdesát minimálně. Jde o Serious Sam 3: BFE a Qbeh-1: The Atlas Cube. V podmínkách kategorie není nic o tom, že to s dotyčnou hudbou je nutné i dohrát, ale já se o to samozřejmě pokusím.

______________________________________________________________________________________________________________________

21. 2. 2020 - Opět změna. Protože s logickými hrami je strašná potíž. First person, platformer, puzzle. Vyberte si, co chcete. Problém je, že se v popiscích píše o hádankách, ale ty hry jsou ve skutečnosti jen plošinovkami a žánr logická tam vůbec nemají přiřazen. Mě tedy berou hodně 3D plošinovky netradičního rázu, ale neřeším, že ty hry nejsou logické, či jakým způsobem naopak jsou. Ale prostě jsou zajímavé. Aby tedy ale bylo možné druhou kategorii dát na hardcore, musím zvolit to, co má na DH jako žánr logická. A The Talos Principle má češtinu a je od Croteamu, to jsem teda netušil. A ta hudební hra tedy platí Serious Sam 3, víc se mi hledat nechce.
______________________________________________________________________________________________________________________

22. 2. 2020 - Času na oddych moc není, i když bych mohl minimálně týden intenzivně pařit jinou hru či mod. Ale momentální epidemie koronaviru je dost na nic. Tudíž jedu výzvu po pár dnech dál a nebudu otálet už u žádné ze zbývajících kategorií. Nyní zvolen bod výzvy č. 5.) - Moje jméno je... - Hardcore varianta. A to rozehráním hry Serious Sam II na obtížnost Hard 4/5. A samozřejmě, úplně od znova od Nové hry. Začátek je pouhý trénink a seznámení se s hrou, příliš skriptovaný. Ale později již ok. Jde o to, že se často pouští in-game sekvence a objevují se noví nepřátelé, probíhá interakce s NPC, to vše zamezuje správnému fungování rychlého ukládání. Postihla mě chyba a musel jsem to dát bez uložení. A čím vyšší DPI na myši, tím lehčí FPS jsou. Hraji to s nastavením 5000 DPI.

Dnes jsem také několik hodin ladil funkcionalitu hry Blood II: The Chosen na Windows 10, již definitivně vyřešeno, ale byla to nesnadná práce. Funguje i původní tmavost. Hra mi i padala a nevím dosud jistě, zda jsem se té chyby už zbavil. Hra by měla dobře jet i ostatním, za předpokladu, že budou vědět, co a jak. Instrukce ale budou potřeba komplet nové. Jde o GOG verzi hry.

______________________________________________________________________________________________________________________

23. 2. 2020 - V Blood II: The Chosen nastaven i správný FoV. Instrukce jsou zde https://community.pcgamingwiki.com/files/file/1463-blood-ii-the-chosen-fov-fix/ Mnou nastavena hodnota Fov 115, u níž nebylo nijak markantně pozorováno zakřivení obrazu. Viditelně to ale, byť zcela pochopitelně, oddálilo viděnou perspektivu pohledu.

Ve stručnosti se hra musí pouštět přes DgVoodoo, dále s nakopírovanými dll knihovnami z KISS, poladit ten upravenej CLIENT.exe, vyřešit FoV. Nastavit si vhodně grafický parametry v launcheru a mohlo by to jet. Problémovější FPS ale nepamatuji. No, nic, jdu hrát Serious Sam II, který jede jedna báseň. Též jsem ho musel před rokem tunit a dát řadu věcí do pořádku.

Hravě jsem se dostal do části, kde jsem byl na jaře 2019, kdy jsem v Serious Sam II řešil to nastavení kamery a zbraní, čili vyhovující zorný úhel (FoV). Hra je dost intenzivní a zábavná. První epizoda přešlá úplně bez problémů. Po střechách tam chodím jako v reálu po chodníku. Na začátku druhé skončím ve vězení a osvobozuji své přátele. Má to nehorázně působivou atmosféru. Rozhodně hra, co mě zase totálně uchvátila. Nepředpokládám, že bych ji nějak horlivě kritizoval. Po těch dvou válečných FPS za sebou, co byly dost průměrné či slabé, je toto fakt vítaná změna.

______________________________________________________________________________________________________________________

24. 2. 2020 - Už jsem se dostal z vězení, kde mě potkala jedna chyba a neotevřela se mříž. Naštěstí hra ukládá autosave pozice, takže jsem to kousek zopákl. Poté již ok a mohl jsem pokračovat dál. Pasáž v jeskyni byla moc pěkná, venku obrana města před nabíhajícími zmetky. Opět z přistavěných střílen, které to dost usnadňují. Na hard je množství protivníků plně vyhovující i dostatečně gradující. Vždy likviduji několikeré vlny jejich výskytu. Dnes konečně nahodím i nějaké obrázky z hraní, protože je to fakt nehoráznej nářez!



https://i.imgur.com/M5Uje8d.jpg --- https://i.imgur.com/m4GiFGH.jpg --- https://i.imgur.com/FfZnz6O.jpg

______________________________________________________________________________________________________________________

25. 2. 2020 - Již ve druhé epizodě, která je v úplně jiném prostředí. Dost ponurá, pár nových zbraní, odlišní protivníci, pohyb po úrovních. jakási kalná voda. Moc svobody v mém stylu průzkumu tam ale už nejde. A bugy a furt jen bugy. Musel jsem opět opakovat kousek hraní.

______________________________________________________________________________________________________________________

26. 2. 2020 - V jakémsi podivném světě, kde je vše velké a já jsem nějaký malý. A ta část s korunami stromů neměla chybu. Obrázky fotím přes Screenshot Captor, protože to ve Fraps je o něco tmavší. A už v neděli jsem začal psát k Serious Sam II komentář, nyní jej už mám víceméně hotový. Ale samozřejmě, to je teprve první fáze, kdo ví, jaké další úpravy budou nutné. Ale psáno tak, že bych to už vůbec nemusel dále upravovat.

______________________________________________________________________________________________________________________

27. 2. 2020 - Jak se dalo čekat, furt dokolečka zase upravuji a měním svůj komentář. Nutno ale podotknout, že si fakt dávám záležet a nestojím o mrzkou úroveň mého komentáře k Serious Sam II. Dva odstavce rozsáhle pozměněny, byť si vytvářím kopie. A značím je Verze 1.0, 2.0 apod. Komentář ale již opravdu hotov, nerad bych přišel o jeho celkovou vybalancovanost. Má sedm odstavců o stejné délce řádků. Zabrán jeden celý list stránky. Prostě nářez! Verze komentáře již 5.0. Něco zase nahráno, ale není to sranda. Mrtě pavouků a jiné překážející verbeže.

Velké smetiště za mnou, poměrně tuhá oblast. Dva bossvé sejmutí. Nyní ve variaci na Asii, jakýsi Hong-Pong Smile Zde mi obtížnost Hard přijde o něco jednodušší, jak Hard v Second Encounter. Myšleno v rámci celé hry Serious Sam II.



Pár obrázků ze začátku hry, i z té lokace v korunách stromů. Ta byla velmi originální a pěkná.

______________________________________________________________________________________________________________________

28. 2. 2020 - Tři epizody zkompletovány. Hlavní boss na konci trojky, tedy té parodie na Asii, neměl chybu. A souboj s ním, fíha Smile Došly mi náboje. V poslední mapě uvedené epizody mi nešel úsek s nabíhajícími býky. To byl opravdu kumšt. Hra sice dá hráči ty černé bomby, co vše v dohledu rozmáznou na cucky, i tak ale nesmírně hardcore. Naštěstí se to automaticky uložilo a kousek jsem byl nucen zopakovat. Quick Save mi totiž špatně uložil pozici a načetl jsem již jen Game Over Sad Hard jak dělaný. Komentář ke hře momentálně ve verzi 5.5. Musel jsem provést jeho aktualizaci a upřesnit v něm řadu aspektů z hraní, co v něm byly uvedeny chybně. Trochu pořešena stylistika textu, co nejméně některých výrazů, zachován stejný formát zarovnání. Dá se říci, že neustálými aktualizacemi ten komentář více a více vylepšuji. Je to u mě k této hře nesmírně důležité, protože se mi Serious Sam II moc líbí a hodnocení rozhodně bude přívětivé velmi.

Konečně mám zase ten těžký rotační kulomet, pěkně vypadá. A tím líp mnou pracně nastaven správný FoV zbraní. Jelikož to byla před tím hrůza, jak špatně jej hra zobrazovala. Dávno už pominuly doby 4:3 formátu obrazu. Ta část s lávou je fest náročná. V ní se mnou upřednostněná obtížnost projevuje vrchovatě. Skončí jedna vlna soubojů s protivníky, začne další, ani nestačím uložit a pobrat všechnu výbavu. A jdou na mě bez přestání znovu, ze všech směrů, ze vzduchu, ze země. Uloženou pozici z hratelné situace mám, ale fakt si musím opět dávat pozor, protože bych nerad dokolečka opakoval nezvládnutý úsek, od nějaké autosave pozice.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: so únor 29, 2020 1:49 am    Předmět: Citovat

______________________________________________________________________________________________________________________

29. 2. 2020 - Boss z konce Ep 4 byl lehounkej. Na postup jsem po chvíli přišel, manévrovací možnosti zcela ideální. Když si vzpomenu na jednoho těžkého bosse z KISS: Psycho Circus - The Nightmare Child, byl toto čajíček. Ale snahu hře neupírám, to vůbec. Krásné zpracování. Následuje poslední pátá epizoda, opět se odehrávající v překrásně působící zelené přírodě a malebných měst a vesnic. A ta zábava i postup dopředu. Hra na to jde poměrně kvapem, aniž by si hráč odpočinul. Ale že jsem už tady, je to celé vyvedené opravdu stylově. Co jsem koukl na počet zbývajících levelů, je přede mnou ještě dost obsahu. To bych musel u hry strávit celou sobotu a nedělat nic jiného. A ani tak bych to nemusel stihnout dohrát v únoru. Aspoň, že je Serious Sam II fakt obsáhlej a propracovanej.



U tří děl se stačí držet menší úrovně skály, vylézt na ni. Tak na vás nedostřelí střely z děl, co nejvíce nahoře, kam jde vylézt. A ani býci se k vám z této pozice nedostanou. Perfektně se to odsud likviduje. Býci budou navíc postupně usmrceni vystřelujícími děly. Dřevěná ohrada u domků jde obejít, a z druhé strany na to ohrazení vyskočit a jít až na jeho konec k vodě. A dá se to tudy i přeskočit zpátky na předešlou stranu, z níž to přeskočit ale nejde.

Jak se ocitnete za mostem na trávě a je první várka nepřátel, je dole u vody, na pravé straně směrem k vesnici, batoh s náboji. A když od batohu půjdete dále dozadu k domkům, jde o tajnou oblast se vznášedlem. S ním se po hlavní cestě do vesnice dostanete rozhodně snáz, postupně po vás totiž půjde několik silných vln obrovitých robotů a jiných příšer, plus Kentaurů. Se vznášedlem je to brnkačka, ale je samozřejmě nutné dávat pozor na jeho poškození a uhýbat střelám.

______________________________________________________________________________________________________________________

1. 3. 2020 - Jak se přepravíte v převozníku z jednoho ostrova na druhý a jdou po vás v oblacích nepřátelé, tak dole dojdete ke skálám, u nichž je nalevo secret portál do jakési zvláštní, ale nijak nedůležité lokace. Rozstřelíte-li raketometem kámen. A je to samozřejmě secret, objevení zmíněného tajného portálu. A tento secret lze využít jako úkryt před dotěrnými červenými, létajícími obludami. Na Hard jich je moc, zasekávají se ale o skálu, je-li hráč schován v onom secretu. A je vhodné se chovat opatrně, aby vám ty potvory neublížily. Dají se odsud likvidovat v pohodě.

Pojem plošinovka dostává nový rozměr, a co je tedy Half-Life ? Smile Jeden z nejoriginálnějších soubojů s bossem, co pamatuji. A překvapivě velmi dobře hratelné. Konec páté epizody u skal byl mazec! Opět mi pomohli mí kolegové a ty býky u skal skoro všechny sejmuli. Já zůstal nahoře na skálách či se ukryl a čekal, až přiletí bojové letouny.

Serious Sam II je tudíž vhodný i do kategorie č. 1 Parťák - základní varianta.

Po zkompletování páté epizody je ještě další část hry. Ta se odehrává ve futuristickém městě, též na jedné z planet. Je to víceméně variace na Zónu 51.

______________________________________________________________________________________________________________________

Závěrečná mela na základně neměla chybu. To bylo vážně neuvěřitelné. Dost vln na Hard, jejich počet naráz, silné zbraně a dost vznášedel. Teď jsem v zimním sevření kdesi, a nesmím zmrznout. Sam je jen v tričku a kalhotech, takže je mu zima. A musím se po chvíli vždy někde ukrýt. Teda, pasáž v zimě byla hardcore. Věčně se schovávat někde v teple, aby Sam nezmrzl, na konci také tuhá bitva se vznášedly, to byla jedna z posledních pasáží. Následoval regulérní boss, jakýsi robot, kterého jsem udolal jen bojovým vrtulníkem. Fíha. A přijít na ovládání, abych sebral rakety a mohl klesat k zemi. Ty jo. Klesá se klávesou C.

Serious Sam II má nějak divně koncipované pozice automatického uložení. Jde o to, jak divně to funguje. Po Game Overu mě to někde načte a liší se to od místa, kde ten Game Over proběhl. Tak jakoby hra skákala v ději. A to se mi stávalo i na začátku loni. Dobře to probíhá jen přes Quick Save či manuálně uloženou pozici. Tam tento posun nenastává. A já u toho Bosse právě toho posunu využil, na začátku lokace s bossem totiž je Sam někde úplně jinde, uvnitř hangáru a musí přijít na to, jak robota zneškodnit.

Dnes nahráno opravdu dost hodin, mnoho bitev ve hře, řada frenetických soubojů. Až jsem se konečně dostal snad už na finální planetu a ono město budoucnosti. Pěkné.

Komentář ke hře aktuálně ve verzi 6.0. Jen drobné změny. Již vše sedí ok, a ač jsem to psal před týdnem a před pár dny, sedí to na celou hru. Její koncept jsem totiž shrnul do jednoho odstavce.

______________________________________________________________________________________________________________________

2. 3. 2020 - Opět něco nahráno. Již v předposlední úrovni Siriuspolis Downtown. Unikl jsem z Arény smrti, kde se bavili mým zabíjením potvor a uměním, jak zvládám rychle projít checkpointy. Hodně těžká pasáž, navíc pokaždé s danými úkoly. Málo nábojů, zbraní, hodně nepřátel, odpočítávání časového limitu... Hardcore. V neděli jsem se hry nahrál dost, ale pozdě odpoledne mě to už přešlo a vrátil se k ní až v noci.

Poslední level Mentalův institut, postupná cesta k finální pyramidě je zajímavě koncipována. Furt mrtě vln nepřátel. Dá se to na Hard zvládnout k předposlední vlně velkých štírů, tam regulérně končí sranda. Je to místo se vznášedlem. Level jsem hrál čtyři hodiny.

Tímto splněna pátá hra v DH výzvě 2020, bodem č. 5. - Moje jméno je..., dohráním Serious Sam II.

______________________________________________________________________________________________________________________

3. 3. 2020 -



Sam ve vznášedle https://i.imgur.com/IkdUSTn.jpg

Polovina her zbývá. Nyní připadají v úvahu kategorie 2, 3 a 10. Šestku a sedmičku budu řešit až jako poslední.

______________________________________________________________________________________________________________________

4. 3. 2020 - Když se v poslední úrovni objeví poprvé vznášedlo, tak následuje dvojí vlna velkých pavouků a několika býků. Je to asi 50 nepřátel. Dají se na Hard dát s pomocí toho účinnějšího žlutého itemu, co je spolu se srdíčkem k sebrání. Onen žlutý item se rovněž objeví i podruhé, aby bylo možné s ním zlikvidovat druhou várku nepřátel. Cílem je, být dostatečně rychlý a přesný, s pomocí zlepšováku a zbraně na klávese 8 je systematicky zneškodňovat a při tom i opatrně dávat Quick Save. Tak se to dá. Ke konci je nutné uhýbat zeleným slizům od pavouků, dá se to, vzájemně mezi jejich útoky kličkovat, ale je to samozřejmě extrémně náročné. Po tomto souboji obdržíte gratulaci, že jste to zvládli.

Finální zúčtování je již ale mnohem horší. To se dá říct, že byl veškerý předešlý průběh hry brnkačka. Hra umožňuje tajným klávesovým heslem si odemknout nabídku cheatů. S nimi jde ten závěr dát, ale hra hráči odepře započítání nastřádaných bodů za obtížnost a dalších pár položek. Zůstanou jen ty body, které si hráč nahrál mimo oficiální statistiky. A jakmile se objeví vznášedlo, ať už první či druhé, doporučuji k němu hned jít, hra má tendence jít neustále kvapem dopředu. A i ta pyramida se pohybuje a hráč si na ni musí dávat pozor, jak započne útok na diamant.

______________________________________________________________________________________________________________________

8. 3. 2020 - V sobotu jsem nahodil Need for Speed 4: Road Challenge a jsem ztracen. V pátek boží diskuze, Deu a Rapier všechna čest. Ale User47 tomu nasadil korunu. Vím moc dobře, proč hraji staré hry. Našel jsem zajímavou plošinovku Midnight Pulse, ale ještě asi není ve verzi finální. Je jen pouhá alfa verze. Na Steamu je neaktivní profil. Návyková a těžká hra. Můj komentář k Serious Sam II se ujal, za letošek dosud nejlépe hodnocen, z těch mých na DH. NfS jedu mimo výzvu, nejspíše. Ale asi splňuje kategorii 10 - základní varianta.

______________________________________________________________________________________________________________________

10. 3. 2020 - V pondělí jsem se rozhodl do Kategorie č. 10 Výzva naruby dát Need for Speed: Road Challenge - základní varianta. Od soboty hru hraji a jsem naprosto pohlcen, že není šance na přestání. A potřeboval jsem tedy někam zmíněné automobilové závody napasovat. Ale zároveň nehodlám odstřelit hru SUPERHOT, která pasuje do varianty Hardcore. Nějakým způsobem to ještě pořeším, popř. odehraji a napíši her 11, stejně tak komentářů. Nevím, ale ten čtvrtej Need for Speed je pro mě prostě důležitej. A to za to může jedna diskuze na DH Smile

Takže od soboty oficiálně rozehrána šestá hra ve výzvě, Výzva naruby - Základní varianta, a to hrou Need for Speed: Road Challenge (1999). Odehraji Kariéru, Hot Pursuit a Turnaje. A s nějakými super nadupanými vozidly. A jde pochopitelně i o to, abych si kompletně odemkl obsah ze třetího dílu série.

______________________________________________________________________________________________________________________

11. 3. 2020 - Do hry jsem si dal dvě vozidla z Internetu. Fajn je, že v Kariéře si je musím koupit. Stojí opravdu majlant, takže je nutné vydělávat nehorázný částky v dolarech. A další přídavná vozidla mám vytypována. Viz níže.

https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/lamborghini/2822/lamborghini-countach.html
https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/ford/2775/ford-mustang-gt-razor-s-197.html
https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/!pursuitcars/2770/pursuit-cars-pursuit-corvette-c6r-cross-v2.html
https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/toyota/2737/toyota-supra-turbo-jza80-v2.html
https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/bugatti/2670/bugatti-veyron-eb-164.html
https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/mitsubishi/2559/mitsubishi-galant-vr-4-ec5a.html
https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/ford/528/ford-1995-ford-mustang-cobra-r.html

Ve hře smí v jednu chvíli být pouze 51 aut. V úterý jsem něco nahrál i v Hot Pursuit režimu, kde jsou čtyři typy závodů. Mým cílem je mít přebytek financí, nakoupit preferovaná auta a v kariéře pokračovat odemčenými soutěžemi. Hraji to velmi intenzivně, ale výdělky jdou pomalu. U jiných soutěží bych musel platit startovné, je v nich víc tratí a oplývají i větší obtížností. Zase ale mají větší odměnu za výhru.

Přídavná vozidla dělají ve hře pěknou paseku. A díky tomu si lze i nacheatovat extrémně vysoký obnos peněz, to využito. I když absolutně omylem. Ale více než čtveřici stažených aut tam nemám. Pokud bude dál blbnout, klidně odstraním. A snažím se hrát a plnit Kariéru. Dnešním dnem byla oficiálně vyhlášena pandemie koronaviru, který řádí od prosince 2019. V rámci masového šíření ale až od 22. 1. 2020, kdy byla prvním ohniskem Čína.
______________________________________________________________________________________________________________________

12. 3. 2020 - V kariéře opět postoupeno dále. Konečně jsem se dobral těch kultovních tratí ze trojky. A dvě z nich už odjel. Nehoráznej nářez! A k Need for Speed: Road Challenge už i naspán zevrubnej komentář, jak je u mě zvykem.



______________________________________________________________________________________________________________________

14. 3. 2020 - V kariéře postupuji pěkně, stejně tak s nově vloženými auty z Internetu. Mám tam vesměs jen ta, která nezpůsobují kolizi s Kariérou a mají dobře nadefinovánu rychlost a skok. Ale u jednoho vozidla chyběl právě ten skok. I tak ponecháno. Dále uvedu pár postřehů z hraní.

"Raceway 1, 2 a 3. Nesmírně zajímavě a obtížně koncipované okruhy, v nichž převládají extrémní zatáčky, se sklonem vyhodit či převrátit závodní speciály. Na co nejužších koridorech jako dělaných na nemožnost předjíždění. A to umělá inteligence mých soupeřů téměř nechybuje. Jde jim převážně o blokování pokusů s předjetím. Ostatně, proto spadá nastavení až na úroveň Šampión. Neskutečná výzva! Dána na zlato."

______________________________________________________________________________________________________________________

Když si do hry dáte toto vozidlo https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/10538/

tak se v nabídce Kariéry v garáži sice zobrazí dobře, jde i koupit a tak. Ale při samotném výběru vozidla do závodu dojde k chybnému zobrazení, čímž se tam pod identickou položkou objeví vozidlo jiné, shodovat se bude jen barva, jestliže jste si ji změnili. A lišit se poté může i cena vozidla, takto můžete ten drahý vůz prodat, opět si koupit ten domněle nový, až budete mít adekvátní vysokou čásku, stačí ono vozidlo odstranit ze složky s hrou a je to. Nacheatované peníze vám zůstanou i nadále. Vyřešit se ta chyba s auty v kariéře dá následovně, z adresáře hry pečlivě odebrat to auto, které je hrou zaměněno za to vámi použité nové. Pak by to již mělo být v pořádku.

______________________________________________________________________________________________________________________

A ještě musím zmínit, že již mám odemčeny i všechny tratě z Need for Speed: Hot Pursuit - (1998). Stalo se tak tím, že jsem systematicky postupoval v Kariéře dál a dál, až byly Hometown, Atlantica, Redrock Ridge a Lost Cannyons tratě zpřístupněny. Tedy kompletní devítka tratí ze trojky. A objeví se odemčené posléze i v Single Player Arcade režimu, kde je lze odjezdit třeba v Hot Pursuit modu. Pařbě zdar!
______________________________________________________________________________________________________________________


A přikládám i fotografie nadupaných supersportů, co jsem si do hry dal.



Dnes opět upraven můj komentář ke hře. Provedena kompletní obměna dvou odstavců, ale minimálně polovina textu zůstala beze změny. V kariéře něco nahráno. Ta nová auta z netu jsou mazec! Jinak bych to měl mnohem těžší, ale co. Alespoň si hru dost užívám, v nynější nejisté době.

______________________________________________________________________________________________________________________

16. 3. 2020 - Neuvěřitelné se stalo skutečností. Fíha. V podstatě kompletně jsem předělal svůj dosavadní komentář ke hře Need for Speed: Road Challenge - (1999). Ale jsem rád, že se mi to povedlo. Již šest hotových komentářů. Hra není dohrána ani zdaleka, byť s kariérou finišuji, ale je tam další kupa zajímavého obsahu. Tento týden bude stěžejní pro naši existenci na Zemi.

Seznam vozidel, která mám pouze v Single Player Arcade. Nesmí se kupovat v Kariéře a mít je v garáži. Natož jim poté dávat i případné upgrady.

Audi R8 Coupe
MHRT Commodore
Lamborghini Murcielago
Nissan 350 Z (NFS 7 - BodyKit 1 - Jde o jedno z ikonických aut z prvního Undergroundu.

______________________________________________________________________________________________________________________

Tato vozidla mi naopak fungují v Kariéře a garáži bez problémů.

Ford Mustang Shelby GT350R
Mazda RX-7
Porsche 924 Carrera GTS
Porsche GT3 Cup
Toyota Celica GT-S
Bonus Porsche - Odměna za výhru v Raceway 1, 2 a 3. Jak na tyto těžké tratě hráč v kariéře prvně narazí. Auto tu mám na obrázku. Má velmi pěkný potisk a jde o speciální závodní verzi.

Přídavná vozidla do hry jsou k dispozici na několika stránkách. Stačí v poho najít.

______________________________________________________________________________________________________________________

17. 3. 2020 - Dnes jsem dohrál šestou hru ve výzvě, a sice Need for Speed: Road Challenge v kategorii č. 10. - Výzva naruby - základní varianta.

Odehrána kompletně kariéra, jejíž úspěšné završení hráči dá za odměnu vozidlo La Niňa. To je nejrychlejší ve hře. Zmíněné speciální vozidlo je přístupné jen v režimu Kariéry, v Single Player Arcade ne. Ale je možné, že jsem ještě nesplnil nějakou podmínku. Nicméně, v kariéře všechny závody odemčeny a odjezděny, tzn, mám u nich zlatou či stříbrnou medaili.

Celkově ve hře zatím dohráno a odjeto následující:

Kariéra
Hot Pursuit - Time Trap a Classic
Turnaje - Šestice tratí ze čtvrtého dílu, a to s několika vozidly. Ještě odjedu, co uznám za vhodné.

Vyděláno 2 milióny dolarů v hotovosti.

Doplním i obrázky a info, s kterými vozidly mám odjeté Turnaje v Single Player Arcade.

Komentář ke hře publikován na DH. Zároveň jsem se rozhodl hře udělit maximální hodnocení. Protože má propracovaný systém poškození. Není to jen o karosérii a světlech. Opotřebovávají se i jiné části. Auto pak škrtá o silnici a létají z něho jiskry. Takzvané "totálky" docílit lze, auto hoří a šmitec. Ale klávesa R jej i poškozené, jak bylo před onou totálkou, zase vrátí na trať a jde to stále dokončit.

Objektivně bych potřeboval třetí, čtvrtý a pátý díl ohodnotit současně, tedy je mít všechny nainstalovány, se správným poměrem stran a zevrubně si všímat, jak je ten daný díl koncipován. Ale základy k Porsche 2000 jednoduše položila čtyřka. Na to nezapomínejme. A já bohužel pětku nehrál už ani nepamatuji. Ty časy jsou pryč. Ale odkaz klasických Need for Speed žije dál.

______________________________________________________________________________________________________________________

18. 3. 2020 - Single Player Arcade/Single Race/Player Car, tak tuto nabídku customizace počtu kol, vzhledu vozidla i možnosti tuningu jsem dnes viděl poprvé. Nenapadlo mě na to kliknout dříve. Výslovně se musí na ty názvy sekcí ve světlé barvě najet kurzorem a kliknout. Všechna má auta, co ve hře byla, i ta, která jsem si sosl z netu, jsem tak potunil, dal jim preferovanou barvu. Nissan 350 Z poté valí až 320 KM v hodině. Na to jsou ty tratě moc malé. Ale zase fajn, jezdit ty tratě v Hometown a Redrock Ridge. Takže některé tratě a vozidla si ještě zajezdím.



______________________________________________________________________________________________________________________

19. 3. 2020 - Tento výpis se týká sekce Single Player Arcade/Tournament

Splněn Turnaj s autem Nissan Skyline - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem MHRT Commodore - na úroveň Pro (2. místo)
Splněn Turnaj s autem Ferrari 550 Maranello - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem Lamborghini Diablo SV - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem Pontiac Firebird - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem Porsche GT3 Cup - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem Porsche 911 Turbo - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem Audi R8 Coupe - na úroveň Amatér (1. místo)
Splněn Turnaj s autem Nissan 350 Z (NFS 7 - BodyKit 1 - na úroveň Amatér (1. místo)

V Single Player Arcade/Single Race/Player Car to bohužel neukládá nadefinovanou barvu vozidla, musím si ji znovu opět nastavit. Takže jsem si pořídil dokumentující screenshoty. A chci hlavně i odjezdit všechny tratě ze trojky, s mnou vytipovanými vozidly. Z netu a tak. Další tipy/typy vozidel z netu, která mě zaujala.

https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/5806/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/4580/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/4528/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/4317/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/4057/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/4994/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/3952/
________________________________________________________________________________________________________________________

V Kariéře chci ještě vydělat dost peněz, tak 100 miliónů dolarů. Fíha Smile A zkusit i přídavné tratě.

Auto NUH Vega Provia V12 (2006) je plně kompatibilní s garáží v Kariéře i v Single Race.

______________________________________________________________________________________________________________________

20. 3. 2020 - Odjedu něco v té Kariéře, tam je to nejzábavnější. Celá ta ergonomie výher, oprav, tříd a tak.

Dnes se mi také rozšířil seznam podporovaných aut v Kariéře na osm, těch sosnutých z Internetu.

Ford Mustang Shelby GT350R ---------- https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/ford/4577/ford-mustang-shelby-gt350r-s550.html
Mazda RX-7 ------------------------------ https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/mazda/2738/mazda-rx-7-fd3s-v2.html
Porsche 924 Carrera GTS --------------- https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/porsche/2112/porsche-924-carrera-gts.html
Porsche GT3 Cup ------------------------ https://www.nfsaddons.com/downloads/nfspu/cars/porsche/661/porsche-911-996-gt3-cup.html
Toyota Celica GT-S ----------------------- https://www.nfsaddons.com/downloads/nfshs/cars/toyota/1858/toyota-celica-gt-s-zzt231.html
NUH Vega Provia V12 (2006) ----------- https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/5806/
Porsche 911 GT 3 ------------------------ https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/3913/
BMW M3 E46 GTR ------------------------ https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/6405/

Měly by to být linky uvedené výše. Přesně už nevím. Dotyčných předělávek uvedených modelů je na Internetu totiž poměrně dost.

______________________________________________________________________________________________________________________

21. 3. 2020 - Need for Spped: Road Challenge - (1999) hraji již dva týdny, od té doby také stále řeším rozlišení a poměr stran vozidel. Je to problematické, protože pak nejsou pořádně vidět kola, auto se snadno dotkne silnice. Některé z Internetu, co jsem zkoušel. A končí to škrtáním jisker o silnici, protože nemají podvozky dostatek prostoru k mezeře, jak je vozidlo na čtyřech kolech.

Přes dgVooDoo 2 nastaveno rozlišení nativní, které mám na ploše a pro monitor je plně podporováno, ale hra při svém puštění ve zmíněné aplikaci má i rozlišení vlastní, lišící se od těch z mé plochy a dgVooDoo 2. Tento nesoulad tak sice hře nastaví nativní rozlišení z monitoru, ale rozměry objektů ve hře a poměrem stran hra užije to, co má sama v nastavení Graphics. Pokud se tam dá 1600x1200, tak je poměr stran docela ok, kola vidět jsou a příliš roztažené to není, karosérie automobilů. Ale dochází samozřejmě ke změně měřítka monitoru, jenž tak musí neustále přizpůsobovat rozlišení, jak jsem já hře nastavil.

Monitor - nastaveno nativně 2560x1440 - Plocha ve Windows
dgVooDoo 2 - Nastaveno totéž, co na ploše
NfS: High Stakes - Nastavení ve hře v Graphics 2048x1536 32bit


Konfigurační soubory jsou v SaveData a dgVoodoo.conf. Hra běží plně v celé obrazovce. Auta jsou v garáži srovnána, rozhodně pokrok od dřívějšího uspořádání.

Zkoušel jsem i jeden konfigurátor, co je kompatibilní s Modern patch, ale ten podporuje jen nGlide.

Takto to už nechám. A kamera oddálená ve hře, co nejvíce jde. Dnes provedené nastavení ověřeno v Redrock Ridge, kde byly ty masivy dostatečně vysoké a ne tak malé, jako se zobrazovaly v menším rozlišení. Takže je hra s popisovanými hodnotami relativně ok. A celkově se i mnohem lépe chová. Jde jet mimo vyznačený koridor, je více vidět za šera noci. Nechám to tak. Škoda jen, že Modern Patch k High Stakes již nepokračuje. V Kariéře dnes vyděláno 500 000 dolarů. A ještě jedna věc, vozidlo Porsche 911 GT 3 má malou nákupní i servisní cenu, čímž se výborně hodí do preferovaných a dlouhých turnajů v Kariéře, kde by jinak bylo nutné platit hodně vysoké opravy v servisu.

______________________________________________________________________________________________________________________

22. 3. 2020 - Seznam několika vozidel, která jsou primárně do Single Player Arcade, jelikož v Kariéře můžou kolidovat s jinými auty. Audi R8 Coupe, MHRT Commodore, Lamborghini Murcielago, Nissan 350 Z - NFS 7 - BodyKit 1, Nissan Skyline GT-R - V Spec., Mitsubishi Lancer EvoVI, Caya Extremo, CSV Mondo GT Spec-R 370, Audi RS6. To předposledně uvedené Mitsubishi je sakra kára nehoráznýho významu! Hodně detailní provedení vzhledu karosérie. A aby ta auta ve hře fungovala, musí mít hra obsažen High Poly Car Patch.

https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/3531/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/3733/

______________________________________________________________________________________________________________________

23. 3. 2020 - Upozorňuji, že kdokoli by se chtěl pouštět do modifikování Need for Speed: Road Challenge, může se mu stát, že si hru v něčem znefunkční a nepůjde mu dobře všude, kde by měla. Kupříkladu vozidlo BMW M3 E46 GTR není kompatibilní s Kariérou/Místnost trofejí/Světové turné. Ostatní kategorie ale fungují. Pro jistotu mám vytvořenu zálohu, abych mohl hru dát zase do plně funkčního stavu, jelikož jsem zprvu používal jiný model dotyčného BMW, s nímž to bylo ok. Ale výše linkovaný automobil je mi nesmírně sympatický a baví mě ho ve hře v Kariéře uplatňovat. Pročež si jej nechávám. V té jedné odnoži závodů nejsou nijak důležité soutěže, aby mě to jakkoli trápilo.

Zálohy uložených pozic, stejně jako přepisovaných souborů, doporučuji provádět každému, kdo si hru bude libovolným způsobem modifikovat.

______________________________________________________________________________________________________________________

24. 3. 2020 - Místnost trofejí - Need for Speed Tour - Circuit 4. S těmito vozidly jsem Vyřazování odjel několikrát kompletně na první místo. Porsche GT3 Cup, Porsche 911 GT 3, Ford Mustang Shelby GT350R, BMW M3 E46 GTR. Nyní to jedu s NUH Vega Provia V12 (2006), co vypadá fakt robustně, má navíc obstojnou rychlost a ve všech tratích bez problémů ujede komukoli. A auto se mi i hodně líbí, to už tu někde padlo. V noci z pondělí na úterý jsem si nainstaloval Need for Speed: Porsche 2000, jelikož jsem včera na jednom z úložných míst našel hru ve složce. Stačilo ji překopírovat do počítače a dát do ní novej Unleashed patch. Výsledkem je plná podpora OpenGL, nativní rozlišení a správný poměr stran vozidel. A to je sakra úspěch, protože to konečně vypadá, jak má. Pátý díl sice mám jen tak z hecu, navíc ta Porsche 2008 Mod verze, ale když běží ok a pěkně se na něj dívá. Tím se mi rovněž rozrostly závodní automobilové simulátory v mém počítači, které vedu jako zcela kompatibilní s Windows 10.

______________________________________________________________________________________________________________________

25. 3. 2020 - Týká se hry Need for Speed: Road Challenge - (1999). Ačkoli mám monitor, co nativně umí a doporučuje používat rozlišení 2560x1440, ve hře v Graphics mám nejvýše jen 2048x1536 32bit. Tak jsem tedy dal ve hře ono rozlišení a kupodivu to fachá. Trošku to zvedlo poměr na výšku, čímž už ta závodní žihadla nepůsobí tolik placatě. Tudíž považuji problém za vyřešený. S co nejvíce oddálenou kamerou zpoza vozu. Rozdíl mezi uvedenými hodnotami v rozlišení činí 512 pixelů. Předešlé rozměry byly menší, pročež auta nedělala dobrý dojem. Nyní fakt pokrok, a to i v garáži v hlavní nabídce hry. Do hry dáno jedno další auto. Již doplněno do seznamu. V rámci Single Player Arcade. Tak tomu něco hraní dám. Fíha. Ale jasně, DH výzva 2020 není stále hotova.

Dnes jsem nainstaloval opět World Racing 2, čímž byla má posedlost závodními simulátory dokonána Smile Nějaká mod verze, nejspíše. A já si do ní ještě nějaká vozidla a tratě sám vložil. I se SweetFX to jde. Hra se obejde bez DgVoodoo 2 emulace. Poměr stran a rozlišení vcelku snesitelné, ale FoV je mimo. I v pohledu z kokpitu je znát, že nejsou zrcátka vidět celá. Momentálně tak nahozeno v počítači šest závodních her, samozřejmě notně old school. S novinkami neztrácím čas.

______________________________________________________________________________________________________________________

26. 3. 2020 - Na řadě je další plnění Herní výzvy, konkrétně kategorie 2 a 3. Jedna z nich. Obě je mám, ale nenainstalovány. Simulátory vyřešeny, vlastně jsem musel trošku přenastavit i V-Rally 2: Expert Edition. Vyřádím se u High Stakes a posunu se dál. Situace s koronavirem Sars-Cov 2 se nelepší. Ven s rouškou, maximálně ve dvou, možné jít sice na vycházku, ale musí to být v přírodě či parku. Víceméně mimo město. I tak je ale v podstatě zákaz vycházení. Před 10 Hod ráno se ani nedostanu do supermarketu. A velký nákupy moc nemáme. Selhalo to z několika důvodů. Jak v HL2.

Předpokládal jsem, že se dostanu na limit 51 vozidel v NfS4: High Stakes, ale skončil jsem u počtu 45 aut. Při větším mi už hra nejde spustit a zobrazí se nějaká chyba. Tato dvě vozidla mě ještě zaujala, ale pochopitelně je tam nemám. Vystačím si tudíž s dosavadními z dřívějška.

https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/3070/
https://www.nfscars.net/need-for-speed-high-stakes/2/files/view/3094/

S fárem NUH Vega Provia V12 (2006) úspěšně absolvován jeden turnaj v Kariéře, kde byla výhra 250 000 dolarů. Dalo se, auto je pěkné a řídí se bez problémů. Jen jsem musel kalkulovat s počty bodů a sestřelovat své soupeře, aby mě nepředstihli. Ve dvou tratích jsem totiž nezískal jediný bod. Byl to turnaj s Redrock Ridge a Lost Canyons tratěmi, jak jich je osm za sebou. Nyní zbývají vysněná vozidla v Single Player Arcade, popř. s nimi dám základní režim Tournament.

______________________________________________________________________________________________________________________

28. 3. 2020 - V pátek zahájeno hraní sedmé hry, Serious Sam 3: Before First Encounter v kategorii č. 3. - Hudební noty - základní varianta. Na obtížnost Normal, která byla navolená v základu. Podle vývoje nevylučuji, že otestuji i obtížnost vyšší. Ve hře stráveny dosud čtyři hodiny.

Jak je koncipován World Racing 2. Ve Free Ride lze též sbírat cenné body, ale jen za bezchybnou a správnou jízdu. V opačném případě to ubere dosud získané body. Ty jsou společné pro profil hráče, ať už Kariéra či Volná jízda. Je to v tomto sjednocené. V některých položkách není nutné auta ve Free Ride odemykat, ale v dalších už ano. A jednoznačně se musí odemknout všechny tratě. V trati z Egypta jsou hvězdné brány v Pyramidě, co hráče s autem přenesou na nejvyšší cíp okolí. Když auto hráč hodně zničí, tak mu může bouchnout motor. I to se považuje za špatný přístup. To samé, když s vozidlem skončí hráč ve vodě. V Egyptských tratích se dále nachází na okrajích mapy, v poušti, Nitro boost pro vozidla, co je po jejich sebrání zrychlí.

Ve World Racing 2 lze jakýmkoli způsobem různě blbnout a zkoušet, co vše hra zvládne. Např. jezdit mimo vytyčené koridory, a bude tam ukazující šipka, ale ničemu to vadit nebude, a půjde normálně jezdit dále. Podobných triků a věcí bude ve hře nejspíše hodně. A proto byla asi i dost oblíbená u Mod Komunity. A nějaká auta jsem si do hry opět samozřejmě vložil.

______________________________________________________________________________________________________________________

30. 3. 2020 - V Serious Sam 3: Before First Encounter jsem sejmul velkou kosmickou loď, co mi notně zatopila a dostal se na dohled Velké pyramidě, kde už jsem letos byl. Co mi to jen připomíná. Za ty tisíce let se to dost změnilo. Staré civilizace uměly dobře stavět, oproti té chásce, co je tam nyní. Mám za sebou souboj s velkou vesmírnou lodí, který spočíval v tom, že jsem musel střílet do částí lodě, z níž se světelnými portály dostávali ke mně dolů zástupy nepřátel. Tak to postupně ubíralo stav poškození, až bylo hotovo. Ale než jsem přišel na to, co a jak, a že se mi párkrát povedlo loď omylem trošku poškodit, ale nechápal jsem jak. A přikládám opět i obrázky z hraní.



______________________________________________________________________________________________________________________

31. 3. 2020 - Steam mi zatím spočítal 19 hodin strávených ve hře. Od ledna si držím maximálně patnáct dní do publikace dalšího komentáře a dohrání hry v rámci DH výzvy, ale nyní to asi neklapne. Limit mi vyprší zítra. Hra je adekvátně dlouhá, začal jsem ji bohužel hrát až v pátek minulého týdne. A mám splněno 13 achievementů.

______________________________________________________________________________________________________________________

2. 4. 2020 - Dnes dohráno. V závěru to bylo nehorázné. V noci jsem tam prospeedrunoval polovinu mapy, abych se musel vrátit notný kus zpět. Protože se to nedalo. Tím jsem ale vybídl k reakci všechny svině v dohledu, řítily se postupně na mě, po troškách a střílel jsem je raketometem. A ten furt dobíjel na maximum. Finální boss je žůžo, Sam Stone se tentokrát naučil i létat Smile Obrázky mám. Jdu je zpracovat a doplním.

A tedy, splněna kategorie č. 3. - Hudební noty - základní varianta, dohráním hry Serious Sam 3: Before First Encounter na obtížnost Normal. Určo zkusím dát i vyšší. A nějakej mod do hry bych uvítal. Steam mi ve hře napočítal strávených 32 hodin. Finální score je asi 167 000 000 bodů. Odemčených achievementů 19/62.

K dnešku tak splněno 7/10 her v DH výzvě 2020. Ale čeká mě nyní ta těžší část. Zajímavost, můj komentář k Serious Sam 3 poskládán pozpátku. Víceméně. Ty odstavce měly původně jinou pozici, ale když i Sam cestuje pozpátku, tak já to totožně i sepsal a publikoval na DH.

______________________________________________________________________________________________________________________

3. 4. 2020 - Rozehrál jsem Serious Sam 3 znovu, tentokrát na obtížnost Hard. První polovina hry je i tak moc lehounká. Hráči sice ubývá víc zdraví a dynamika soubojů je více adrenalinová. Nepřátel je víc, víc vydrží, ale zásob do výbavy a ochrany hráče je tam furt mrtě. Respektive je snížena hodnota přičtení sebrané lékárničky, vesty a plátu. A to skákání je taky vtip. Croteam tam dokonce implementoval tajný parkour, už na dvou takovýchto místech jsem byl. Do hry dán nějaký SweetFX, co mám i u Paainkillera. Konkrétně tento https://1url.cz/PzoqK . Hra s ním funguje, patří do složky Bin. A trošku pořešeny barvy v nastavení hry. Takto se mi to líbí. Tmavší tón jsem zkoušel, ale příliš dobře a realisticky to nevypadalo. Obrázky jsou zachyceny přes ScreenshotCaptor a převedeny v Polarr Photo Editor do formátu JPG se zachováním nejvyšší kvality.



Zjistil jsem, že mi to ukládá na disk formát BMP, ale ve 32 bitové hloubce. Je takto ve složce Bin ve Steamu. A když se to převede do PNG, je tatáž kvalita obrázku zachována. Akorát ji nevezme Imgur, co ji degradoval na jpg malé velikosti. Obrázky v PNG ve velikosti cca 8-10 MB si nechám.

______________________________________________________________________________________________________________________

4. 4. 2020 - Fakt mě ten Serious Sam 3 baví. Regulérní Parkour Sam. Už čtyřikrát mi hra napsala, že jsem získal tajný parkour Smile To mluví za vše. Obecně to vývojáři neskutečně propracovali v tomto ohledu. Ale dá se dostat i do slepých sektorů, z jednoho jsem se ale úspěšně dokázal vymotat. Palmy za zdí mají hranici mapy, to je škoda. Mohl to být secret. Most, jak jej Sam odpálí výbušninou, je též dosažitelný všemi směry. Ta horní levá část. Přes potrubí na budově, následné střechy, ale opět je tam hranice mapy. Zároveň se dají mapy procházet libovolně, ne vždy dojde k aktivaci všech nepřátel v mapě. Některé aktivační body hráč mine. Snad už vyzobáno vše, chtěl jsem totiž mít více započtených bodů. Save před seskokem k vesmírné lodi. Tam to bude řeseto.

______________________________________________________________________________________________________________________

5. 4. 2020 - Serious Sam 3: BFE - Chyby ve hře - https://1url.cz/lzosi .Zde můj report různých chyb a nedomyšleností ve hře. Průběžně doplňováno.

______________________________________________________________________________________________________________________

7. 4. 2020 - Serious Sam je pro mě stěžejní série frenetických FPS, které jsem dlouho odkládal. Až letos se na ně systematicky vrhl a uvědomil si jejich význam. Jak z pohledu oficiálních her a jejich různých verzí, tak i z pohledu modifikací.

V pondělí nalezen Serious Sam Xbox Mod - https://1url.cz/bzoYr , v úterý novější verze Bastion of Darkness - https://1url.cz/4zoY1 . Obojí je pro Serious Sam: The Second Encounter - (2002). Prvně zmíněný umožňuje OpenGL režim zobrazení při 2560x1440. Na DH je přidán i Serious Sam Classics: Revolution - vylepšená předělávka původní verze dvou Encounterů. Ta by též měla jet přes OpenGL, k ní jsem v neděli našel toto https://1url.cz/zzoYW . Jak si hru graficky co nejlépe nastavit. Revolution nemám. Pak ještě Fusion, tu mám. Mrtě verzí stále těch identických her. A stále pokračuji v hraní třetího dílu. Serious Sam nebo Painkiller ? Je to nerozhodně. Obě série mají mrtě dílů a modifikací, což svědčí o jejich genialitě.

______________________________________________________________________________________________________________________

8. 4. 2020 - Serious Sam 3 - Hard obtížnost 4/6. Již desátá mise, absolvován druhý souboj s vesmírnou lodí. Celkově byla ta pasáž slušná. Tentokráte jsem se kryl všude za zdmi a zůstatky starých budov. Dalo se. A zásob stále dost.

______________________________________________________________________________________________________________________

10. 4. 2020 - Serious Sam 3 dojetej podruhé za sebou. Tentokráte na obtížnost Hard 4/6. Bylo to úplně v pohodě Smile A pokaždé v rámci DH výzvy. I když k čemu je to dobré, že? Ve výzvě mi zbývají tři hry. Krásný score jsem nahrál, 229 miliónů bodů. Doplněn příspěvek na DH do diskuze u hry.

______________________________________________________________________________________________________________________

11. 4. 2020 - Rozehráno The Forgotten Place - SS: TFE, o němž se zmiňuji 17. 1. 2020. Jedna z kvalitních map do původního SS Classic. Loni jsem ji měl rozehránu, ale vymazal jsem si uloženou hru. Zároveň mi to nedalo a opět něco dalšího z modů hledám. Realms - https://1url.cz/VzN3l - 3 Sp Maps k SS TSE. Jsou i přepracovány do SS Revolution. Gates to Hammurabi - https://1url.cz/YzN3k . Opět nějakej projekt k základnímu TSE - 2002, kterej má na Steamu i předělávku pro SS Fusion 2017. Ale uvedený download k SS classic je jen pro registrované, jiný odkaz jsem nenašel. Blindness of the Gods - https://1url.cz/NzN3b . Též mapa k SS Classic TSE. Sjíždím gameplaye na YT, takže se dá odhadnout úroveň level designu. A ty linky jsou už fuč, kdyby to neměli lidi na disku, je to navždy ztraceno. Kleklo už mrtě Serious Sam stránek, kde byly desítky, ne-li stovky těchto modifikací.

______________________________________________________________________________________________________________________

15. 4. 2020 - Původně jsem touto dobou měl zcela jistě jet osmou hru v DH výzvě. Asi ten kultovní The Talos Principle, ale skutek utek. Místo toho jsem si jen tak mimoděk za tři dny dojel postarší střílečku Die Hard - Nakatomi Plaza - (2002), k níž publikován komentář včera. Jelikož už mám v tom psaní letos zaběhnutou praxi, nelze se divit, a to jsem to psal zcela ospalej, s kočkou na klíně Smile Za pouhý den napsáno. Hra mě bavila, ale ty stupidní chyby. To nepamatuji, domrvená perspektiva myši. Jako kdyby s ní něco bylo, s myší, nehoráznej zádrhel!

Dnes objeven add-on ke QII - Venus, chtěl bych jej dohrát. A měl bych si na DH profil doplnit už dojeté věci v roce 2020. Slušnej seznam.

______________________________________________________________________________________________________________________

16. 4. 2020 - Dnes jsem se opět podíval na perfektní grafickou stránku hry Far Cry 2, která mi již dva roky slouží jako ověření barev a mého monitoru. Dnes jsem ji pustil zejména poté, co byly opět aktualizace Windows 10, ale i proto, že na DH někdo publikoval velmi negativní komentář ke hře. S tím, že hru vůbec nedoporučuje. Jinak jsem Far Cry 2 v roce 2018 jel v DH Herní výzvě, tudíž není na škodu jej zde opět připomenout. To hlavní je ale fakt, že již mám dokumentující obrázky s modifikovanou grafikou ze hry. Opravdu pěkná vizuální prezentace. Odkaz - https://1url.cz/hzHE3

______________________________________________________________________________________________________________________

30. 4. 2020 - Po dvou týdnech opět dávám kontrolní hlášení. Pokračuji herní DH výzvou, a to rozehráním The Talos Principle v kategorii č. 2. - Heuréka - Hardcore varianta. Musím říct, že mě hra poměrně strhla a uhranula. Ale je to kumšt, tam sofistikovaně přemýšlet a řešit pokročile navržené puzzly. A má to velmi pěknou grafiku. Trochu mimo mi přijdou jen ty konverzace s počítačem.

Jinak jsem jel předešlé týdny ruský FPS balast, z kterého vyčnívá jen Kreed - (2003).

The Stalin Subway - Dohráno - 20 procent (Sníženo o třicet bodů)
Kreed - Dohráno - 75 procent (Zvýšeno o pět bodů)
Firestarter - Hrozná blbost, která mě iritovala nutností artefaktů v omezeném limitu času. - Odinstalováno
Deadhunt - Stejnej koncept, co Firestarter, ale trošku přívětivější. Nicméně moc obtížný. Ani na první obtížnost jsem nebyl schopen dát druhou úroveň. Na Steamu mají za 5 Euro, ale pocitově to je max. na necelé 1 Euro. - Odinstalováno.

Obecně se mi ale pojetí té poslední ruské FPS zamlouval, má čtveřici epizod a čtyřicítku úrovní. Tudíž slušná výzva, graficky též vše krásně fungovalo. To je na stáří hry obdivuhodné.

A aby byl výčet ruskejch blbin kompletní, na disku mám i jeden Serious Sam mod, kterej mi nešel zprvu spustit, ale poradil jsem si. Croteamu a jeho variací na pobavení hráče se zkrátka jen tak nezbavím. Ať už přemýšlím nebo střílím. Kéž by se ve The Talos Principle i střílelo Smile

______________________________________________________________________________________________________________________

2. 5. 2020 - The Talos Principle mě začíná urkutně vytáčet.

A, B, C a podobně. V každém cca 7 HUBů s hádankami, plus speciální trofeje s hvězdičkami. I ty slouží na další zámky k odemčení. A v jednom HUBu je vždy několik samostatných zkoušek s konkrétní hádankou. Vtip je ten, že někde chybí část náčiní pro řešení rébusu, úkol tak nejde zprvu splnit. Orientace pro hvězdičky bere nakrásně za své, protože se nikde nezaznamenává, kde jsem ji sebral a kde ne. Mapa a značky tak moc nepomáhají. A info o tom, kde se získaný chybějící objekt objevil, též postrádám.

Alespoň jsem si nastavil DirectX12 režim zobrazení ovládače v nastavení hry. Ten rozdíl od DX11 je fakt patrný, i když je to pouhá Beta podpora. Bohužel, Serious Sam 3: BFE toto neumožňuje. Což je fakt blbý Sad

______________________________________________________________________________________________________________________

3. 5. 2020 - Dnes opět něco úspěšně splněno. Ale je to tedy kumšt, kdo to vymýšlel, respekt. Eskalující problém, Přátelská střelba a Příliš vzdálené cíle. To mi dělalo nejvíce vrásky, byť je jasné, že jsou tam ještě mnohem zákeřnější puzzly. Chybějící objekty by snad neměly být všude, ale někde ano. V první centrále jsem totiž odblokovával jednu rušičku nebo konektor, co u dané hádanky nebyly. A hlavně i bednu. Ta též v cílové destinaci absentovala. Tvůrci si s tímto dělají z hráče schválně dobrý den.

______________________________________________________________________________________________________________________

4. 5. 2020 - Vždy to splním metodou pokus/omyl, že ani nechápu jak. Fíha. To je revoluční hra na poli logickejch first person chodiček. Jen ty obtížný hvězdičky. A mám i obrázky v DirectX 12, tak je zveřejním.

______________________________________________________________________________________________________________________

6. 5. 2020 - Přináším avizované obrázky ze hry The Talos Principle. Je to vážně neskutečnej nářez! A již mám hotov komentář. Hra splňuje mrtě kategorií z letošní DH výzvy. Takže směle do toho.

Zimní radovánky, Heuréka!, Reálná virtualita, Výzva naruby a co já vím, co ještě Smile Bonbónek, ve hře je i implementace kooperace, ale naprosto nevídaným způsobem! To by už ale asi do výzvy dát nešlo.



______________________________________________________________________________________________________________________

8. 5. 2020 - Sektor B mám skoro splněn. B1, B2, B3, B4, B5, B6 kompletní. Hvězdičky ale získány v sektoru B jen dvě. Celkově ve hře šest. V B2 mi nejde Vyšší důvod a B6 Egyptská arkáda. Tam sice jak tač chápu princip, ale na provedení tedy moc obtížné. A to jsem ještě neměl ani klíč od branky. Vyšší důvod je haluz, kdy se mi dvakrát povedlo s rušičkou přeskočit zeď. Čímž jsem skončil v úvodním sektoru, kde byly ty první dvě rušičky. Já chtěl jít do exitu po zdi, ale vždy spadnu dolů. A i přeskočit to tak, to je neuvěřitelně obtížné a jde na to asi 100-200 pokusů. A musím mít v ruce tu rušičku Smile Jinak bych nepřeskočil ani tu zeď. B7 jsem nenavštěvoval. A v sektoru C též netuším, co tam je. Byť pečetě na něj již mám získány.

Vyšší důvod v B2 splněno. Respekt, na to přijít mi zabralo několik dní. A já tam pochybně skákal. V hlavním sektoru, kde je A, B a C je u stožáru s balonem hvězdička. Zaznamenávám si. Egyptská arkáda též splněna, má shodnou pointu s arénou Vyšší důvod.

Hlavní rozcestník v zimě venku, u stožáru s balonem. Je tam hvězdička za silovým polem.

B1 – Něco o hvězdě, obsahuje nedostupnou hvězdičku.
B3 – Odpáleno, opět ukrytá hvězdička. - Již sebráno. - Již odblokováno, způsob geniální.
B4 – Pravý úhel, opět ukrytá hvězdička. - Již sebráno.

B5 – Hvězdička na tom vysokém světlém sloupu uprostřed.

B7 - Skákání ze strany na stranuHvězdička je opět na červený laser, vedoucí nejspíše z jiné arény.

V sektoru A3 - Zamkl a spolkl mě klíč je asi nejzávažnější chyba, co jsem ve hře dosud objevil. Dá se skočit mimo mapu, kde pak následují ta slova o sově. Je to ve hře právě proto, aby se hráč nějak dostal z neřešitelné situace a nebyl tam, kde nemá. Jde vyskočit na jednu menší zídku a z ní na další. Bohužel, to výrazně nabourává koncept této hádanky. A zjednodušuje ji to.

______________________________________________________________________________________________________________________

9. 5. 2020 - Již v sektoru C, zpřístupněny tři portály k dalším hádankám, které byly zatlučené dřívím. A hvězdiček získáno již osm. Sektor A a B tudíž kompletní, maximálně nějaké hvězdičky by se ještě hodily. Uvidím. Potřebuji jich mít deset. V každém sektoru je i pro hvězdičky sada hádanek a teleportů. A opět nějaké obrázky nahodím, vypadá to fakt neuvěřitelně pěkně. A ke hře mám pro DH zajímavosti sepsáno již pět zajímavostí z hraní. Dosud nezveřejněno. C1 zcela kompletní. Pro zisk hvězdičky je nutné si pomoci dvěma arénami a mít v nich patřičné věci aktivovány a připraveny. Dvě obyčejné zkoušky v C1 mi nešly regulérně dokončit, po sebrání pečetě jsem uvízl, jelikož jsem se tam dostal jinudy. A restart záchytného bodu nic neřeší. To si hra už pamatuje sebrání a splnění čehokoli, nelze tak zcela zopakovat od znova, aby tam pečeť stále byla ještě jako nesebraná. Kvůli tomuto budu nucen hře dát asi jen 80 procent, ačkoli se mi dost líbí a je fakt originální. A ti, co hráli sérii Serious Sam mají obrovskou výhodu, že jim to výtečným způsobem rozšíří obzory a ukáže zase trochu jiný aspekt identicky vypadajících lokací. Jsem rád, že jsem o to nebyl připraven.



______________________________________________________________________________________________________________________

10. 5. 2020 - Dnes to bylo též docela fajn, ve The Talos Principle. Získána desátá hvězdička, kompletně splněn sektor C2. Zajímavostí pro DH mám už šest, po nutné revizi a vyřazení spousty dalších. Dále zjištěno, že se Croteam kolosálně sekl a jednu zkoušku regulérně špatně designoval, že do ní umístil dvojici zcela zbytečných beden. To jsem já svým splněním a alternativním řešením ověřil v praxi. Zcela bez beden šly ty paprsky vést. Bedny navíc umožňují nezřízené skákání v aréně, nechtěné zatarasení cesty apod. Nedomyšlené, fíha.

Hvězdiček je ve hře nutných třicet, jestliže si chce hráč odemknout trojici teleportů na zámek a bránu s motivem hvězdiček. Sekci v HUBu A pro hvězdičky jsem již odemkl. Vede ke třem obtížným zkouškám, kde budou nejspíše trofejemi samotné další hvězdičky, jinak by to asi nedávalo moc smysl. Je tam sekyrka na kácení stromů, ale k čemu to je, to netuším.

______________________________________________________________________________________________________________________

11. 5. 2020 - Už krátce po rozehrání The Talos Principle jsem začal k němu psát svůj komentář. Byla první alfa verze, postupně jsem se dostával do fáze betaverze. Odstavce členil na více, propracovával, dával tomu textu nějakou dynamiku a řád se čtivostí. Z původního textu mi ale nyní zůstala dobrá polovina. O víkendu i dnes notně předěláno, uceleno a rozšířeno. Mám samozřejmě uloženy zálohy starých verzí, nakopírovánu verzi aktuální. Je to řehole, ale jsem se současnou verzí komentáře plně spokojený. Nerad bych měnil. Na DH je ke hře nový komentář, já jej přečtu po publikaci mého, což platí i o těch ostatních. Dosud je totiž nemám čtené, kvůli zachování mé nezaujatosti a objektivnosti ke hře. Doufám jen, že nekopíruji nikoho styl psaní. Ale můžu odpřísáhnout, že jsem fakt cizí práce u Talósova principu dosud nečetl, krom zajímavostí u hry na DH.

Dnes navštíveny tři teleporty se zatlučeným dřívím, jak byly před tím, než jsem je zpřístupnil. Tam se hráč ve všech třech světech ocitne kdesi vysoko v oblacích, na malých ostrůvcích jako vystřižených ze hry Serious Sam II. Tam je úkolem si odemknout všechny přítomné kopule a z nich aktivovat přístroje. Následným otevřením cesty dál se dojde k jakési kóji či rakvi, kde odpočívají roboti, co střeží Zahrady světů. Úkolem hráče je zde opět absolvovat těžký hlavolam se zámkem, kde je deset a více pečetí. To notně komplikuje skládání správné kombinace. A vytuhl jsem u toho na desítky minut, že sektor C jsem raději nechal být.

______________________________________________________________________________________________________________________

12. 5. 2020 - Tak vyřešeny všechny tři teleporty se dřívím. Vesměs jen aktivován rádce, či co. Ale ty skládací zámky byly moc obtížné. V C3 splněna aréna Větrov, kterou jsem vůbec nepochopil. Na začátku přenesena do hlavní sekce arény rušička silového pole, tak získány dvě bedny. S rušičkou a bedny jsem se postupně přenesl zapnutým větrákem, a to držením v ruce daný předmět. A to bylo vše, abych měl pečeť této úrovně. Ale tím postranním a neméně důležitým úkolem se ukázala být i přítomná zlatá hvězda v aréně. Zbývalo vyřešit, jak se k ní dostat. Potřeboval jsem třetí bednu, co byla za silovým polem na modrý laser. Bedny jsem u skály dal na sebe, na bedny vyskočil, přes skalní výstupek, zobrazila se mi trajektorie zvažovaného skoku - Mezerník - Skočit sem. A to úplně nahoře na vrchu skály, hned vedle silového pole. Dal jsem zmíněnou klávesu a byl nahoře. Ale jak, já měl v ruce i druhý konektor, s nímž jsem se tam dostal. Do dálky jsem namířil na modré světlo laseru, dal připojit a konektor na skále umístil tak, aby mi otevřel část se třetí bednou dole. Ten úsek totiž nešel nijak přeskočit, ani rušičku jsem už dál nepronesl. Ale krásně mi ten paprsek vedl, i skrze skálu a nepřerušil se Smile Mám vyfocené obrázky. To byla asi největší věc dosud ve The Talos Principle.

C3 - Malé schody, Velké schody. To jsem také splnil zcela po svojem. Aréna měla pět beden a trojici větráků. Mně stačila čtveřice beden a dva větráky. A klasicky jsem to přeskákal přes plot a tam jednoduše nastavil modrý laser. Aktuálně na startu C4, kde jsou dvě ukryté hvězdičky. Jinak v sektoru A mi zůstalo hvězdiček pět. Všechny je stejně nenajdu, no.

______________________________________________________________________________________________________________________

13. 5. 2020 - C4 - Hladomorna. Vskutku zajímavá hádanka. Opět s hologramem. Mnohem podstatnější je ale to, že je v ní i hvězdička. Tu lze získat tak, že nahrajete záznam, jak jde hologram k silovému poli na červený laser, máte v záznamu nadzvednutou plošinku, na ní stojíte na bedně. Obloukovitým průchodem sice neprojdete, ale bedna na hologramu zůstane. No, důležité je, že abyste u té bariéry na červený laser měli plošinu i bednu. Bednu přistavíte ke stojícímu robotovi, z ní si na něj skočíte, uchopíte do rukou plošinku přeskočíte za bariéru, dáte plošinu na slot, bariéra zmizí. Vezmete si svou bednu a odkryjete si druhou bariéru. A hvězdička je vaše. Poměrně geniální způsob získání hvězdičky. Hned mě napadlo, že to takto přes svůj hologram provedu.

Trůnní sál je opravdu obtížná zkouška, která donutí hráče zužitkovat vše, co se ve The Talos Principle dosud naučil. Získat hvězdičku je triviální, ale závěrečná pečeť už vyžaduje kumšt. Zkoušeno celou noc, až do rána. Nic. Řešení jsem věděl, ale nepovedlo se. Vyspalej trochu k tomu sednu a dáno na poprvé. Autoři staví na konektorech, co jsou dány na okolních pilířích a zdech. Jedna bedna, pár skoků. Ale právě to přeskákání mi dělalo vrásky, navíc to vždy znamenalo celé opakovat, přenést věci, vyskákat, rozestavit a zapnout. Dalo se na zeď vyskočit u napojení na červený laser, ať už přes bednu nebo jen tak u plotu. Mám už cvik, čímž vyskočím i tam, kde by to jít vůbec nemělo. A C4 je kompletně za mnou. Nevynechána v něm jediná trofej. Stáje je lehounká hádanka. V C4 byla i aréna Zbrojnice, kterou se mi povedlo dát tak, že jsem opět neoprávněně pronesl rušičku a bylo to Smile

Čas plazení, Čas létání. Pronesu bednu z prvně zmíněné zkoušky, protože to jde v rohu se sochou hezky proskákat. Ale Čas plazení jsem splnil výtečně, jak se má. Jsem na rozcestníku k arénám, jdu do Času létání, ale tak, že hned vedle vstupu napravo, položím pronesenou bednu, vyskočím na ni. Mezerník - Skočit sem, jsem na vrchu zdi ke zkoušce Čas létání. A ze zdi přeskočím na tu protější, která vede přímo k pečeti. Takže jsem to přeci jen prolítl, ale jinak, než by si býval Croteam představoval. Sektor C6 je dost těžký a originální. A přečetl jsem si díky hře tuto zajímavou úvahu od Philipa K. Dicka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: čt květen 14, 2020 12:16 pm    Předmět: Citovat

______________________________________________________________________________________________________________________

14. 5. 2020 - C6 - Rozvleklost - Tato zkouška se tvůrcům povedla. Absolutní master piece, který prověří schopností každého hráče. Arénu nelze žádným způsobem obejít, nic nevymyslíte, zbývá jen ji regulérně splnit, jak je koncipována. Ale je to fakt extrémně propracované a změřené na milimetry. Vytuhl jsem u toho na několik hodin a byl prostě zoufalej, co s tím. Splněno bez nápovědy, ty nesnáším. Pointa byla jen v precizním přístupu toho, o co ve zmíněné hádance šlo. A obrázky už tu dávat nebudu. Šlo by do určité míry o spoilery. A čeká mě samozřejmě poslední sektor C7, možná ještě i nějaké hvězdičky. Zpětná obhlídka předešlých pár arén, uvidím.

______________________________________________________________________________________________________________________

15. 5. 2020 - Zatracená práce! Sektor C7 se čtveřicí zkoušek je fest obtížnej, až běda. Útěk z vězení, Pojistka mrtvého muže, Poštovní holubi a Pokročilá křížovka. Ta druhá zmíněná je extrémně matoucí, zprvu. To než člověk vymyslí, tak pomalu zešílí. Ale svým způsobem naprosto geniální hádanka. I včetně zisku zlaté hvězdičky. Takže 19 sebraných za celou hru. Třetí v pořadí je originální jednohubka, víceméně stojící na již asi třikrát prezentovaných mechanizmech. A tedy i vcelku snadná. A ta čtvrtá také vyžaduje více myslet, než konat. Ale skvělý postřeh a vítaná pomoc to vyřeší raz dva. No, a ta prvně vyjmenovaná, Útěk z vězení? Další spletitý labyrint, schválně stojící na neustálém zatarasení cesty a protahování nutných náčiní. Ale dle navrženého konceptu se mi opakovaně nepodařilo tu zkoušku dát, jak si Croteam usmyslel. Vzal jsem tedy dvě bedny, šel s nimi na start arény, kde za plotem byla pečeť vidět. Různě jsem tam blbnul se skákáním, plus jeden větrák. No, a to hopsání mě na okamžik krásně odrazilo do patřičné výšky. Stačilo udržet pozici a vychýlit se za plot k trofeji. Bariéra se naštěstí sama odsunula, přestože modré silové pole mě upomínalo o mé neschopnosti k docílení zodpovědnějšího přístupu.

Viděl jsem ten klasickej závěr, kterej vlastně ukázal kulový. A díky obnově uložených pozic mohl dát regulérní opakování od určitého bodu v závěru, což se jeví zajímavější. I když nemám stále splněno. A Hloupá mina byla pěkná zkouška. Trochu netypicky pojatá, pro Croteam tak typické.

______________________________________________________________________________________________________________________

16. 5. 2020 - A tak jo, prodral jsem se strhujícím finále na věži. Viděl úchvatné outro. Šel se pomazlit s kočičkou, samozřejmě jsem ji viděl už v Egyptě Smile Na YT jsem musel kouknout jen v poslední fázi hry. Dnešním dnem tak splněna již 8 hra v letošní DH výzvě, a sice dohráním The Talos Principle - kategorie Heuréka! - Hardcore varianta . Zbývají mi ještě dvě kategorie ve výzvě. To je velmi slušné. Bohužel, ty nejtěžší pro mě, ale tahovky snad nějak vyřeším. A konzole? Nějaký malý mobilní pazmek, fakt netuším.

Musím The Talos Principle pořídit na Steamu, včetně DLC. Skvěle strávené dva týdny. Komentář již publikován na DH. Jdu si přečíst ty od ostatních, co u hry jsou.

______________________________________________________________________________________________________________________

17. 5. 2020 - Hra používá obnovu dat ze zálohy, to je vítaná funkce. Můžu tak před věží dohrávat další obsah, co mi tam zůstal a znovu absolvovat i konec. Dnes se mi povedlo v A2 najít hvězdu č. 20, čímž rázem vyčerpány na zamčený teleport v sektoru B. Další trojice obtížných zkoušek. Fakt netuším.

______________________________________________________________________________________________________________________

18. 5. 2020 - Kolik zkoušek hra má přesně? V jednotlivých arénách jich je vždy zhruba po třiceti, to je celkově znásobeno třemi. Za A, B a C. Tím se dostávám na číslici 90, k níž je ještě nutno připočíst devět tajných zkoušek, které odemykají neprodyšně zapečetěné tajné teleporty. Ty s logem zlaté hvězdičky, k jejich odemčení je potřeba vždy 10 hvězdiček k danému sektoru. Dohromady tedy 30 napříč celou hrou. A zisk každé hvězdičky představuje další zkoušku samu o sobě. A aby byl výčet kompletní, na věži je šest logických rébusů, jejichž vyřešením se vše nekompromisně zhroutí jako domeček z karet. A nezapomeňme ani na odemčení nápovědy, která měla tři části, tvořících dohromady další jednu komplexní a složitou hádanku/zkoušku.

Celkem je to tedy následovně:

90 základních zkoušek - (A - 32, B - 31, a C - 27)
9 tajných zkoušek - (Trojice ke každému sektoru)
30 hvězdiček k nalezení - (Další rébusy samy o sobě)
Aktivování kompletní nápovědy - (Tři části)
Odemykání zámků získanými pečetěmi - (Počet zámků netuším, ale není jich nijak mnoho.)
Šest hádanek na věži - (Pokud má hráč všechny hvězdičky a pečetě z tajných zkoušek, jsou všechna podlaží na věži přístupná hned. Odpadá tím tak nutnost řešit zkoušky v předešlých patrech věže.)

Já splnil 90 + 6 + 20 + 3, několik zámků a šest rébusů na věži. A ještě našel ve hře kočku a osvobodil ji, abych se po dohrání šel pomazlit s tou reálnou Smile

Nesplněno 10 hvězdiček, tři zkoušky a jeden zámek. Vše náležící k jejich vlastnění. Tudíž 14 zkoušek vynecháno a splněno asi 132, jestli počítám správně. To je velmi slušné.

K odemčení tří pater věže je nutná trojice číselných hesel. 215, 474 a 019. Logické hádanky na věži jsou velmi obtížné a hráč musí použít vše, co se během předešlého hraní naučil.

______________________________________________________________________________________________________________________

30. 5. 2020 - Pro kategorii č. 6 Ještě jeden tah... mám vybráno jen Oktagon - (2001) či hru Projectime - (2018). Což je 3D logická plošinovka na tahy, která disponuje výše trochu z boku položenou kamerou, ale má pěkný vzhled. Je to ale z herního hlediska hodně těžké.

______________________________________________________________________________________________________________________

31. 5. 2020 - O pouhý den později jsem kápl na velmi zajímavou hru, s níž se dá kategorie č. 6 Ještě jeden tah... - Základní varianta splnit též. A sice Saints Row 2 - 2009 - PC verze. Je tam totiž karetní minihra v kasinu, Poker, Blackjack apod. Tímto zároveň časově rekonstruuji osu z hraní hry, počínaje zmíněným datem posledního dne v květnu.

Hru jsem v neděli nainstaloval a složitě a zdlouhavě řešil, jak v ní spustit mod Gentlemen of the Row, který ji dělá docela provozuschopnou v nezvládnuté PC verzi hry. Po několika hodinách se mi to povedlo vše pořešit, zbývalo poladit grafiku. Dal jsem do hry pěkné Reshade, ale hra je s ním rozmazaná. Uvidím, zda nebude nutné použít něco jiného, popř. si to nechám takto. Tento den zároveň odjeta poprvé mise se čtyřkolkou v obchoďáku, čímž vydělány velké peníze. Tomu jsem se v první den hraní horlivě věnoval. A hra mě pochopitelně i hned hodně uchvátila svými herními aspekty.

______________________________________________________________________________________________________________________

3. 6. 2020 - Ze hry odstraněn Reshade a vložen SweetFX. Vypadá graficky též dobře, již není hra vůbec rozmazaná, což způsobovaly pochybné zaostřovací filtry. A hlavně mě trápí špatné vykreslování okolního prostředí, města, načítání objektů v dáli. Vůbec netuším, co to způsobuje, hra s tím vypadá fakt špatně. Snad na něco přijdu. Obměna grafiky to totiž nijak nevyřešila.

______________________________________________________________________________________________________________________

5. 6. 2020 - Dnes jsem na to konečně přišel, co ovlivňovalo tu špatnou vykreslenost v dálce. Špatné nastavení hry, musí být nastavena výhradně na kompatibilitu s Windows Vista, pak je zobrazení celého herního města a mapy již v pořádku a nic neprobíhá nijak rušivě, ale naopak zcela v intencích reality.

______________________________________________________________________________________________________________________

10. 6. 2020 - Ve hře jsem splnil jednu z Aktivit, Obchod s drogami. Ten se nachází ve dvou místech Stilwater města, když se do úkolu hráč pustí, musí chránit dealery drog, co je rozváží a prodávají po městě. Při tom po něm jdou další gangy a Policie. A hráčem ovládaná postava musí odrážet útok za jízdy. Vše likvidovat, v případě poškození vozidla sehnat jiné a dojet do cíle. Minihra má šest úrovní, přičemž se postupně stupňuje jejich obtížnost, od nejlehčích po nejtěžší. Za splnění celé Aktivity na letišti jsem získal jednu velmi účinnou, útočnou brokovnici, co si hravě poradí s každým ve hře. nepřítelem, dopravním prostředkem. A to nejdůležitější, zmíněná zbraň má neomezeně nábojů. Takže se dá opravdu kdykoli použít. A i během aktivních misí ji mám stále v inventáři, nezle z ní střílet jen z jedoucího auta.

______________________________________________________________________________________________________________________

12. 6. 2020 - Ve čtvrtek večer jsem ve hře konečně vyzkoušel onu karetní minihru v kasinu, kde jsem prohrál 500 000 dolarů v BlackJacku Smile Ale hodně chytlavá hra, zprvu se mi dařilo, ale postupně to klesalo. Hra neumožňuje dát vyšší sázky, nejvýše jen 10 000 tisíc, což je málo. Jinak jsem už mohl být dávno ve vatě.

Trojice obrázků ze hry, jsou silně modifikované a ukazují přesně barvy, co já vidím v zapnuté hře. Byť se to samozřejmě liší, jaký má kdo monitor a jeho nastavení apod.

https://i.imgur.com/7h4Fnot.jpg -- https://i.imgur.com/oPCvRzz.jpg -- https://i.imgur.com/W18Tp52.jpg

Dnes se mi povedlo splnit Aktivitu Demoliční derby. Je velmi snadná, ale aby šla dát, musí se neustále mačkat klávesa na Nitro. A jakmile dokončí hráč všech šest úrovní, zpřístupní se mu další odnož. Tentokráte Speciální derby, kde jsou k dispozici mnohá další auta ze Saints Row 2.

______________________________________________________________________________________________________________________

13. 6. 2020 - Jsem toho názoru, že Saints Row 2 PC je dost podhodnocená hra. V kontextu tehdejší doby ji nelze vůbec brát. To bych nadával asi taky, ale mnozí tak tenkrát učinili, čímž byli dost rozladění, že hře napařili mrzkých 40 a méně procent s tím, že si více hra rozhodně nezaslouží. Jenže, speciálně u Saints Row 2 PC - 2009, platí, že čím déle po vydání si jej zahrajete, tím lépe uděláte. Pokud navíc máte smysl pro modifikace, nikde jinde než tady se nevyplatí neoficiální úpravy od komunity více. Hra pak bude krásně ošetřena, provozuschopná, pěkně vypadající a těch pár nedostatků jí milerádi odpustíte. Aby fungovala co nejlépe, je nutné v ní mít minimálně Gentlemen of the Row, mod na vozidla a nastavit hře kompatibilitu na Windows Vista. Pak to bude padat jen u načítání pozic a spouštění cutcén, dále shazování na lištu nebo nakupování v obchodech, popř. při různě nestandardních nárazech do nějaké překážky a tak. Nikdy jindy by hra už padat neměla. Takže si myslím, že je PC verze takto zcela bezproblémová, ale to ví jen málo dnešních hráčů. Já mám ale co říkat, v roce 2014 jsem se nechutně crcal s nejproblémovějším GTA: San Andreas, nezvládl jej dohrát do konce. Ta hra je holý nesmysl. Technicky absolutně nezvládnutý pazmek! Nic takového, hloupého jsem u Saints Row 2 nezažil ani omylem. Takže asi tak, proto je pro mě ta hra od Volitionu spásou z nebes. A z herního hlediska je to fakt navíc i nechutně zábavné.

Na DH přidáno sedm zajímavostí ke hře Saints Row 2 PC. Dále obměněn a rozšířen popisek ke hře. Původní text přepsán do CZ a jeden odstavec je úplně nový. Ta hra je fakt fest zajímavá, ale moc přívětivě to s ní na DH opravdu nevypadá. To já naštěstí vyvrátím svým hraním.

______________________________________________________________________________________________________________________

15. 6. 2020 - Momentálně mi hra ukazuje odehraných 22 procent. A to převážně proto. že furt dávám všelijaké aktivity. A většina misí, co jsem zatím plnil, byly takzvané obsazovací Pevnosti. Čeká mě tedy ještě fůra práce s dohráním, ale samozřejmě, nesmím usnout na vavřínech. Do konce června bych chtěl mít tak polovinu hry zkompletovánu. Ale je to vážně na dlouho, problém je padání poté, co dokončím nějakou aktivitu. U jedné mi to dalo i nehořlavý oblek. Nejspíše proto, že jsem měl rezervu zbylého času asi přes minutu, ale vzápětí hra spadla. To bude potíž nějak splnit. A ta rezerva se mi už asi nepovede. Chce to dobře trefovat jedoucí vozidla. Více najednou, přičemž pokaždé je jich tam jiné množství. A aktivita Doprovod u Univerzity dána na Level 4, to se vcelku dalo. Ta následující již byla hodně těžká.

______________________________________________________________________________________________________________________

16. 6. 2020 - Dnes jsem konečně splnil aktivitu Fekální mstitel, která je poměrně obtížná. A aby ji hráč splnil, tak musí pochopit její princip. V podstatě jde o to, zničit vyznačené objekty ve městě a způsobit dostatečnou škodu, co hra vyžaduje v rámci tohoto úkolu. Škoda se každou úroveň neustále zvyšuje, to i pozornost Policie. Mezerníkem auto zastaví a lze stříkat fekálie z hadice. Přičemž se vždy musí hadice naplnit, aby mohla stříkat. K tomu slouží ukazatel nabíjení. A stříkat je nutné i na pronásledující policisty, ti se totiž mermomocí snaží mé počínání zhatit. Na vozidlo neustále střílí, to by pak mohlo začít hořet. A trasa, jíž s fekálním vozem absolvuji, je jen úzce vytyčená a v daném bodě končí. Já tedy musím mít způsobenu dostatečnou výši škody, aby to hra uznala jako regulérní splnění. Aktuálně mi hra odměřila splnění na 24 procent, přičemž tam zase někde řádí gangy a musím se tam vydat, udělat pořádek a oblast si opět vzít.

______________________________________________________________________________________________________________________

17. 6. 2020 - V Downtownu jsem našel obchod se zbraněmi Friendly Fire, který měl účinnější zbraně a mrtě nábojů do nich. Tak koupen samopal, puška, podoplněno. A mám konečně smysluplné zbraně, krom již odemčené brokárny, plamenometu a toho prapodivného raketometu. A dnes rovněž splněn Fekální mstitel v části Red Light, odměnou mi byl Fekální vůz, takže lze těmi splašky kropit obyvatele města Stilwater, kdykoli se mi zamane. A jedna Pevnost mise splněna. Aktuálně 27 procent mi hra ukazuje.

______________________________________________________________________________________________________________________

18. 6. 2020 - Dnes jsem splnil aktivitu Velký Poliš ve čtvrti Projects. Jedna je ještě v první polovině města. V aktivitě jde o to, pochytat zločince či kohokoli, kdo se něčím provinil a umravnit ho. Jak, to je už na mě, ale doprovází mě kameraman, takže není možné nezřízené násilí či opovržení hodná praktika. Je potřeba být originální a stylový, co se lovu neřádů týče. Tak skáčí pořízené snímky z mých akcí, až jich je dostatečné množství, aktivita je hotova. V několikaminutovém limitu je potřeba ve vytyčené oblasti plnit mé povinnosti. Velký Poliš byl vcelku originální. Fekální vůz, živá pochodeň, vandalové s raketometem apod. Odměnou mi byla pistole Kobra a neomezená munice do všech pistolí. Hra mi odměřila splněných 28 procent z průběhu dosavadního hraní.

______________________________________________________________________________________________________________________

19. 6. 2020 - Dnes jsem splnil pár misí. Běží to dobře. Včera mě na DH osočili, co si to dovoluji přidávat za zajímavosti, že se to nehodí a je to zbytečné. Dám tam svoje vyjádření, načež diskuze utichne. Bezdůvodné popíchnutí. Já se ale hrou fakt bavím a nikdo mi to kazit fakt nebude. Můžu si dělat, co chci a budu tak činit. Ještě bych určitě chtěl dát Velkého Poliše, Vandalství a Doprovod. Možná i Souboj pasáků. Ale vyloženě ojeb je Klub rváčů, Ovládnutí davu a Pojistný podvod. Tyto aktivity tedy asi nesplním.

______________________________________________________________________________________________________________________

21. 6. 2020 - 34 procent mi hra odměřila. Je nereálné, abych hru dohrál do 30. 6. 2020. Fíha. 16 splněných misí, z toho 14 ty Pevnosti. Vůbec ty gangy, na nichž hra stojí a já se tak nedostanu ke klasické GTA náplni. Ale jistí to samozřejmě mrtě aktivit kolem. Tak splněn Velký Poliš v Suburbs Expansion, který má za odměnu Policejní uniformu a Menší pozornost Policie. Splněno komplet. Bylo to určo snazší, jak v části Projects. Teď ještě nějak vyřešit tu prokletou Vandalskou misi, ale ne a ne ji dát. Takže jsem ji musel fakt už nechat být. Trochu na kloub jsem přišel té aktivitě Pojistný podvod. Je nesmysl se nechat přejíždět vozidly tím, že před ně budu padat, než stačí zabrzdit. To je málo efektivní. Účinné je se s autem rozjet a ve velké rychlosti narazit do jiného. To postavu předním sklem vymrští ven, jak letí vzduchem, dopadne poté na zem a způsobené zranění bude dostatečné, že to zvýší ukazatel Adrenalinu. Jakmile je adrenalin na maximu, jsou jakékoli zranění za větší finanční odměnu. K tomu dále přispívají speciálně vyznačená místa v lokaci, kde lze ta zranění získávat. Tak se dopouštím Pojistného podvodu a v časovém limitu musím způsobit danou škodu, ta se s dalšími úrovněmi zvyšuje. Bohužel, na mnoha místech pak absolutně nejezdí žádná auta a je to o to težší, to splnit. Ale první tři úrovně jsem naštěstí zvládl. Aktivity v Saints Row 2 jsou opravdu geniální a unikátní minihry, co dost prověří schopnosti hráče. Za úroveň 3 je fialový mafiánský oblek.

______________________________________________________________________________________________________________________

23. 6. 2020 - Jak se dalo čekat, mé zajímavosti ke hře jsou na DH trnem v oku některým. Podotýkám ale, že jsem nikdy nic neporušil. Psal jsem o odměnách, které lze za různé aktivity získat.

Toto byla směrodatná informace, "Za aktivitu Doprovod v Red Light je na úrovně 3 a 6 k dispozici odměna Doručení vozu. Funguje tak, že si lze telefonicky nechat doručit daný vůz. Na prvně zmíněnou úroveň to stojí 1000 dolarů, na tu druhou je to už zdarma. V nabídce Telefon – Přátelé je služba uvedena. Vytočením se objeví seznam vozidel, stačí vybrat ten preferovaný a po chvíli vám jej doručí řidič k úkrytu. A auto jde dát i do garáže, je-li v ní ještě místo."

Popravdě, jsem z toho zklamaný. Hraji počítačové hry, nahlížím na to svým úhlem pohledu. Vyjádření jsem minulý týden dával v diskuzi, ale nikdo mi neodpověděl. Jen deklarovali, že budou mazat, nepřímo a neoficiálně. Velmi rozladěný z toho jsem.

Ve hře dnes splněno pár misí, koupeno několik obchodů, dán rekordní čas s čtyřkolkou. Konkrétně 1.04 min., za uvedený čas to lze zajet. Odehráno 42 procent, jak mluví uložená pozice.

______________________________________________________________________________________________________________________

24. 6. 2020 - Saints Row 2 je hra, která si nebere servítky. Dělá si legraci z kde čeho, co mě ale pobavilo, byla žena v rouše Evině, co se jen tak procházela po ulici a děsila ostatní kolemjdoucí. Jenže, měla pixely patřičné partie zcenzurované. Tudíž nebylo nic podstatného vidět. Obrázek jsem si vyfotil. Jisté je, že z určitého úhlu, když jsem se skrčil, se ty pixely trošku zmírnily, nebylo to pak tak výrazně působící, to zakrytí choulostivých částí těla. A vzdáleně to pozadí připomínalo. Koupeno zhruba dvacet obchodů. Hra mi nyní v úkrytu generuje částku v řádech 40 až 50 tisíc, jíž se po určité době vyplatí vybrat. Ale nejrychlejší je stále buď Poker či mise se čtyřkolkou, kde jdou velké peníze vydělat nejsnáze a nejrychleji.

Splněno 26 misí, odehráno 46 procent, dosaženo 1 000 000 bodů respektu. Výdělek v úkrytu je už na částce přes sto tisíc dolarů týdně, myslím. Ty obchody se vyplácí pořizovat. Mise s územím na letišti, kdy jsem měl překazit dohodu a sejmout několik vozidel a čtveřici letadel, byla obtížná. Letadla měla tendenci postupně vzlétnout a odletět, na trojici z nich jsem umístil nálože, jen jedno rozstřílel a pak je v bezpečné vzdálenosti odpálil. Mise tak byla úspěšně splněna. Jak jsem do letadel před tím střílel, neustále mě doháněli další nepřátelé v džípech, což nešlo moc dát. Ty výbušniny mi zůstaly z mise s přívěsy, kde šlo také o ničení cizích území. A objeveno pár akrobatických skoků, to je též výtečná kratochvíle ve hře.

Odehráno 50 procent hry, na takových 75 procent bych se po dohrání mohl dostat. Aktivit dáno kompletně jen deset, ale i ty další, minimálně 3 až 4 úroveň. Nebo 2 a tak. Jen ještě nějak dokončit to Vandalství na Level 5 a 6. Splněných misí 29. Už mám ze zbraní i raketomet, konkrétně 50 střel. Byl k mání v jedné z misí. Vlastněných obchodů již 32 asi, jde to slušně. Na DH mi to bohužel nevyšlo, notně zkorigovali mou činnost. Ale Saints Row 2 se fakt bavím. Jsem rád, že jsem se do něj pustil. Rozšířit obzory si musí každý. Nízké hodnocení a kritické názory jiných nejsou pro mě žádnou překážkou. Stará GTA každopádně překonána. Synové Anarchie !!!

______________________________________________________________________________________________________________________

25. 6. 2020 - Všechny mé sepsané zajímavosti s odměnami nyní nově v dokumentu, provedeno pár oprav a vyladění. Veškerý smazaný a zkorigovaný obsah, co jsem měl a mám na DH ve spoileru. Mimochodem, tento tag je na to regulérně nevhodný už z principu. A zůstane tam pak ta barva, není v té základní. Ve hře odehráno 58 procent, splněno 38 misí, vlastněno 33/45 oblastí. Již několikrát tento týden přečten můj komentář ke hře, abych se ujistil o jeho smysluplnosti a platnosti. Byl psán před dvěma a více týdny, ale je fakt zajímavě pojat. Není v něm zmíněno vše, ale sám nevím, zda jej měnit. Dost bych mu totiž naboural jeho strukturu, a to já zatraceně nerad! Vše musí být prostě dokonalé. Obsah samotných hlavních misí je dosti pestrý, uplatněn i raketomet. Když jsem měl sejmout tři vězeňské autobusy s vězni. Autobusy jely s Policejním konvojem, takže zneškodněni v pohybu, ale dalo se. Poté totéž provést se čluny na moři. Nebo z nemocnice odvézt zotavujícího se parťáka, protože mě přišli přepadnout z japonského gangu. Uniknout do vrtulníku a přistát v úkrytu. Prostě originalita a spád, jak se sluší a patří.

https://i.imgur.com/nigVtcy.jpg -- https://i.imgur.com/tWHVuAL.jpg -- https://i.imgur.com/iJyRw37.jpg

______________________________________________________________________________________________________________________

27. 6. 2020 - 42 misí kompletních, 37/45 obsazeno. 62 procent ve hře odehráno. Obchodů vlastněno 53. Dosavadní výdělek 4 000 000 dolarů. Týdenní suma z úkrytu bude minimálně na částce 230 000 dolarů. Hra mi stále padá, ale víceméně jen v závěrech misí, kdy se přehraje sekvence, ale než k ní dojde, hra spadne a vesele opakuji bez uložené pozice. Z pozice o něco starší, kdy vždy dotyčnou misi spustím a začnu plnit. Ale pranic mi tyto neduhy nevadí, abych je ve výsledku promítal do hodnocení hry a jejích kvalit. Furt je to hraní modifikované verze, která se tváří nebývale luxusně na to, jaká nevalná pověst Saints Row 2 PC od vydání provází.

______________________________________________________________________________________________________________________

28. 6. 2020 - 45 misí kompletních, 40/45 obsazeno, 65 procent ve hře odehráno. Obchodů vlastněno 56 či kolik. Týdenní výdělek v úkrytu činí již 422 000 dolarů. Pokud bude dnes možnost hrát, zase hrozí bouřky, ale extra dramatické to u mě není. Tak snad ještě něco nahraji. Pokouším se to dohrát ještě v červnu. Toho času blbnutím ztraceno poměrně dost. A poprvé v roce 2020 jsem se smočil v bazénu. Před týdnem jsem rovněž začal sledovat, po pěti letech. seriál Buffy, přemožitelka upírů.

______________________________________________________________________________________________________________________

29. 6. 2020 - Splněno 50 misí, obsazeno 44/45 území, vlastněno 59 obchodů, odehráno 70 procent hry. Z radaru mi už zmizely tradiční ikony k misím, protože to všechny cizí gangy ode mě pěkně schytaly. Momentálně je tam nově ozubené kolečko, což je ikona pro Ultor mise. A vtipný bylo, jak jsem oddělával kápa těch zelených aut, odehrávalo se to totiž přesně tam, kde je ta mise se čtyřkolkou v Nob Hill. Tudíž jsem přesně věděl, kde jsem a co a jak. Boss zneškodněn raketometem, přestože se mi snažil ujet na čtyřkolce a byl již poměrně daleko, ale dobře mířená rána udělala svoje. A souboj na férovku se škmookým kápou na lodi jsem dal tak, že se popálil ohněm celej. Souboj s mčema mi nešel, žádné spešl chvaty neumím a nebudu kvůli tomu chodit ke svému plastickému chirurgovi. Ale fajn jsou ty bonus auta mnoha gangů u mě v garáži. To je fest zůžo. Dnes též aktualizován můj komentář ke hře, momentálně tak již verze 6.0, ale je to zatím beta verze. I když je fakt, že se mi to povedlo slušně napsat, jak je koncipována ta hlavní kampaň a že se mi líbí.

Ultor mise jsou teda těžkej kalibr, ale oceňuji, jak zábavné to je. 74 procent odehráno, 54 splněných misí, 45/45 pevností. 60 koupených obchodů. V garáži mám obrněná a jiná útočná vozidla. Možná by šlo na Vandalství, ale obávám se, že po zapnutí vozidlo zmizí a nebudu to mít čím dát. Útočit za jízdy a páchat škodu by bylo žádoucí. Kvapně se blížím konci. To s tím Vandalstvím jde, ale jen na první pokus a ve vhodných čtvrtích. Ještě to ale splněno nemám. Za odměnu bude nejspíše raketomet.

______________________________________________________________________________________________________________________

30. 6. 2020 - Tak dohráno Saints Row 2 - 2009 - PC verze, čímž splněna kategorie č. 6 Ještě jeden tah... - Základní varianta. 75 procent, 55 misí, 45 pevností, 60 obchodů. Výdělek, co mi zůstal, ale samozřejmě, utraceno mnohem více. 5 300 000 dolarů. Jakým způsobem jsem splnil poslední Ultor misi.

Zneškodnil jsem bojovým vrtulníkem ty energetické zdroje, spolu s tím i útočící vrtulník. Poté jsem na mrakodrapu Ultoru přistál na Helipadu a seskočil dolů padákem. V lakovně aut jsem se nechal přebarvit, ale nepomohlo. Hledanost Policie byla tři hvězdičky, musel jsem na letiště pro obyčejný vrtulník, s ním opět na Ultor Helipadu a s bojovým vrtulníkem doletěno k oknu na vrch budovy. Musí se opatrně, tak se spustí závěrečné sekvence, poté následuje udolání poslední překážky. Načež závěrečné outro, kde už jen vidím, jak je celé město moje a ostatní se tam řežou s fízlama.

Po dlouhých titulcích se objeví mise splněna, obdržené odměny a ocitnu se znovu ve hře. Zbraně a peníze mi zůstaly. Dá se hrát a blbnout dál. Tak to má být. I dnes jsem ještě na poslední chvíli předělával a vylepšoval komentář k Saints Row 2, čímž docíleno verze 6.5. A v podstatě se shoduje i s dosavadním hodnocením, pár hodin po jeho publikaci. Ke hře se určo ještě vrátím. Rozhodně si ji na disku nechávám. Stále je o co stát, dostatečně se vyřádit všemi možnostmi, aktivitami, docílit alespoň 80 procent dohrání apod. A na ostrově jsem už také dlouho nebyl.

______________________________________________________________________________________________________________________

1. 7. 2020 - Dnes jsem si vybral jeden z účinných bojových stylů, který mi umožnil splnit Level 1 až 4 v aktivitě Klub rváčů ve čtvrti Ultor Done. Odměna na Levelu 3 nějaká byla, ale netuším jaká. Nejspíše oblečení či co. Psalo to to tam Mortal Combat style. A na Internetu jsem nedohledal, co je odměnou v PC verzi hry. Furt samé konzolové verze jen. A procenta dohrání se mi tím posunula o jednu hodnotu, na 76 procent. Dnes i něco vyhráno v Pokeru, ale žádná sláva to není. Kdykoli v plusu budu, něco vyhraji, mám více, než při spuštění minihry, musím uložit. A při prohře načíst. Koupených 64 obchodů.

______________________________________________________________________________________________________________________

2. 7. 2020 - Avizovaný dokument sepsaných Aktivit ve hře Saints Row 2 je na světě. Tedy především odměn, které lze za vybrané vedlejší úkony ve hře získat. - https://www.docdroid.net/h6SAZ62/saints-row-2-aktivity-odt - K dnešnímu dni mám 78 procent odehráno. Díky těm pár aktivitám, koupeny i další obchody. Z odměn si cením samopalu Gal 43, který je fakt účinný a pěkný. Druhou odměnou v Downtownu je u zmíněné aktivity Neomezená munice do samopalu. To mi udělalo fakt radost.

Souboj pasáků v Chinatownu pokořen na Level 5, který úspěšně dokončen. Horší je ta šestka, nejde mi. Vždy mě sejmou, zničí auto, unesou šlapky apod...

Napadla mě podnětná myšlenka, týkající se té DH kauzy s odměnami v Saints Row 2, tak ji trochu více rozvedu. DH je web pro komunitu hráčů od samotné komunity hráčů. Když se pro nějakou hru rozhodnu a pohltí mě, zcela určitě to časem zužitkuji nějakým způsobem na mnou hodně navštěvované stránce, jíž je tedy ona DH. Hra mě ale tak pohltila a zaujala, že jsem byl paf z kde čeho, co jsem v ní viděl, zažil a získal. Dozorčí tým DH má mezi sebou zhruba trojici členů, o nichž vím, že hru hráli. Já tedy seznám při hraní něco jako zajímavé, a to fest velmi zajímavé, protože to hra už tímto způsobem sama představuje. Při splnění vedlejších aktivit, víceméně obvyklých, vedlejších, regulérních misí, se na levelu 3 a 6 objeví nějaký bonus. Nápaditě představený titulní stranou časopisu. Už jen toto mi přišlo z podstaty zajímavé. A abych nezapomněl, co kde bylo odměnou, bonusem a za co, začal jsem si to v dokumentu psát. Postupně vytvořen systém zevrubných zajímavostí, jíž by se určitě hodily i na již zmíněné české videoherní databázi. V množství malém, řekněme do pěti, to ještě asi bylo ostatními tolerovatelné. Ale jakákoli přehnaná aktivita, kdy se z jedince, byť v dobré víře, stává hyperaktivní jedinec, to už začne, ať už oprávněně či nikoli, na ostatní nezúčastněné pozorovatele, dělat dojem čehosi nepatřičného a začnou se tím hlouběji zabývat. A v tom může být to pravé jádro pudla, jelikož jen já tou dobou hru intenzivně hraji a vnímám ji v širším kontextu. A toto postupně vedlo k dalšímu vývoji, již zcela v mém podloubí podrážděné mysli, kdy jsem vzal ten nežádoucí obsah z celého průběhu června, co se dotyčné věci týkal, a ještě jej vylepšil, popř. opravil, doplnil, dal mu finální podobu. Neboť jsem se tomu věnoval s obrovským zápalem, ztratil u toho hodně času. Měl jsem jedinou motivaci, něčeho dosáhnout a přesvědčit o tom ostatní.

______________________________________________________________________________________________________________________

3. 7. 2020 - Dosaženo 79 procent. Aktivita Klub rváčů ve věznici má na úrovni 3 pozlacenou zbraň Gold Plated GDHC 50, což je jednoruč i obouruč pistole. A s neomezenou kapacitou nábojů. Odměny za aktivity v dokumentu rozšířeny už na 22 samostatných položek, co lze kde splnit a získat. Jsou to dvě plnohodnotné stránky zajímavého čtení. Saints Row 2 PC - (2009) je vskutku jedinečná hra. V dokumentu už 23 zajímavostí z plnění Aktivit či postranních misí. A píši si to samozřejmě i pro sebe, abych věděl, jak je co s čím svázané. Kompletních Aktivit mám zatím 11, ale Klub rváčů, Souboj pasáků a Vandalství by mohly klapnout též, i když mi je jasné, že to bude ještě dost náročné. K dnešku již odehraných 80 procent, od úterka pokročeno o pět procent. Mým cílem je vydělat 100 000 000 dolarů, ať už opakováním kde čeho či vybíráním týdenního výdělku z úkrytu. Tam by to mělo dávat minimálně 700 000 dolarů týdně. Ale ta doba jednoho týdne ve hře je poměrně pomalu plynoucí. A chci mít i co nejvíce sepsaných odměn za splněné aktivity. Vše dáno převážně mým hraním. Na netu jsem zjišťoval jen naprosté minimum informací. Vlastněných obchodů již 67. 849 000 dolarů je týdenní výdělek v mém úkrytu. Promítá se do něj veškerý vlastněný majetek ve městě, tedy i obsazené čtvrtě. Ty mi tak odvádějí finanční příjem v určité výši a jde mi to na mé konto domů, kde stačí jen vybrat. K tomu vlastněné obchody, co jsem zakoupil, dále nemovitosti a tak.

Hra má zajímavě řešenou formu kooperace, která sice není tak revoluční, jako byla ve The Talos Principle, ale funguje výtečně. Na telefonu je několik mých parťáků k dispozici. V hlavních misích mi kolegové z gangů asistují, doprovází mě, kolikrát i jsou přímo se mnou, nechybí v cutscénách. Ale hlavně mi NPC postavy pomáhají i v Aktivitě Souboj pasáků, kde střílí po nepřátelských pasácích a jejich týmech pěšáků. Tím stěžejním je ale to, že umějí nastoupit do vozidla, střílet z něj, odřídit auto jiné, když přebírám prostitutky. V případě poškození vozidla, úmrtí řidiče, jednoho z mých pomocníků, se samozřejmě auto zastaví, dotyčné šlapky nemá už kdo odvézt a musím otěže převzít opět já. Tak splněna úroveň 6 v Souboji pasáků, vezl jsem čtvrtou holku, za mnou jeli kolegové s dalšími dvěma, ale pak došlo k již popisované situaci. A já to měl tedy o dost snazší, než kdybych musel ještě nějaké baby shánět. Při druhé várce převozu, či jakéhokoli dalšího, je totiž míra obležení nepřátelských pěšáků na nejvyšší míře, že je dost těžké v pořádku dojet do cíle. A tato mise je samozřejmě limitována i počtem sedaček v autě. A vzít si obytný karavan není moc praktické.

______________________________________________________________________________________________________________________

4. 7. 2020 - Vlastněno 80 obchodů, zbývá již jen 14 obchodů. Vandalství a Klub rváčů asi nedám. Zkoušeno opakovaně, moc těžké. Ovládání davu mi nejde vůbec, i když by mělo být snadné. Možná aktivita Zabiják, ta ale vyžaduje specifické způsoby eliminace různých osob. Bez časového limitu. Pojistný podvod se tak jeví jako asi poslední možnost, kde bych mohl něco ještě uhrát. A musím zkusit videohru Vzpoura Zombií. Nebo hledat CD, z nichž jich mám jen 19/50. Budu především vydělávat peníze, popř. plně užiji všech výhod u získaných funkcí zbraní, stejně jako je zevrubně vyzkouším u činností, kde je lidé nejvíce používají.

______________________________________________________________________________________________________________________

11. 7. 2020 - Uplynulý týden jsem ztratil asi 15 hodin hledáním a přemýšlením, co by se dalo v mém případě použít do kategorie 7. Trochu popíši situaci kapesních konzolí, typických handheldů. Je to dost tristní, všechny zásadní systémy jsou již ukončeny a neprodávají se, DH navíc podporuje jen strašně málo kapesních zařízení. Občas ještě jde sehnat PSP, PS Vita či nějaké Nintendo DS, ale problém je cena. Dva tisíce jen repasovaný kus, či nějak poškozený. Jinak je to fest drahé. Libovolné, bezejmenné přenosné zařízení seženu do tisícovky, popř. dvou a ještě tam bude mrtě dostupných her. Vtipný jsou i ty diskuze o konzolových hrách a protěžování určitých značek, že se neobjevují v oficiálních žebříčcích, že si to určo zaslouží a podobně. Nakonec se dozvím, že nějaký Xbox nemělo dost lidí, není tak populární, že raději každý přešel na PS4 a co já vím, kdesi cosi.

Až v pátek jsem našel konečně něco, co by teoreticky do výzvy použít šlo. Jednu přenosnou konzoli, co na DH má oficiálně vedenou svou platformu. Ale dotyčné zařízení bych si samozřejmě musel koupit, v případě chybějící hry na DH, ji navíc sám doplnit. Prodává se i Tetris, co frčel v devadesátkách, stojí max. stokorunu, ale to DH asi nepodporuje, tu přenosnou věcičku ve tvaru vlny. Hada bych fakt dal, ale co nadělám.

Must have ale bylo jedno Nintendo - Jedná se o plně modifikovanou verzi konzole, k níž je k dispozici enormní množství dostupných her. Ale tomu odpovídá i vysoká cena. Produkt již není k mání. Nejspíše to fakt bylo silně omezeno. V přepočtu za 4 300,- Kč, kapesní Nintendo DS typ nějaký. Modifikovaný, se 4000 her, ke každé generaci konzole či platformě kapesních zařízení, tisíc her. A pěknými obrázky to tam ilustrovali.

Pak bych mohl koupit kancelářské notebooky, které stojí 4000 až 5000,- Kč s DPH. Přestože se jedná většinou o dost šunt konfigurace, určitě by nějakou nenáročnou hru zvládly rozjet. A těmihle nesmysly jsem nucen se zabývat, jestliže chci mít letošní výzvu již definitivně z krku.

______________________________________________________________________________________________________________________

5. 9. 2020 - Kategorie 7 stále nesplněna. Není na čem. Nadějně vypadaly návštěvy někoho z mé rodiny, kde bych se mohl dostat k notebooku, ale už dvakrát to nedopadlo. Každopádně, dotyčná hra je krátká, snadno dohratelná. Snad to ještě klapne. A obecně je v Česku dost blbé spojení. Přímo se nelze nikam dostat, krom hlavních tahů. Myslím autobusem či vlakem. Je to tu u nás jako v Banánové Republice, a to jsem ze Středočeského kraje.

______________________________________________________________________________________________________________________

4. 10. 2020 - V sobotu byla možnost jednu hru, jíž mám vybránu do kategorie 7, zkusit na mobilu dnešního typu. Bohužel, hra se sice v režimu pro prohlížeč a plnou obrazovku spustila a načetla, ale nebylo ji jak ovládat. Nepřišel jsem na to. Hra se na DH nachází, to je jasné, ale dokud nebude DH Herní výzva 2020 dokončena, nebo dokud já zmíněnou kategorii nesplním či nevzdám, tak zde název vybrané hry neprozradím. Jisté je, že je snadná, krátká a pro účely té kategorie 7 naprosto ideální. Jen je nutné ji pustit na něčem s Win/Linux, a to je tedy jen tablet či notebook. Do konce roku zbývají necelé tři měsíce. Ale domluvil jsem se, takže, když vše půjde, jak má, šance tu poměrně je.

______________________________________________________________________________________________________________________

27. 10. 2020 - Nouzový stav bude nejspíše prodloužen až do prosince. Už dnes je velmi omezen pohyb osob, jelikož platí přísná protiepidemická opatření. A nedá se očekávat, že by byly návštěvy rodinných setkání možná, v sedmi a více lidech, a to ještě v rouškách, natož pak bez nich. Ale nevím, jak to nyní je. Proto je nepravděpodobné, že mi bráchův noťas klapne. Ale někomu dalšímu budu v brzké době notebook nějaký pořizovat, tudíž se šance na splnění Herní výzvy zase o něco zvyšuje. Jen koumám, jaký model, nejsou moc skladem.

______________________________________________________________________________________________________________________

14. 11. 2020 - Dnes splněna kategorie č. 7 Neseď doma.. A to díky hře First Person Platformer, komentář vložen. Hráno na novém notebooku, ve verzi v prohlížeči. Pro účely výzvy. Noťas není můj, kupoval jsem jiné osobě. A budu se s tím crcat, dokud se dotyčná na tom něco nenaučí.

______________________________________________________________________________________________________________________

26. 11. 2020 - Serious Sam II, březen 2020, jak jsem se tehdy u finálního bosse zmiňoval. Až nyní dáno bez cheatu. Problém byl ovlivněn technickým chováním hry. Jde o obnovovací frekvenci monitoru, což hraje roli v tom, kolik FPS následně hra půjde. Útoky nepřátel tedy byly ultra rychlé, stejně tak jejich pohyb, nepřátel v mapě. U těch závěrečných stíhaček určitě. Též se mi osvědčilo mít myš na 5000 DPI, což mi umožnilo hodně rychle útočit na ně mým vznášedlem. Potíž byly i ohnivé koule z Pyramidy. Ale častým ukládáním a objevováním ikony na opravu vznášedla, to šlo postupně dát, až ukazatel výdrže bosse klesl na nulu a došlo k outru a zobrazení statistik, i se započítanými body z poslední úrovně hry. A ano, oficiálně jsem Serious Sam II regulérně dohrál až nyní. V březnu jsem hry měl fakt již plné zuby. Tudíž, DH Výzva splněna opravdu řádně.



Tímto definitivně splněna pátá hra v DH výzvě 2020, bodem č. 5. - Moje jméno je..., dohráním hry Serious Sam II na obtížnost Hard 4/5.

Teoreticky bych ještě nějakou hru mohl znovu zopakovat, samozřejmě na vyšší obtížnost. Buď Serious Sam II či Painkiller: Overdose, nebo třeba popisovat mé snažení u jedné mapy k SS:TFE - 2001. Uvidím, ale místo tu ještě na trochu textu je. A nebo se opět vrhnout na Saints Row 2 a blbnout tam?

______________________________________________________________________________________________________________________

26. 11. 2020 - Dnes jsem opět pustil Saints Row 2. V podstatě to funguje tak, že jak něco dlouho nehraji, opětovné spuštění zase většinou uhrane Smile Tudíž se fakt rozhodnu mezi Painkillerem a touto third person akcí. A zbavil jsem se myšky Gigabyte Aorus M2, která je využita u noťasu, než se dotyčný člověk naučí ovládání. Budu tedy pořizovat jinou myšku, abych měl druhou do zálohy. Odhadem za cca litr.

______________________________________________________________________________________________________________________

28. 11. 2020 - Objednal jsem myšku HyperX Pulsefire Surge. Jestli bude dobře reagovat na této podložce, tak si znovu zopakuji Painkiller: Overdose, od úrovně Asteroidy. Na obtížnost Nightmare, ale bude problematické to skloubit i s hraním Thiefa. Klíčové je, aby měla ta nová myš dobře řešené spodní teflony, které musí být jemně hladké, aby myš dobře využívala vlastností mé podložky. Není to obyčejná tkanina, ani plast, ale silikonová textura s dostatečně jemně tvarovaným povrchem, který zrychlil i reakci tři roky staré myšky Creative Sound BlasterX Siege M04. Další alternativa na skvělou podložku, fíha.

______________________________________________________________________________________________________________________

01. 12. 2020 - Myš Pulsefire Surge dnes dorazila. Docela slušná volba na hraní, ale ve Windows je pocitově lepší Siege M04. Teflony má lépe řešeny ta starší z nich tedy. Jde o to, jakým způsobem se pohybují myši po podložce, jak cítím jejich tření. Na Pulsefire nastaveno 3200, 5000 a 7000 DPI. Pokusím se dát Painkiller: Overdose na Nightmare s PowerMad 1.3. Dnes dokončen level Asteroidy, ani karty jsem nepotřeboval. Pulsefire je dost malá myš, ale vyhovuje mi. Při hraní upřednostněno 5000 DPI a 144 FPS. Včera konečně splněna Aktivita Vandalství v Saints Row 2 PC, čímž v dokumentu Aktivity přidána Aktivita/Zajímavost č. 24. Získán tak naváděcí raketomet, RPG Anihilátor.

______________________________________________________________________________________________________________________

03. 12. 2020 - V Painkiller: Overdose již ve druhé epizodě. Měl jsem save blízko závěru Ep 1. Ale hra je extrémně obtížná, platí, co jsem začátkem roku psal. Mimo výzvu rozehrán Half-Life + Diamond Pack. Thief stopnutý v misi č. 11. HL: Source hroznej pazmek, atmosféra, hratelnost a grafika totálně rozbité. WG: Realms - Demon Throne má novej update a doplněný obsah. Myš HyperX Pulsefire Surge funguje skvěle. V Mrtvé bažině stále neopraveno poškození uložené pozice. Takže vlastnost enginu. S tím PowerMad nic nesvede.

______________________________________________________________________________________________________________________

04. 12. 2020 - I ve Zvířecí farmě se uložené pozice pokazily. Kousek tak absolvován s nesmrtelností, poté jen spoléhání na checkpointy a opatrný počet uložení, popř. využité i karty. A přidávám opět sadu obrázků ze hry.



______________________________________________________________________________________________________________________

06. 12. 2020 - Již na startu Ep 3, tudíž mě čeká poslední šestice úrovní. Jsem rád, že jsem se do opakovaného hraní Painkiller: Overdose pustil. I když je fakt, že ty problémy s uloženými pozicemi, stejně jako nevyváženost přítomných karet, můžou za to, že bych býval dal hře hodnocení ještě nižší, než mnou udělených 70 procent. Ale zase beru na vědomí to, jakým způsobem je hra celkem opravena aplikací PowerMad 1.3. A je nezpochybnitelná pravda, že je hra na Nightmare obtížnost velmi složitě se hrající. Což způsobuje absence dvojnásobné munice do zbraní, jen jedno použití zlatých karet a nekompromisní úbytek životů na HUDu. Když jsem ve víru frenetických soubojů s protivníky. A navíc mě v Ep3 nečeká nic lehkého. Bude to Tortura. Ragnarok mapa se hrála výtečně, nasbíráno 1343 cenností, objeveny všechny secrety. Graficky prvotřídní možnosti krásně se prezentujícího SweetFX/ENB Series. Ta dynamická světla Painkilleru tedy dost sluší. Tak už jsem se prokousal tou nezáživnou lesní a přírodní cestou, pokračující strmým směrem výše k nedalekému hradu. Mapa Strašidelné údolí za mnou, dost komplikovaná záležitost. Nyní na startu levelu Vesnice zatracených.

______________________________________________________________________________________________________________________

07. 12. 2020 - Vesnice zatracených přešlá. Kupodivu nebyla nijak obtížná a hrála se perfektně. Na začátku jsem si ji ale o jednu várku nepřátel snížil. Vzal jsem to totiž přes rozbité schody a přilehlé střechy rozpadlých domů, kde to šlo přeskákat ke kostelu. Zbytek úrovně byl ok, checkpointy se nepokazily. A na konci mise by se nemělo rozhodně chodit na začátek, to by mohlo průběh dokončení zhatit. Zásoby nábojů byly dostačující, ani zlaté karty jsem nemusel aktivovat. Teď mám save na startu úrovně Stidios, pak je ještě kultovní Loony Park či Air Combat a finální Boss. Filmová studia už zhruba v půlce. Ti elektrikáři jsou ale hrozně otravní, fakt!

______________________________________________________________________________________________________________________

08. 12. 2020 - Level Studia, teda ta filmová, za mnou. Překvapivě to celkem šlo. Problém ty úrovně jsou jen za předpokladu plnění úkolů pro kartu. To dost omezuje. A někdy zkrátka dojdou náboje, ale jindy ani nemusím uplatnit zlaté karty. Co je tedy stěžejní k hraní Painkiller: Overdose na Nightmare obtížnost?

Technická část:
Monitor 144 Hz, při každém spuštění hry používat parametr na zvýšení počtu FPS. Nízká doba odezvy monitoru. Podložka Gigabyte Aorus AMP500. Myš HyperX Pulsefire Surge, na ní mít nastaveno minimálně 5000 DPI. A zmíněnou podložku mít čistou, pravidelně ji potřít trochou vody v hadříku. A též dobře daný kabel na stole, aby nebránil myši v precizním pohybu po podložce, když hráč hraje a myš drží v ruce. Na monitoru mít nastaven v OSD režim u Overdrive na Fast či Speed, prostě ten nejrychlejší.

Herní část:
Vlastněné všechny karty. Dosadit si posléze Last Breat, Fear, Fury, Iron Will a The Sceptre. Při hraní se snažit sbírat co nejvíce duše od nepřátel. A při proměně v Démona se snažit zneškodnit větší množství nepřátel. Pravidelně ukládat pozice, ale někde v klidu, mimo boj, ať se pak může uložený okamžik v pohodě načíst. Ve hře často uplatňovat Painkillerovský styl pohybu, kdy rychle skáču a běžím před sebe. Sbírat veškerou munici, kterou někde najdu. Zbraně měnit v závislosti na zásobách, takže se vyplatí je používat opravdu všechny.

S uvedenými instrukcemi je hraní Painkiller: Overdose na Nightmare celkem akceptovatelné.

______________________________________________________________________________________________________________________

08. 12. 2020 - Loony Park již dokončen. V jeho závěru opět aktivovány zlaté karty, neboť byli na lodi granátometříci. A jeden z nich vypálil, když jsem načetl pozici. Naštěstí zbývalo už jen pár nepřátel, než účinnost karet vypršela, čímž to šlo dát absolutně v klidu. Po objevení portálu ale opět zamrznutí hry, takže nemá smysl někde trajdat. Totéž mě potkalo i začátkem roku, bez PowerMad na obtížnost Insomnia. To je hodně nemilá chyba, znemožňující se pokusit vysbírat mince či zničení zbylých předmětů v mapě. Uložená pozice na startu předposledního levelu Air Combat. Vlastněných zlaťáků mám v pentagramu už přes 13 000. Důležité bude zachování manuálního uložení, ať mám pro příště z čeho začínat. Air Combat je fakt nehoráznej zádrhel, co nejde normálně hrát. Jednu pasáž jsem opakoval snad padesátkrát, než se mi ji povedlo zvládnout.

______________________________________________________________________________________________________________________

09. 12. 2020 - Finální boss udolán za šest minut, o polovinu méně času, jak v lednu na Insomnii. Dnešním dnem tedy opět splněna kategorie č. 9.) - Základní kameny dohráním Painkiller: Overdose na Nightmare, včetně ve hře přítomného PowerMad 1.3. A s aktivovanými kartami z prvního hraní z ledna. To by byl jinak oříšek. Air Combat je suverénně nejobtížnější úrovní ve hře. V letošní DH Herní výzvě tak dány dvě hry rovnou dvakrát, přičemž pokaždé na nižší a vyšší obtížnost.

______________________________________________________________________________________________________________________

10. 12. 2020 - Ještě se pokouším dohrát mapu k Serious Sam: The First Encounter, viz link níže a příspěvek ze dne 17. 1. 2020.

The Forgotten Place - SS: TFE – Recenze 75 procent
https://ladyfuzztail.art.blog/2013/04/11/the-forgotten-place-authors-povilas-kinderis/
https://42amsterdam.net/samforum/downloads.php?do=file&id=35

Obtížnost Hard, rozehráváno letos v lednu. Je tam přes dva tisíce nepřátel, a je to fakt rozsáhlé a obtížné. Též s novou myškou, ať ji solidně protočím a otestuji. Zatím překonána podvodní oblast s několika směry, kde byly elektrizující svině. Bylo nutné mít plné zdraví a zhruba 20 brnění. Následovala pasáž se změnou gravitace, až jsem se dostal zase o kousek dále. Kde je k sebrání raketomet a začíná se mlít opět hustá řež. Tady už musím zápisky zkrouhnout do maximálně dvou až tří objemnějších příspěvků. A to ani nevím, jestli se vlezou i nějaké screenshoty ze hry.

______________________________________________________________________________________________________________________

11. 12. 2020 - Necelých sedmset sejmutých nepřátel, ale co vše jsem už ve hře zažil, to se jen tak něčemu nevyrovná. Mapa je vskutku unikátní dílo, které si zasluhuje sepsat regulérní komentář. Směle jsem se do toho pustil a mám jej již hotov. Ale vzhledem k tomu, jak masivní mapa je, bude to na dlouho. Pořízené obrázky mám, přestože se už fakt blížím konci vloženého množství textu, co nepodporuje neomezeně znaků, popř. délku rozsahu. A načínat čtvrtý post se mi nechce. - https://i.imgur.com/VqhkbHi.jpg



The Forgotten Place je sice jen jedna mapa ke hře Serious Sam: The First Encounter, ale to nic nemění na tom, že jde o mnoha hodinovou záležitost, která navíc disponuje poměrně líbivým designem prostředí, v němž se celá odehrává. A tím je samozřejmě fascinace egyptskými pyramidami, z širého dávnověku starých civilizací. Zprvu hráč fasuje nůž, revolver a obyčejnou brokovnici. Postupně má dvohlavňovku, samopal a raketomet. Čímž se objevují náročnější typy protivníků k likvidaci. Mapa na obtížnost Hard hýří více než dvěma tisíci nepřátel, takže si lze názornou ukázku o trvanlivosti a pojetí modifikace udělat. Podstatné rovněž je, že v první fázi proplouvá hrdina vodním koridorem, složeným z několika různých směrů, co jsou navázány na sebe.

Tady je důležité do vody nevstupovat s nedostatkem hodnot na HUDu, naopak by měl být hráč co nejlépe vybaven a posílen svou zbrojní výbavou. Ve vodě na něho jdou elektrické ryby, jichž je dost, ale stačí vhodně zvolená zbraň a dá se to proplavat snadno. Tuhý je samotný začátek na startu, kde se objevují převážně rychlí kostlivci a ty jednooké potvory. Ve The Forgotten Place je toho přítomno vícero, například oblíbené hrátky s gravitací. Doprovázené typickým střílením skákajících žáb, ale netřeba mít strach, dynamika soubojů je zvládnuta výborně. Nejde o nijak frustrující pasáž. Každá z nich je oddělena průchozím portálem, jehož průchodem se předešlý obsah mapy uzavře a již není přístupný. Veskrze lineární směr dopředu, nic nového.

Ale jak jsem již uvedl, zmíněný počet nestvůr k eliminaci neslouží jen tak pro pobavení zájemců o inovativní hru. Má hlavně navodit majestátní a podmanivou atmosféru, jíž si hra pojišťuje, zejména se objevujícími sekvencemi, občas se v ní vyskytující. A ty kulisy vážně nemohly být koncipovány lépe. Vnitřní a venkovní prostory, ale velmi zajímavě a rozlehle tvarované. Kdo by to do pouhé jedné mapy řekl, že? Možná i proto k ní před mnoha lety vyšla zahraniční recenze, v níž nechyběly i sympatické screenshoty z hraní. Ty mě osobně upoutaly moc. Proto nebylo náhodou, že při plnění DH Herní výzvy 2020 mi opět mysl na této modifikaci spočinula. Hned z několika dobrých důvodů se mi ta jediná a letitá, časem prověřená, mapa, k mé oblíbené kultovní střílečce, hodila do krámu. A já toho bezodkladně využil. Je tudíž na každém, zda dá či nedá oné přídavné SP mapě odpovídající šanci.

Za nefér považuji objevování protivníků přímo za mými zády, jakmile trochu popojdu dopředu, ale stačí rychle uhnout zpátky a snadno je sejmout. Jak jsem v DH Herní výzvě psal, u her od Croteamu do mrtě ověřil a vyzkoušel, je stejná funkcionalita obsažena i v této revoluční mapě k Serious Sam. Totiž vertikální hrátky s lezením do výše položených míst. Na to já mám už patent, pakliže to nějaká FPS neumožňuje, jde o chybný level design. Prostě šikovně vystoupám na spadlé rozvaliny, aniž bych šel klasicky nepřehlédnutelnou bránou, načež můžu skákat, co si jen usmyslím. A to poté využívám k pečlivému průzkumu okolo, čímž tak vidím rozeseté portály pode mnou, umístěné na druhé straně za zdí. Takto ze shora identifikované prvky hratelnosti nelze rozhodně v obvyklé perspektivě, jíž si naprostá většina designérů a tvůrců enginů oblíbila, vůbec vidět. A nebyl bych to já, abych neseznal, že na jedné z pozic bylo i něco, co odkazovalo ke sbírání secretů Smile Též má neocenitelná zkušenost.

Ke konci mapy se design z lineární linie stává krapet nelineárním, když je obsažena až trojice možných směrů vpřed. Přičemž je podstatný každý z nich, vedoucí hráče ke kýženým dvěma artefaktům, nacházejícím se každý na opačné straně podzemního komplexu. Nejdříve si vezme zlatou Kobru, imitaci bájného hada ze starověkého Egypta, načež najde i Oko boha Ra. Právě jeho uchopením do notně opotřebených rukou, z proběhlých bitev a nesení těžkých zbraní, se spustí pěkná sekvence. Po jejímž skončení je legendární hrdina nucen se vrátit k nově otevřeným dveřím. To mu je zřejmé tím, že místo nepoznává, shledává jej nepřátelským. Musí se opět vzpamatovat, uctít odér místních částic, co kolem něj poletují neviditelně vzduchem, než spočinou na jeho bílém tričku. Jak tak jde před sebe a objevuje taje lákadel, najednou se zastaví a otočí k batohu, co několikrát ozřejmí důvod své přítomnosti. Jelikož je potřeba doplnit i vystřílené náboje, ať je o něco snazší zúčtování v závěrečné aréně.

______________________________________________________________________________________________________________________

12. 12. 2020 - Ve The Forgotten Place zneškodněno necelých 1300 nepřátel. Notně jsem se pohnul dál, když jsem v sobotu absolvoval sestup do podzemí poté, co obdržela má postava Serious Sama účinný rotační kulomet, aby bylo čím ty zástupy neustávajících vln kropit. Místy nechutný koridor, , posléze obepínající kolem mě rozsáhlou část s výbavou všude kolem. Ale pochopitelně, chci-li si ji vzít, je to vykoupeno soubojem o přežití. Nějaké ty sekvence též ozřejmily důvod, proč jsem v pátek tolik básnil o tomto podivuhodném dobrodružství, které nemá stále konec. A dávám na zřetel, že to už začíná být i fest tuhé.

______________________________________________________________________________________________________________________

13. 12. 2020 - Asi 1400 zneškodněných neřádů, ale začíná to být neuvěřitelně větvené. A co chodba nebo místnost, to fascinace tím, jak je to nelineárně pojaté. Prostě jedna část, v níž můžu jít doleva i doprava, stejně jako o kousek zpátky další část, kde jdu zase jinam. A u obou popisovaných lokací mě to postupně dovede k rozlehle působícímu místu. Mrtě zásob střeliva, ale i zjevujících se potvor. Vážně hukot! Hraní samotné je tak jedna radost.

______________________________________________________________________________________________________________________

14. 12. 2020 - The Forgotten Place dohráno. Konec byl vskutku úchvatnej. Fakt to mělo ráz regulérní single-player kampaně. Tímto oficiálně završuji letošní DH Herní výzvu 2020, ten přídavek v podobě Painkillera, moddifikace k Serious Sam a opáčko Serious Sam 3: BFE, to vše mi za to stálo. Od jedné SP mapy nešlo čekat zázraky, ale stalo se. Poskládáno neuvěřitelně dobře. Díky Croteamu a tvůrcům modifikací.

______________________________________________________________________________________________________________________

23. 12. 2020 - Dnes opět puštěno Need for Speed 4, to je prostě nehorázně super díl. Pár tratí odjeto. Deadhunt na Steamu za 3,49 Euro, neakceptovatelné. Za hru jsem ochoten dát maximálně 1,49 Euro. Poslední týden vytvářeny koncepty her na DH, ať zase něco přidám. Je to fuška. Mám čtyři nové hry, z nichž jsem dohrál dvě. V pravdě revoluční záležitosti. Další pořízená podložka, obyčejná textilní. Ale za tu cenu, jen 79,- Kč, než ji zdražili. Myši po ní jezdí zatím dobře. Primárně ale používám tu Gigabyte Aorus AMP500. SARS- COV 2 jsme se nezbavili. Opatření nepomáhají. Lidem je to jedno. Z roušek se staly náhubky.. Otřesné, co je možné v ulicích vidět.

______________________________________________________________________________________________________________________

24. 12. 2020 - Jestli ještě budu nějakou hru z DH výzvy hrát, přijde to do dokumentu. Ty zápisky, a zde bude vložen odkaz.

______________________________________________________________________________________________________________________

31. 12. 2020 - DH Výzva 2020 - Report - dodatek - https://www.docdroid.net/5oyxxIg/dh-report-final-odt -
- Saints Row 2 - PC - 2009 - Aktivity - Finální verze - Únor 2022 - https://www.docdroid.net/h6SAZ62/saints-row-2-aktivity-odt
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema