Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: ne prosinec 09, 2018 11:54 pm    Předmět: Quake II - Manuál Citovat

.
........................................................................................................................................................ Modifikujeme a hrajeme Quake II...

........................................................................................................skrze nespočet portů, mission packů, modifikací a řadu užitečných vlastností, aneb vše o singleplayeru této legendární klasiky.

Původní Quake II vyšel v roce 1997 a dnes graficky už moc neoslní, proto lze k jeho hraní využít nespočet moderních portů, jež jeho vizuální stránku notně vylepšují a zpříjemňují tedy i celkový zážitek v něm při hraní strávený. Zdrojový kód ke hře id Software vypustili volně na Internet v roce 2001, takže mohla mod komunita konečně začít zkrášlovat tuto, v té době už notně zprofanovanou a hranou, střílečku skrze rozličné enginy. Z nichž každý měl něco, co jiný ne, tudíž se vzájemně doplňovaly nebo předháněly v co nejlepším a nejzajímavějším pojetí notoricky známých úrovní SP kampaně. Když se podíváte na FPS major do přehledu daných portů pro QII, jistě vás zaujme ten s nejlepším hodnocením, jmenující se Berserker@Q2, o němž si můžete přečíst o post dále v jakubově přehledu dvou portů, krom Berserku i Quake II XP. Já se ale zaměřím na podrobný rozbor KMQ2, AprQ2 enginu a nadějného Yamagi portu, co podporují velkou spoustu přídavných modifikací, map a oficiálních nebo neoficiálních mission packů, ať už z komerční nebo nekomerční sféry. Věnovat se budu jen singleplayeru, jak je tomu u multiplayeru, netuším, neboť o progaming se nijak nezajímám.

........................................................................................................................................................... KnightMare Engine, neboli KMQ2

......................................................................................................................................... Ukázka z KMQ2 enginu včetně hi-res textur a modelů v modifikaci Retalitory Strike.

...............................


Na těchto stránkách si můžete prohlédnout screenshoty ze hry pod tímto portem, a to včetně její podoby s hi-res texturami. Nejprve si stáhněte základní balíček enginu, obsahující i fix soubory pro kompatibilitu s dvěma oficiálními mission packy The Reckoning a Ground Zero. Příslušné soubory stačí rozbalit do Quake 2, baseq2 a xatrix, nebo rogue složek a vše by mělo následně běžet tak, jak má. Ještě si samozřejmě můžete vylepšit vzhled modelů a textur, oboje patří v pk3 formátu do baseq2 složky, kde je při spuštění tento port bez problému automaticky načte. Textury ale mohou být i normálně ve složce textures a načtou se též. Modely zbraní a nepřátel v lepší kvalitě stahujte odsud (vypadají takto, (screen 1, screen 2, screen 3,screen 4, screen 5, screen 6), a textury máte k dispozici na ModDB.com. Jde o novější revizi dostupných HD textur do hry. Jíž někdo systematicky provedl, aby vyladil chyby a docílil plné kvality ve hře. Zabírají také mnohem méně místa na disku. Na tomto portu oceňuji velkou kompatibilitu s naprostou většinou modifikací, které jsem měl možnost si ke Quake II zahrát, a také poměrně uživatelsky přívětlivou jednoduchost, s níž je radost tento port používat. Několik nejzákladnějších charakteristik, jež jeho vlastnosti nejlépe vystihují, jsou to:

. Krom prvních tří obtížností je k dispozici i volba čtvrté v pořadí pojmenované Nightmare, ta odkazuje nejen na název enginu, ale také dává najevo velkou náročnost při jejím hraní, jelikož je noční můrou, je hráč hodně zranitelný, nepřátelé dost tuzí a jejich počet o něco vyšší, než na obvyklý Hard.

. Náhledy v menu Load game, jak bývá u řady dnešních her zvykem, můžete si v malém okénku všimnout lokace ze hry, kde došlo k uložení pozice. Napomáhá to nejen lepšímu zapamatování z naposledy odehraného úseku, ale též je to i velmi pěkně zpracováno. Rozměry náhledu nepřesahují přijatelnou mez, takže nikterak neruší.

. Podpora širokoúhlých rozlišení 16.9 a 16.10, vůbec tak nehrozí obraz se špatným poměrem stran či postranními pruhy, ale naopak si lze nastavit vámi používané nativní rozlišení monitoru.

. Podpora anisotropního filtrování, bloomu, vertikální synchronizace, realisticky se chovající vody, míra nastavení intenzity textur apod. Což s patřičnými hodnotami v ovládačích grafické karty jen přispívá k hezčí grafice.

. Původní vzhled hry byl, přiznejme si, přece jen moc tmavý, alespoň v defaultním OpenGL, to v KMQ2 neplatí a zážitek z hraní tudíž není rušen zbytečnou temnotou, ale naopak hýří adekvátní světlostí na odpovídajících místech v úrovni. To v kombinaci správného naštělování barev v ovládačích grafické karty a jasu přímo ve hře, jen tomuto nerušenému zážitku o to více napomáhá.

. Podpora původní hudby ze hry, která měla dosti říznuté tracky. A to formou OGG souborů ve složce music. id Software, potažmo Activison, někdo z nich, to prostě zbabrali a na retailovce z roku 2005 nepřibalili původní hudbu. Ale uživatel si ji do hry musí sám neoficiálně dát. V GOG verzi hudba nejspíše přítomna je.

. Opravena řada chyb, např. ta s ukládáním pozic u oficiálních mission packů. V tomto portu vám půjde kdykoli ukládat, nikdy to nezhavaruje a vždy načtete svoji dříve uloženou hru. Radikálně přepracován i systém načítání pozice, dříve byl proužek procesu načtení jiný, náchylný k častým chybám a pádům hry. V nynější verzi pevně ukotven tak, aby se hra zvládla načíst bez chyby.

. Podpora HD modelů veškerých předmětů a zbraní ve hře, včetně nepřátel a textur ve vysokém rozlišení. To je ale čistě na uživateli, jak si hru uzpůsobí dle svého. Vše podstatné má na okolních odkazech. HD textury jsou v nejnovější dostupné revizi. Rozdíl je hned patrný v přídavku Citadel 3.0.

. Nepodporuje jen původní Q2, ale i jeho oficiální mission packy, včetně neoficiálního Zaera. K němu ale potřebujete podobné soubory jako k oběma datadiskům zaštítěnými id Softem, ty se daly donedávna na homepage projektu z jednoho linku stáhnout. Nyní už ale ta homepage není z mně neznámého důvodu v provozu a nadějí na zprovoznění Zaera je jen jeho ripnutá verze bez intra, která je zároveň plně uzpůsobená pro hraní pod KMQ2 enginem.


......................................................................................................................................... Pár screenů z původní, ničím nevylepšené verze Quake II, defaultní OpenGL

..........................................................


To by bylo k těm nejpodstatnějším vlastnostem asi všechno. Dodám přesto i můj osobní názor po letitém používání. KMQ2 mi přijde jako nejhezčí a nejzajímavěji zpracovaný port i proto, že má velmi pěkný efekt střelby ze základní pistole, nejde už o tečky, ale naopak má jakýkoli výstřel z této zbraně jakoby ohnivý nádech, kdy vystřelím a spatřím delší podélnou trajektorii mé střely. Ta taktéž slouží jako baterka při osvětlování tmavých míst. Dále oceňuji snadnou práci s detailními texturami a modely, byť nebylo rozhodně jednoduché ty správné textury a modely nalézt. Textury jsem nakonec použil z jedné verze pro Evolved engine, vypadají prakticky stejně, jen oplývají větší realističností a detailností, což je dané i jejich novější verzí. Modely jsem si kdysi stáhl z jedné české, nyní už nefunkční stránky, na níž byla navíc vyžadována registrace.

KnightMare port taktéž nabízí výraznější pojetí krve ze zabitých nepřátel, spouštění jednotlivých map přes konzoli nebo customizaci HUDu, zaměřovače či fontu textu apod. Dále je možné si do hry nahrát lepší zvuky, ke stažení pod názvem souboru q2tsndfull.zip. To znamená, že budou znít mnohem autentičtěji než ty původní. Platí to pro veškeré nářky nepřátel, různé dunění nebo rámus vydávaný při používání zbraní. O těchto zvucích jsem se kdysi dozvěděl na Bludrově stránkách. Tím pádem jde o výborné reference někoho, kdo před jednou dekádou druhého Quakeho zbožňoval tak, jako já v současné době, a to už něco znamená. Modifikace jsou podporované skoro všechny z mnou dosud odehraných, byť pochopitelně v některých měl tento port problémy a řešením bylo hrát je v původním Q2 nebo minimálně v AprQ2, o něm si teď povíme něco více.

Závěrem ale ještě jedna podstatná informace. Že vám daný mod nebo mapa běží v KMQ2 správně, to poznáte podle ukazatele počtu nepřátel v úrovni (klávese F1), kde je obvykle plný počet nepřátel v případě defaultního Q2 enginu, ale u KMQ2, nefunguje-li v něm něco zcela korektně, se leckdy nezobrazují všechny předměty, entity, sekvence, skripty, či nepřátelé. A právě přes ten ukazatel v osobním počítači se to dá snadno zjistit.


.............................................................................................................................................. Obrázky z první úrovně původní Q2 SP kampaně pod KMQ2 enginem.

.......................................................


...................................................................................................................................... AprQ2 port, mírná nadstavba původního Q2 enginu.

Tento port se mi osvědčil při hraní Mission packu Oblivion, kde nejen zvládl bezchybné načtení veškerých entit, skriptů, animací a různých dalších nových prvků v libovolné úrovni, ale šlo v něm i ukládat pozice, nastavit širokoúhlé rozlišení, měnit volbu preferovaného ovládače k akceleraci hry (defaultní OpenGL, Power OpenGL 3dfx OpenGL) zatímco v původní hře verze 3.20 bez jakýchkoli portů mi fungoval jen defaultní OpenGL a software render. Potěšující je i kompatibilita savů z původního Q2 enginu s tímto, kdy je možné např. uložené pozice z Oblivionu či jakékoli jiné modifikace načíst právě i v AprQ2. K těmto účelům jsem otestoval verzi v.1.18, ta neměla s ukládáním nebo načítáním pozic problémy, jako některé pozdější verze, díky čemuž jsem Oblivion nejdříve rozehrál v původním Q2 enginu, a na jeho 100% funkčnost pod touto nadstavbou přišel až později, kdy jsem ho už měl prakticky celý dohraný. AprQ2 šel jednoduše používat tam, kde nedostačuje KMQ2, nesprávné načítání některých mission packů nebo modifikací. To jsou např. Zaero v původní verzi s intrem, Juggernaut, anebo ten Oblivion. Z obyčejných modů pak třeba The Armagedon Device, Escape či Deus Ex Machina nebo série Castles on Stroggos a Citizen Abel, u nichž v KMQ2 fungují jen některé díly. Je proto lepší si je všechny projít v AprQ2. Deus Ex Machina jinak výborně funguje i v portu Quake 2 XP verze 1.26, ke stažení na sourceforge.net. Což je kapitola sama pro sebe, neboť je tento port asi nejkomplexnější, co se obsažených prvků a vizuální stránky týče. Přesto mým požadavkům na intuitivní a ničím nerušený dojem z hraní Quake 2 prozatím příliš nevyhovuje. Rozlišení 1920x1080 je nutné si nastavit v AprQ2 v konfig souboru aprconfig, kde zadejte k těmto dvěma hodnotám set r_customheight "1080", set r_customwidth "1920" vámi používané rozlišení, uložte změny, spusťte hru a v menu Video zadejte u voleb rozlišení položku Custom, následně potvrďte provedené změny a hra bude ve vámi zvoleném rozlišení. Bohužel ale s nevyhovujícím FoV, v němž jde sice hodnota také pozměnit, v tomto případě z 90 na 100, to ale ve hře způsobí nezobrazování právě držené zbraně. Je tedy lepší tam nechat původní hodnotu a zbraně se i v takto vysokém rozlišení budou zobrazovat normálně. AprQ2 jinak vypadá prakticky identicky jako originální Q2 engine, a to i co se týče tmavosti hry, spíše tmavěji. Naštěstí s vyváženým nastavením barev v Nvidia control panelu se dá skvěle jasných barev a přijatelné viditelnosti zároveň, dobře dosáhnout.

....................................................................................................................................................... Screenshoty z Mission Packu Oblvion pod AprQ2 v.1.18.

.................................
....................................................................................................................

AprQ2 již berte jen jako archivní vzpomínku, místo níž se dnes vyplatí použít DirectQII. Ta jej plně zastoupí, a i ten Oblivion a jiné zvládne hravě. DirectQII testován na Windows 10 64bit, funguje, ale můžou se objevovat grafické chyby s vykreslováním vzdálenějších částí mapy. Zejména v exteriérových prostorách. Původní QII OpenGL je ok, ale jedno musím tomuto portu přičíst k dobru, má perfektní paletu barev. Stále je dost add-onů, které jeho kvalit využijí. Nic lepšího jsem jako jeho alternativu zatím nenašel.


............................................................................................................................................................ Yamagi Engine port pro Quake II

Asi od roku 2016 vím o projektu Yamagi, který se soustředí na multiplayer a jiné platformy Linux/Mac. Disponující taktéž kompatibilitou s OS Windows. Aby si dnes mohli hráči Quake II vychutnat v co nejpůvodnější podobě, ale s lépe řešenými možnostmi a stabilním OpenGL. Neboť v éře Windows 10 a 64bitových aplikací vypadá staré pojetí OpenGL ovládače ve hře již příliš za zenitem. Hra navíc podporuje několik možných hw akcelerací, ale ty dnešní grafiky již nezvládnou, což způsobí přehození do software režimu zobrazení. Proto bylo nutné přijít s nově koncipovaným ovládačem, co bude vypadat světleji, mít podporu moderních funkcí na vyhlazení obrazu, vysoká rozlišení, bude snadno fungovat v prostředí operačního systému a tak. Ale to vše při zachování co nejvěrnějšího herního zážitku, blížícího se tomu, co bylo možné v Quake II pozorovat, když ještě neexistovaly dnešní source porty a textury ve vysokém rozlišení. Právě tak na mě Yamagi port působí. Nedělá mu problémy přehrát původní QII soundtrack, což je asi dost stěžejní věc. Poradí si s oficiálními add-ony The Reckoning a Ground Zero, včetně některých neoficiálních, např. Juggernaut for Quake II. Ten byl mnou osobně vyzkoušen. Poté došlo k ověření funkčnosti původně multiplayerového modu Awakening SP Levels. To mě utvrdilo v tom, že ta instalace měla rozhodně smysl. Obecně ale ani tento port nevezme řadu totálních a polovičních konverzí. Stačí postupovat dle popsaných instrukcí, přičemž základní nemodovanou verzi hry můžete poté zcela smazat. Při každém zkoušení některé modifikace jen nakopírujte config a game.dll. Správné fungování ověřte nejdříve u originálního QII, kde uvidíte hodnotu nepřátel v mapě. Pakliže u identické obtížnosti bude hodnota shodná v Yamagi portu, znamená to, že je se zmíněným portem dotyčná modifikace zcela kompatibilní. Tento port umí i HD textury v nejnovější revizi, viz sekce ke KnightMare enginu. Ty se posléze skvěle zobrazí tam, kde není použit nový vzhled. V položce Video jsou k výběru dvě verze OpenGL, 1.4 je originál z roku 1997 a 3.2 je novější. Ta starší je světlejší, než ta novější tmavá, ale je na vás, jakou upřednostníte. Faktem je, že má 3.2 lepší barvy a stíny. Brightness by měl být zhruba v polovině ukazatele, což umožní ve hře adekvátně vidět. Pokud vám nepůjde stáhnout linkovaný soubor z instrukcí u bodu 7., tak to lze vyřešit stažením přes TotalD manažer Free. Tento manažer používám již dlouho. Osvědčil se mi na paralelní stahování objemných souborů. Config a save je uložen na disku C: v Dokumentech. Yamagi port zvládá perfektně nastavení citlivosti myši, má čtveřici obtížností k výběru (Easy, Medium, Hard a Nightmare). Tady ucelený patch pro Steam verzi hry, včetně hudby do hry. Speciálně pro Yamagi port. Kompletní muzika do Quake II. Další podrobné informace k portu. Fórum k portu a jeho možnostem. Návod na rozjetí Zaero add-onu v Yamagi portu, v jednom tamním komentáři. Našel jsem i pár dodatkových PAK souborů, co vylepšují modely zbraní, nepřátel a ostatních předmětů ve hře. Jsou kompatibilní s Yamagi portem, ale pozor! Než použijete uvedené doplňky, mějte na paměti, že PAK5 ovlivňuje světlost hry. Normálně je hra s Brightness ve středu ukazatele tmavší, s OpenGL 3.2, bez hi-res textur. Při použití PAK5 ji to rázem zesvětlí, což tedy pomáhá zmírnit onu tmavost s OpenGL 3.2. Jakmile si ale do hry dáte hi-res textury s nejnovější revizí, viz KMQ2 sekce, hra opět ztmavne. V tom případě by tedy bylo nasnadě Brightness trošku posunout dopředu. Sám ale preferuji PAK5 a ponechání ostatních hodnot, včetně skladby souborů beze změny. Protože to zesvětlení je ve skutečnosti mírná korekce jasnosti barev, kdy je hra jakoby lépe prosvětlena. To na poměrně tmavém OpenGL 3.2 tudíž prokazuje hráči čest. Hi-res modely zbraní jsou ale velmi pěkné. Já i přesto tu HD stránku grafiky zase dal pryč a ponechal onen jediný soubor s číslicí 5.

.............................................................................................................................. Obrázky z první úrovně původní Q2 SP kampaně pod Yamagi portem - OpenGL 3.2. + Mod korekce.

............................................................


[color=white]............................................................................................................................
Kolik Mission Packů Quake II vlastně má?

Ačkoli by se mohlo zdát, že jich tato FPS má jen jedinou dvojici, není tomu tak. Úplně všech mission packů k ní je ve skutečnosti hned šest! Přičemž pouze dva z nich, The Reckoning a Ground Zero, byly oficiální, další dva, Juggernaut a Zaero, vyšly jako neoficiální počiny, stále ale v rámci komerční sféry herního trhu. A poslední dvojice, Mission Pack Oblivion a Expansion Pack Unseen, měla původně být jakýmsi kompromisem mezi komerční hrou a modem zároveň. Tzn. plně profesionálními hrami, na nichž dělali zkušení tvůrci, jimž nechyběl název studia, plně intuitivní instalačka (Unseen) jde ale i pouhým nakopírováním složky, bez absolvování instalace. Dále se Unseen a Oblivion mohly chlubit i odpovídající herní dobou na úrovni obou oficiálních add-onů. Důvod, proč ale téměř nevyšly, nikde o nich prakticky nic není, až na zmínky na různých pochybných fórech, kde se také dají stáhnout, nebo byly naopak časem uvolněny zdarma, mi není nijak znám. O Oblivionu vím jen od Milouse (známý modder, kdysi dělal řadu modů ke QII spolu s Markem Shanem), že Oblivion měl spoustu technických nedostatků, a proto jej hrát činilo značné potíže. Kupříkladu na WinXp nefungovalo správné načítání uložených pozic, v jedné úrovni hra padala pro velkou kapacitu nepřátel, jež engine nezvládal, v další byly nějaké potíže s červenou přístupovou kartou... Některé z těchto neduhů řeší ale patch, přesto jich ve hře ještě pár zůstalo. Takhle kráčet levelem a najednou zničeho nic ve hře umřít proto, že postava hráče zcela nahodile zemře při nastalé explozi, to rozhodně na dobrém dojmu nepřidá. Samotného mě potkal bug s velkým počtem nepřátel a ona bezdůvodná exploze. Má píle a vytrvalost Oblivion dohrát, ale přispěly k tomu, že jsem se nějak, nevím jak, přes tu explozi dostal a při padání hry použil prostě jednou jedinkrát cheat, jelikož už stejně většina úrovně byla vystřílena a splněna. Podstatné je ještě vědět, kdy a kde tento přídavek vyšel. Jednalo se o exkluzivní přídavek u Vánočního čísla anglického PC Gameru roku 1999. K Unseen pak vyšlo někdy koncem roku 1998 demo, z čehož se dá lecos odvodit (kdysi se o něm v rané fázi vývoje dokonce zmínil i Bludr na své staré sajtě quake.cz). Jakékoli informace o vydání plné verze se mi ale nepodařilo nikde najít. A proč by někdo k modifikaci vydával demo, to mi hlava nebere. Jasně, dnes je to na mod scéně poměrně běžné, ale u Unseenu původním záměrem nejspíše byla ta komerční verze, a až časem od ní někdo upustil a Unseen byl vydán jako freeware.

Oblivion/Unseen patches https://secure1.storegate.com/Shares/Home.aspx?ShareID=bb53676a-423e-4060-a3a9-c6b2f5401516&pid=7bf0579e-df5d-4c74-abad-184fda6ee165&rid=00000000-0000-0000-0000-000000000000

Přehled těch nejpodstatnějších Q2 SP her je tedy asi následující, seřazeno chronologicky.

1.) Quake II (1997) - id Software
2.) Juggernaut: The New Story for Quake II (1998) - Canopy Games
3.) Quake II: The Reckoning (1998) - Xatrix Entertainment
4.) Quake II: Ground Zero (1998) - Rogue Entertainment
5.) Zaero: Mission Pack for Quake II (1998) - Team Evolve
6.) Quake II: Expansion Pack Unseen (1998) - Tequila Software
7.) Quake II: Mission Pack Oblivion (1999) - Lethargy Software

.................................................................................................................................. SP modifikace, jejich kvalita, množství a dostupnost

SP modifikací do Q2 je celkem dost, některé jsou průměrné, jiné excelentní a další nestojí za to ani zkoušet. Postup, jak je co nejjednodušeji spustit. Ty, co jsou zabalené v PAK souboru, je vždy potřeba mít v nějak pojmenované složce, umístěnou v adresáři s hrou Q2. Nyní stačí do zástupce (spouštěcí ikony hry) přidat některý z těchto příkazů. Závisle na tom, která modifikace se bude spouštět. Uvedené příkazy fungují ve všech eginech. +set game citadel pro Citadel, +set game genome +map genome pro Progetto Genoma a +set game yspq +skill 2 +map yinyangspq1 pro The Movement Heaven. Většinou je u konkrétních modů přiložen readme dokument a v něm uveden postup, jak mod spustit. Není-li tomu tak, je nutné v Pak Scape editoru otevřít PAK soubor daného modu, podívat se do složky maps na název první mapy a tentýž název přidat do příkazu +map. Příkaz +skill 2 určuje na jakou obtížnost se modifikace spustí. Hodnota 2 je běžně úroveň Hard. U jednotlivých map v BSP formátu je spouštění snadné, vždy je stačí dát do baseq2/maps a ve hře do konzole zadat příkaz map SPoGSP1. Tímto se nahraje výborná mapa Small Pile of Gibs. Seznam toho nejlepšího hledejte tady. Za vyzkoušení stojí i zajímavá série Citizen Abel. Z dnešního pohledu jsou mody do Quake 2 dávno mrtvé, a to proto, že už žádné prakticky nevycházejí. Pokud náhodou nějaký vyjde, jen málokdy je kvalitní. I když taková Citadela
z jara 2007 je naprostá výjimka, jak zábavou, designem, tak i počtem bossů. Citadela vyšla celkem třikrát, v roce 2007 poprvé, v roce 2009 podruhé a 28. 7. 2017 potřetí. To je ona verze 3.0. Má plnou kompatibilitu s KMQ2 portem i těmi HD texturami.

Nové linky na kompletní balíky legendárních modifikací ke Quake II. I v roce 2018 tak lze bez potíží na Windows 10 a pokročilém hardwaru drtit tuto řežbu.

https://www.moddb.com/games/quake-2/addons/quake-2-super-pack-2

https://www.moddb.com/games/quake-2/addons/quake2-superpack-1

Další downloady na všemožné add-ony hledejte tady. Je nutno zkontrolovat jednotlivé příspěvky a odkazy. Milousova kompletní tvorba na jeho sajtě. Hell is only for Heroes jsem kdysi hrál, ale již si nepamatuji. Ani jej nemám mezi dojetými modifikacemi. Milous provedl revizi 2013, ta využívá KMQ2 enginu.

Více tady http://hosting.cecak.cz/forum-modifikace/viewtopic.php?t=144 V dokumentu mám dále další přehršel stránek s Quake II tématikou, jejichž odkazy přidám k těm dojmům někdy později. V každém případě QII zdar. Závěrem ještě dodatek, že vše zde zmíněné mi fungovalo na tomto kompu, a Quake II jsem si v roce 2005 zakoupil v této edici Quake 4 Special DVD Edition. Hru jsem už dlouho ale neinstaloval z DVD, naopak ji často jen nakopíruji, omoduji a jedu. Takže vůbec nevím, jak by se ta instalačka z originálního DVD na mě dnes tvářila.

Začátkem roku 2013 jsem měl intenzivní QII Mod maraton, jehož výsledkem byly následující zářezy. O pár příspěvků výše, viz link dole, jsou další jména QII add-onů, které by snad mohly být i na ModDB.com, ale těžko říct.
http://hosting.cecak.cz/forum-modifikace/viewtopic.php?p=907#907
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema