Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: út květen 22, 2018 1:00 pm    Předmět: Far Cry 2 - Technické okénko Citovat

Aktivace mnou zvoleného Sweet FX modu ------------------ Pozor, tento návod se týká v celém svém rozsahu pouze operačního systému Windows 10 64bit.

Na počítačích s operačním systémem Windows 10 může správná funkčnost Sweet FX ve hře být ovlivněna nekompatibilitou s dxgi.dll. V tom důsledku ve hře posléze tato modifikovaná grafika přestane fungovat a je třeba to určitým způsobem vyřešit. Potíže způsobuje sama činnost operačního systému, který v důsledku různých verzí knihoven DirectX a verzí graf. driverů, vyhodnotí dxgi.dll jako nekompatibilní, jakmile uživatel pozměněnou grafiku ve Far Cry 2 chce spustit. Mně Sweet FX domrvila velká aktualizace Win 10, před níž to ve hře ještě krásně fungovalo. Byl jsem zoufalý, nedařilo se mi na nic přijít. Nakonec stačilo pracně a vytrvale googlit a zkoušet různé kombinace doporučovaných postupů, ty potíže jsem totiž neměl jen já. A děje se tak i v jiných hrách.

1. Do základní verze hry 1.03, i té české z doby prvního vydání, si vložte sproyds_FC2_SweetFX_config 1.1.

2. Postupujte dle instrukcí, které v přiloženém dokumentu najdete.

3. config.txt dejte i do My Games v dokumentech, kde má hra uložené pozice a nastavení. Také proveďte tu editaci parametru do zástupce hry.

4. Nyní do složky bin nakopírujte i tento soubor dxgi.dll.bak. Jde o přejmenovanou dxgi.dll z modifikace Real Africa v.3 pro Far Cry 2, která grafiku výrazným způsobem vylepšuje.

5. Právě ten soubor z bodu 4 je klíčový pro to, aby ve hře mohl modifikovaný vzhled bez potíží fungovat.

6. Teď použijte Real Africa Ultimate v.3, z kterého nakopírujte a přepište jen ty soubory a složku, co mají v archivu datum změny 2018.

7. Momentálně by se již měla grafická stránka ve FC2 projevit výraznou změnou, jíž si uživatel hned všimne. Ale ještě může poladit nastavení ve hře a Nvidia panelu.

8. Ve hře mám i Jackal mod, který výborně upravuje gameplay a zjednodušuje jej plně k hráčově spokojenosti.

9. Fraps před spuštěním hry nezapínejte, zamezuje správnému fungování a zobrazování modifikovaného vzhledu.

Takto modifikované je to funkční ke dni 26. 9. 2018 na operačním systému Windows 10 64bit s nejnovějšími aktualizacemi.

Hra by teď měla jet přes DirectX 9 nebo 10, který ale na Windows 10 asi způsobuje pády hry na plochu. Při přepnutí na DirectX 9 by měly ty potíže s padáním odeznít. Jenže DX9 není kompatibilní s mou momentálně aplikovanou mod kombinací. Viz výše. I tak se mi to již snad podařilo definitivně vyřešit, za což jsem moc rád. Je to kombinace sproyds a Ultimate SweetFX, přičemž to druhé v poslední verzi ze září 2018. Hra jde asi přes DX9, vypadá výtečně. Ostatní provedené úpravy z dřívějška fungují. Ve dne a v noci je to pěkně podbarvené a nasvícené. A stále je stěžejní ten bod č. 4, alespoň v mém případě.

Problém s myší
Ještě jeden problém jsem zaznamenal. Jde o zpožděnou reakci myši, v podstatě se projevuje tak, že při pohybu myš nereaguje správně. Nejdříve jsem myslel, že mám něco se sedm měsíců starou myší, ale kdepak. U vyšších DPI, já mám nastaveno u myši snad 5000 DPI max. či kolik, k tomu může docházet. Stačí ale v GameProfile.xml dát tyto dvě hodnoty "Smoothness" and "Smoothness_Ironsight," na 0. Bez ohledu na vertikální synchronizaci už k tomu poté docházet nebude. Myš před touto úpravou samozřejmě testována v jiné hře, Quake II, kde jela výtečně. Pokud i přesto nepomůže výše uvedený trik, tak tenhle by již měl definitivně. V GameProfile.xml nastavte "sensitivity=1.5" na "sensitivity=2.5" .Tím bude myš ve hře nesrovnatelně rychlejší, ale již bez jakýchkoli prodlev. Mám myš Creative Sound BlasterX Siege M04, u níž jsou mnou dané DPI 1600, 3200 a 5000. U Far Cry 2 jsem posléze, po oné druhé úpravě, musel citlivost myši snížit prostředním spínačem na 1600 DPI. Tak byla myš ve hře již perfektně přesná a rychlá úměrně nastaveným parametrům.

Dohlednost, blikání vzdálených částí mapy
Při předešlém nastavení jsem měl špatně zvolené hodnoty, které zapříčiňovaly propady FPS, bílé probliknutí na vyvýšeném místě, nějaké skále a tak. Současnou kombinací modů a nastavení již nevím, co tyto nedostatky jsou. Právě ten config odstraňuje jakékoli konflikty různých voleb nastavení a napevno stanovuje takové hodnoty, které hře jen prospívají. Dále doporučuji si v případě Nvidia grafiky nastavit ve 3D nastavení hodnoty uvedené zde. Je to v sekci Making the game look better.

Padání hry, kolapsy při ukládání a načítání.
Hra i padá, aniž by zahlásila nějakou chybu, kolabuje při ukládání a načítání pozic. Pozice se tak může nadobro poškodit a již ji nenačtete. Řešením je provádět časté zálohy složky Save Game, ukládat na další a další slot. Oficiálně má hra jako doporučovaný operační systém na obalu uvedeno Windows XP a Windows Vista. Ale obojí je už mimo možnosti userů a hráčů. Visty byly navíc odepsané už v době jejich vydání. Far Cry 2 by měl být spouštěn jako správce, to mi ale bezproblémový chod stejně nezajistí.

Kousek za polytechnickou oblastí, když míjíte jeden z ostrůvků a snažíte se dostat k objektu na něm, protože tam vede indikátor diamantu, může hra najednou zobrazit jakési načítání. To je ale chyba, protože se mi nic nenačetlo, v podstatě jde o zamrznutí hry. Výkon počítače s tím nemá co dělat. Opakovaně ověřeno. Na tomtéž místě, jedno, z jaké strany, zda pěšky, na loďce, k té chybě prostě dochází. Doufám, že tam nebude žádný příběhový úkol, ani jakákoli postranní mise, nedalo by se totiž vůbec splnit. Nějaký ten diamant oželím, mám jich již přebytek.

Pořizování screenshotů ze hry.
Hra ukládá típnuté obrázky do Dokumentů na systémovém disku, jakmile uživatel ve hře stiskne klávesu PrintScreen. Tam se uloží nemodifikovaný vzhled grafiky ve hře, ale do hlavního adresáře hry na úrovni Bin se uloží i screenshot s modifikovanou grafikou. To by mělo ve hře stačit aktivovat Shift + Print Screen. Obrázek jde poté editovat v programu Photo Polarr Editor, kde si lze barvy plně vyladit. Ve hře to mám o dost světlejší, než jak je zobrazeno na pěti mých obrázcích. Ale víceméně odpovídají tomu, co já v zapnuté a modifikované hře vidím za grafické podání barev a scény. Obrázky jsou v plné kvalitě, proto zabírají 38 MB. K pořízení obrázků slouží výhradně Screenshot Captor, který uchová 32 hloubku barev. Program umožňuje nastavit, jakou klávesou obrázky típat. Download screenshotů - https://1url.cz/1zHqw Prezentovaná grafika je přesně to, co zde podrobně popisuji, jak si pracně nainstalovat a dát do hry. Funkční i v roce 2020. Zatím se zdá, že je tato má Mod kombinace odolná proti dalším a dalším aktualizacím Windows 10. Edit: dne 16. 4. 2020.

Neaktuální: Staré hlášení. Jen důkaz, jaké lapálie mi hra v roce 2018 už způsobila.

Další změna aktualizací Win10
Dne 14. 6. 2018 jsem na šedesát minut odešel od počítače, ale přijdu a je nově naběhnutá plocha. Buď byla nějaká chyba a restart kompu, popř. aktualizace systému, bez mého přičinění. Pustím Far Cry 2, opět mají loadingy nesmyslně špatné barvy. Takže se to asi fakt zas aktualizovalo Sad Musí se přejmenovat dxgi.dll z modu sproyds_FC2_SweetFX_config 1.1 na d3d11.dll, poté by měl sproyds_FC2_SweetFX_config 1.1 opět fungovat. A tamtu dll.bak samozřejmě smažte. Barvy ve hře nyní ale budou řádně silně ostré. Chce to srovnat korekci v nastavení hry v zobrazení. I tak ale černá nebude normálně vypadat a bude v odstínu šedé. To je základní podání barev, když je ale zapnutý FRAPS, barevné vyznění je ve hře rázem hodně utlumeno, ale rozdíl i tak patrný. Takže si lze barevnost uzpůsobit dle svého, skrze dvě možnosti. Já volím tu s Fraps a původním nastavením v GameProfile.

Doufám, že takto mi to do konce měsíce, kdy to chci již mít definitivně dojeté, vydrží. Nerad bych opět řešil nastavení grafiky ve Far Cry 2.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema