Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: st květen 22, 2013 2:08 pm    Předmět: GTA: Vice City po deseti letech Citovat

.
................................................................................................................................................... Modifikujeme Vice City .........................................................................................................................................

Vice City patří mezi asi vůbec nejslavnější GTA, alespoň co se stylovosti a zábavnosti týče. Bohužel, vizuálně už je hra notně zestárlá, v grafickém menu je pouze dohlednost, brightness a rozlišení, víc nic. Přitom na dnešních monitorech ve full HD rozlišení je nesprávný poměr stran, FoV apod. Je tak nutné si do hry dát minimálně ENB Series a Widescreen Fix. Pak bude korekce barev, poměru stran a FoV srovnána na dnešní standardy. Když si exáč spárujete navíc i s ovládači grafiky a nastavíte patřičné hodnoty ve 3D nastavení, tím lépe se to ve hře projeví. A přestože hra podporuje defaultně ve 1920x1080 pouhých třicet snímků se zapnutným frame omezovačem, není to pro současné hráče žádná překážka, neboť i na zvýšení plynulosti vydala moderská komunita jednoduchý nástroj. V této podobě už je to základně upravené pro bezproblémové hraní, přesto existují i rozsáhlé texture packy, které kompletně zmodernizují veškerou grafiku ve hře. Stačí postupovat podle tohoto příspěvku na fóru nebo odkazu na YouTube.


Dalším řešením jsou různé samostatné úpravy modelů aut, fontů textu, podoby HUDu, zbraní a podobně. Vyhovující HUD jsem ale našel pouze jediný. Ikona pro uložení má modrou barvu a vypadá jako domek. Ostatní ikony na radaru též většinou disponují předělanými barvami. Tento HUD je funkční i při rozehrané misi, kdy se zobrazují polohy cílů. Toto GTA obsahuje v některých verzích i jeden velmi závažný bug se zamrzáním/padáním v obochdech a lakovnách. Nevím, zda jej obsahovala již defaultní verze kolekce klasiky z roku 2006, ale na modnuté a upravené verzi mi ke zmíněné chybě docházelo. Paradoxně na stejné verzi hry od Cenegy, akorát v modech Ultimate Vice City a Vice Cry, už to fungovalo v pořádku. Z uvedeného důvodu jsem byl nicméně nucen vyzkoušet ještě jinou verzi Vice City, kde též to zamrzání už nebylo přítomno. Díky tomu se mi konečně naskytla šance si pár modů znovu přeinstalovat a mít je plně k dispozici ve stoprocentně stabilní hře pro neomezené hraní.





Ještě bych rád něco doplnil ohledně savů, ty se ukládají do dokumentů a složky User Files, takže je jedno, kolikrát hru máte na disku nakopírovánu, kvůli bezpočtu modů, jelikož pokaždé budou savy uloženy do jmenované složky. Paralelně se hrát tedy moc nedá, jedině vždy zazálohovat daný save a nahrát jej, podle toho, co zrovna rozehrajete. Jen málo her umožňuje vzájemnou kompatibilitu více savů z několika modů naráz. Vice City mezi ně nepatří, což je určitě škoda. Potrpím si na různé vetší úpravy s automatickým instalátorem, tudíž nikdy asi nevyzkouším New Age 2: Not Only Tuning, přitom těch konverzí, co sám zvládnu, po zevrubném prostudování youtube a readme, nainstalovat, nastavit a posléze i rozjet, je poměrně dost. Namátkou Ultimate Vice City Mod, Vice City Deluxe Edition 2004 a 2006, KillerKip's Mod v. 1.4 nebo Vice City Einoriuks Edition 2012. Všechno spolu nijak současně provozovat nelze, naopak každý zvlášť do základní verze Vice City, pouze vylepšené o ty věci z prvního odstavce. Nainstalován mám i Vice Cry 1.7.2, který vypadá velmi dobře, ale nějak mi přišlo, že tam občas poblikávaly textury zeleně. Do hry lze také přidat mod na odstranění Load screenu z přejezdu prvního ostrova na druhý. To je zmíněno v oné Visual Enhancements Version 0.2, jež nemám vyzkoušenu.


Zajímavě vypadá i modifikace Final Justice, jíž mám sosnutou, ale vyzkouším ji jindy. Killer Kip přidává spoustu nových aut, míst na vyblbnutí, má hezčí HUD, místo dolarů eura a řadu ostatních věcí. Deluxe Edition je něco podobného, ale ve větším rozsahu. Ultimate Mod obsahuje pár nových mostů do zpočátku nepřístupných částí města, WTC mrakodrapy a opět pár současných modelů vozidel či motorek. Modern mod je v podstatě jeho obdoba, byť mnohem menší rozlohy, co si tak matně pamatuji, zkoušel jsem jej kdysi. K Ultimate Modu doporučuji i patch verze 2.1. Jak je Vice City hodně návykové, je ještě návykovější se v něm hrabat a modifikovat jej k obrazu svému. Ve veškerých upravách původní kampaň funguje, nová auta se zobrazují v cutscénách, peníze na zbraně lze vydělávat přes různé skoky na mnoha rampách, parcích, původně nepřítomných lokalitách na pláži... V jednom případě je dokonce tato oblast uvedena přímo na radaru, což dodá na důvěryhodnosti a profesionalitě zpracování. V Deluxe edici nechybí ani vlastní skin hlavní postavy Tommyho Vercetiho, oblečeného do slušivých ryflí a černé vestičky s nápisem Deluxe. Tento skin je přístupný v menu skinů a hned se po jeho výběru promítne do hry. V Killer Kip se také nachází výborný závodní okruh typu GTR nebo formulí, kde jdou skvěle prověřit výkonná sportovní auta.





Pokud si nainstalujete Ultimate Vice City Mod dle instrukcí na Steamu, tak budete mít ve hře také CLEO Mod, sloužící pro spouštění řady přídavných funkcí, které v ní původně chyběly. Vždy pouze danou věc vložíte do složky CLEO a ve hře se již sama aktivuje. Jestli daný mod funkce CLEO vyžaduje, to je většinou na webu u downloadu uvedené, popř. popsáno v readme.txt. Např. Cleo Frame Limit Adjuster a Proper Widescreen Fix v.1.4. téhle featurky využívají. Vice Cry 1.7 ji má rovnou obsaženu v sobě, takže tam si již CLEO instalovat nemusíte. Tha World of Gamez konverze nebyla s Widescreen Fix Remake vůbec spustitelná, ale vyřešil to Proper Widescreen Fix v.1.4. V kombinaci s ENB Series a FrameLimiteru, na zvýšení počtu snímků, absolutně bez jakýchkoli potíží spustitelné a dostatečně rychlé, s přednastavenými šedesáti snímky. Většina mnou zkoušených a instalovaných modifikací, zmíněných v předešlých dvou odstavcích, vyžaduje ke správnému chodu a instalaci speciální editaci gta-vc.exe, skrze program vclimitadjuster. Jež je obvykle dodán přímo s konkrétním modem a po jeho nainstalování obsažen ve složce s modifikovanou verzí Vice City. Jeho úkolem je posunout trojici číselných hodnot na vyšší, aby daná modifikace mohla dobře fungovat. Jelikož je engine Vice City dosti odflákle a zastarale navržen, čehož důsledkem by nový obsah z té které modifikace nebyla hra schopna pojmout.


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Ve Vice City mám následující add-ony ENB Series, Widescreen Fix, Load Screen Remover, 10x dohlednost, Buy Marina, Save Mod, FrameLimit Adjuster, čeština, Sunny skin, Custom HUD. Další užitečné odkazy hledejte na DH v nástěnce u hry.

Ultimate Vice City Mod 2.1
Postup instalace uveden zde.

http://grandtheftauto.filefront.com/file/Ultimate_Vice_City;45817 Full Mod 2.0
http://grandtheftauto.filefront.com/file/Ultimate_Vice_City_Patch;45818 Patch 2.1

Widescreen Fix Remake (Funkční v KillerKip's 1.4, GTA - Vice City Deluxe Edition 2004, Ultimate Vice City, Vice Cry 1.7 a Vice City - Einoriuks Edition 2012. S těmito konverzemi a modifikacemi běží na jedničku ENB Series v0075c3, kde se řiďte tímto: Ponechejte původní hodnoty pouze u položky REFLECTION v konfiguračním souboru enbseries.ini. A ty ostatní nahraďte těmito. Uložte změny a spusťte hru, bude nyní vypadat podstatně lépe.

U modu Tha World of Gamez je kompatibilita ENB Series v0075c3 samozřejmá, akorát u widescreenu musíte využít Proper Widescreen Fix v.1.4., (týká se i Vice City 80's Car Packu v.2.0). Uvedený Fix přijde do složky CLEO a sami v něm můžete nastavit preferovaný zorný úhel (FoV). Já si zvolil 25.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



....................................................................................................................... Jak danou modifikaci přesně nainstalovat a spustit .......................................................................................................................


Tím nejdůležitějším, pro co nejsnazší práci a modifikování hry, je zálohování plně funkční složky se hrou Vice City v čisté instalaci, kde zároveň máte pouze ENB Series a Widescreen Fix. Při zkoušení a instalování kterékoli rozsáhlejší modifikace si pokaždé jen vytvořte další kopii složky, do níž přijde zvolený mod. Nebude-li v něm něco poté fungovat, hra přestane jít, tak tuto složku smažete z disku a zkusíte to znovu, nebo prubnete jiný mod. Já takto mám momentálně nainstalováno/nakopírováno Vice City hned sedmkrát. Přičemž v každé složce s jinou modifikací, či odlišnou kombinací některých z nich v pouhé jedné a té složce.


Instalace modu KillerKip's 1.4 krok za krokem. - Download http://www.moddb.com/games/grand-theft-auto-vice-city/addons/killerkips-gtavc-mod-v-14

(1.) - Zkopírujte do kopie složky Vice City fiktivní soubor gta3.exe, přítomný v archivu s modem.

(2.) - Nyní se ujistěte, že všechny soubory ve vašem adresáři VC jsou proměnlivé. Chcete-li to provést, klepněte pravým tlačítkem myši na složku, VC, vyberte Vlastnosti, zaškrtněte políčko "pouze pro čtení" a klepněte na tlačítko Použít. Zrušte stejné pole a klepněte na tlačítko Použít znovu. Soubory by měly být nyní opraveny.

(3.) - Potom spusťte instalační EXE KipsVCMod14.exe (Otevření tohoto souboru může trvat několik minut ... buďte trpěliví), a určete GTA: VC kořenový adresář. Následně klepněte na tlačítko nainstalovat. Počkejte chvíli (v některých případech to může trvat i několik hodin) a klepněte na tlačítko OK.

(4.) - Ve složce hry s již nainstalovanou modifikací otevřete VCLimitadjuster, v něm teď otevřete gta-vc.exe z téže složky a změňte tyto hodnoty:
- Streaming memory: 96
- Dummys: 3500
- Buildings: 8500

(5.) - Klepněte na tlačítko Save a ukončete program.

(6.) - Mod je nainstalován, bavte se.

...................... ......................


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Instalace modu GTA: Vice City - Deluxe Edition 2004 krok za krokem. - Download http://www.moddb.com/mods/vice-city-deluxe - Video - Provedena editace dne 18. 9. 2016.

(1.) - Nainstalujte mod do vytvořené kopie čisté instalace hry Vice City (viz předešlý text).

(2.) - Po skončení instalace opět otevřete VCLimitadjuster, nacházející se ve složce s Deluxe modem, a v něm gta-vc.exe. Nyní nastavte hodnoty na tyto:
- Streaming memory: 128
- Dummys: 5,000
- Buildings: 10,000

(3.) - Klepněte na tlačítko Save a ukončete program.

(4.) - Mod je nainstalován, přeji dobrou pařbu.

...................... ......................


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Instalace modu GTA: Vice City - Tha World of Gamez krok za krokem.

(1.) - Stáhněte si z této české stránky modifikaci kliknutím u downloadu na ViceCity.BonusWeb.cz 49 MB
http://web.archive.org/web/20100404123549/http://vicecity.bonusweb.cz/tha_world_gamez.htm

(2.) - Soubory, které modifikace bude přepisovat nesmí být pro čtení.
Nejlépe to uděláte tak, že otevřete hlavní adresář s Vice City
(C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto Vice CIty\)
označíte všechny soubory i složky, zvolíte vlastnosti a
odškrtnete "JEN PRO ČTENÍ". Bez tohoto Vám nepůjde mód nainstalovat!

(3.) - Teď spusťte twogmodbeta2.exe a rozbalte jej do hlavního adresáře vaší již několikáté kopie nemodovaného Vice City, v němž jste provedli předešlý krok.

(4.) - Z uvedeného adresáře spusťte Tha World Of Gamez setup 146 MB a zvolte tento adresář jako cílový.

(5.) - Po klasicky proběhlé instalaci je hotovo.

...................... ......................


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Instalace modu GTA: Vice City - 80's Car Pack v.2.0 krok za krokem. - Download http://gta.com.ua/file_details.phtml?id=860 -- Video http://www.youtube.com/watch?v=1plvOGvH6hk


Velmi zajímavá ruská konverze, která obsahuje reálná americká auta osmdesátých let. Vytvarovaná do nejmenších detailností, ať už se tvarů a potisků týče. U policejních aut tak lze narazit na Vice City Policii. Modifikace obsahuje i dosti sverázně navržený ENB Series, s vlastním odstínem barev, místy hodně přepáleným. Ale osobně se mi líbí i zdejší ztrávnění grafiky, akorát u odlesků aut jsem si ponechal původní odlesky, co mám např. u Tha World of Gamez modu. Nevýhodou Vice City 80's Car Packu je pouze přehození do azbuky v animačkách u nadpisů. Nicméně EN je podporována i nadále, jen u češtiny tentokrát nefunguje diakritika, takže se ji v tomto případě nevyplatí vůbec pouštět.

(1.) - Instalace je snadná, takže si tento pack nainstalujte do úplně čisté složky s Vice City.

(2.) - Nakopírujte si do modnuté složky Widescreen Fix z TWoG modu, prostě celou CLEO složku a CLEO.asi soubor.

(3.) - Tím docílíte podpory dnešních rozlišení, FoV a 60 FPS. Za předpokladu, že to vše uvedené máte i ve TWoG.

(4.) - Nyní z enbseries.ini (TWoG složka) zkopírujte sekci REFLECTION do Car Packu enbseries.ini a nahraďte ty původní hodnoty.

(5.) - Uložte změny a spusťte Vice City 80's Car Pack v.2.0, bude nyní vypadat výborně, mít parádní odlesky na autech, widescreen rozlišení, FoV a vysokou plynulost.

(6.) - Ještě si do něj můžete dát i 10x dohlednost a Load Screen Remover.

Přeji skvělou zábavu, protože zde se borci z Ruska fakt vytáhli.

...................... ......................


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Závěrem ještě menší poznámka: Disponujete-li Nvidia grafikou, nastavte si všechny exe soubory modnutých složek s Vice City i ve 3D nastavení Nvidia Contrlol panelu, prostě v ovládačích grafické karty. Nejlépe to uděláte tak, že si každý exe pojmenujete nějak krátce názvem dané modifikace, aby jste si mohli všechny tyto exáče přidat do podporovaných programů pro pokročilé nastavení 3D funkcí vaší grafické karty. V závislosti na vaší sestavě zvolte optimální hodnoty, hlavně různé AA, vertikální synchronizace, anizotropní filtrování, úroveň textur apod. Ve spojení s full HD rozlišením, 60 FPS a ENB Series bude hra skvělou pastvou pro oči. A co teprve s Vice Cry 1.7.2, viz odkaz na YouTube na začátku článku.

Vytvoření zástupců pro dané mody a jejich přehledné seřazení vedle sebe na plochu, včetně pojmenování každého z nich konkrétním názvem modu, považuji za automatické. V opačném případě bych jen stěží měl takový přehled o tom, co vše vlastně k Vice City mám nainstalováno.



......................................................................................................................... Bonus, za odměnu, těm, co si článek celý přečetli .........................................................................................................................


GTA: Vice City - Super Mod Pack v0.1

¤ Vice City Deluxe 2.0
¤ Vice City HD Effects
¤ Improved Lens Flare Graphics
¤ ENBseries
¤ Vice City x10 Draw Distance
¤ New Icons And Sniper Crosshair
¤ GTA IV Radar Icons
¤ New Money
¤ Vice City Bus Shelter



Stahujte odsud http://www.mediafire.com/download/t0bqyutam598y4b/GTA+Vice+City+Super+Mod+Pack+v0.1.rar
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema