Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 6:41 pm    Předmět: Blood II: The Chosen v roce 2013 Citovat

Blood II: The Chosen a datadisk Nightmare Levels.

Po třetím dohrání základní hry musím říct, že jsem se stále poměrně dobře bavil, až mě ale překvapilo, jak snadná hra je. A to i na nejtěžší třetí obtížnost. Poctivě jsem nejen střílel, ale hlavně i googlil řadu obskurních postupů, jak si hru vylepšit, co by mohlo nebo nemohlo pomoct k jejímu bezproblémovému hraní, apod. Proto zde uvádím tyto postupy:



1. Mít nainstalovánu GOG verzi hry.
2. Pouštět ji jako správce a nastavit si režim kompatibility na Win 98.
3. Pomocí dávkového Bat souboru ji spřáhnout na jedno jádro procesoru.
4. Nainstalovat si do adresáře se hrou (složka Custom) mod Extra Crispy 4.0 a aktivovat jej v launcheru hry. Podporuje jak původní hru, tak i datadisk.
5. Následně GOG verzi hry nakopírovat na externí disk, z původního adresáře v počítači ji smazat a opět ji tam vrátit.
6. Předešlý bod je možné provést jako úplně první nebo poslední, vliv by to mít nemělo. Akorát si poté pouze zkontrolujte kompatibilitu a oprávnění správce u daných exáčů.
7. Nyní spusťte přes zástupce dávkového souboru Blood II launcher a v Advanced Options si u enable zaškrtněte všechny položky, krom těch posledních dvou. Díky tomu bude hra mít odpovídající stínování a tmavost, ale nebude tak tmavá, jako při zaškrtnutí úplně všech hodnot.
8. A u Disable zrušte DirectX 6 a Joystick.
9. Poslední důležitou věcí je rozlišení. Blood II podporuje i pár širokoúhlých, bohužel ale nejvýše jen 1600x900. Při vyšších už hra spadne s nenáviděnou Client MFC Application chybou, která se ale stále může ve hře vyskytovat i při jiných příležitostech.
10. Zmíněná chyba má zřejmě co dělat s využíváním operační paměti, takže případně zkuste dát do zástupce Client.exe tento parametr -rez C:\Váš adresář s cílovou složkou hry\Blood II\blood2.rez a uložte změny.
11. Klikněte na ploše na zástupce Client.exe a počkejte, až obrazovka monitoru problikne a vrátí se do normálu. Teď už zbývá jen doufat, že vám hra půjde co nestabilněji a nebude často padat.
12. Náhradní Client.exe, ale netuším, jestli to pomáhá. Stačí pouze přepsat.
13. Pokud si dost věříte, máte odpařeno řadu stříleček, nebojte se dát obtížnost v New game na tu nejvyšší Suicide. Hra není v podstatě nijak těžká, jen vědět co a jak, hlavně při soubojích s bossy. Přeji dobrou pařbu Smile

Update: 13. 12. 2017 - Hra již funguje ve FullHD rozlišení, tedy 1920x1080. Sice jen v 16bit barvách, ale lepší než nic. Zároveň bych rád upozornil, že se nevyplácí hru příliš zesvětlovat, ani moc nespoléhat na uvedená řešení jinde na Internetu. Je to staré info, hra je zesvětlená, jinak totiž ani ta emulace přes DX11 v Blood II nepoběží, respektive ne ve vyšším rozlišení. Naštěstí je ale na Win7 32bit možné zmíněné FullHD rozjet trošku jinak, než by člověk asi čekal. Zde si stáhněte soubor KISS - Widescreen Fix, načež vložte ty troje dll knihovny do hlavního adresáře Blood II a v launcheru poté půjde nastavit 1920x1080 rozlišení. Kiss Psycho Circus: The Nightmare Child totiž využívá tentýž engine, co ta straší řěžba od Monolithu z roku 1998. Tím pádem jsou ty dll s hrou kompatibilní. Tato úprava by zároveň měla ze hry odstranit četné pády s Client MFC hláškou. Od roku 2013 nehráno, Blood II tak musím teprve znovu ověřit.

Podrobnější info pro uvedené instrukce najdete na těchto sedmi odkazech.

http://www.gog.com/forum/blood_series/blood_2_windows_7_simply_does_not_work

http://static.gog.com/upload/forum/2012/03/089a813cb31afc9a64ff63c641e9e85030180780.jpg

http://regijatekok.uw.hu/blood/docs/blood2faq.htm#prob2

http://www.sevenforums.com/gaming/38969-how-install-blood-2-chosen-win7-x64.html

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=498599858

https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=8&t=42292

http://www.moddb.com/mods/blood-2-the-chosen-extra-crispy

Rovněž dodám něco i k použité modifikaci Extra Crispy, která je na úrovni neoficiálního patche a vylepšuje, upravuje a přidává spoustu věcí, od grafiky, zbraní, zvuků a podobně. Žádná jiná pro druhý Blood v takovém rozsahu k dispozici není, takže se při nynějším hraní opravdu vyplatí ji použít. Nebudete tak mít vůbec pocit velkého stáří. Nejvíce se mi líbily particle efekty při útočení, ostřeji působící textury, živěji padnoucí barvy... Tohle vše výrazně zlepšuje dojem ze hry jako takové. Co ten dojem naopak kazí, je Client MFC Application Error, přítomný i v GOG verzi hry. Na klasické verzi k němu docházelo už na počítači s WinXp a HW z let 2005 až 2010. Na úplně jiném a novějším počítači, kompletně z roku 2011, už to ale bylo o dost horší, než jsem myslel. Protože mi předešlá verze padala každých pár minut, nezbývalo než vyzkoušet i verzi z GOGu, kde už nebyly pády tak časté. Přesto mi dost ztrpčovaly hraní. Tento problém si měli na GOGu rozhodně lépe prověřit, třeba celodenním testováním a častému Quick save, lezení do menu, pouštění Loadu hned po vyhroceným manévru, game overu a tak. Vysoce pravděpodobně by na tu chybu totiž narazili a mohli s ní něco udělat. Nicméně hra za to samozřejmě nemůže, vyšla už v roce 1998, byla pro jiné systémy a počítače, takže se jedná jen o daň, že nejen já dnes hraji staré hry.

Download - Extra Crispy 4.0 - Novější verze jde absolutně mimo mě. Popisek tady ve vláknu reflektuje dojmy z hraní verze 4.0, popř. nějaké starší, ale nikoli té 5.0. Autor modu ze hry udělal pěknou prasárnu, což ale pro starší verze neplatí.




Bernie's Silly Mod je z roku 1999 a hru vcelku výrazně modifikuje. Ať už zbraněmi, nepřáteli nebo itemy. Uzi a bouchačky jsou více cool, ve stylu Maxe Payna či Matrixu. Řada nepřátel je přetexturována do jinačího skinu, ale víceméně všichni dobře ladí atmosféře hry. Pijavice nyní připomínají spíše headcraby z HL1. Dvouhlavňová brokovnice je drobně s pozměněnou texturou, následována úplně novou útočnou puškou, která používá její náboje. Z dalších změn lze uvést třeba nový vzhled lékárniček, Loading obrazovek, kde tentokráte dominije oko a jiný font písma u názvu jednotlivých chapterů. Též byli pozměněni i ti polosvlečení máníci s nožem a sekerou. Ostnáči samozřejmě také. Modifikace je poměrně bez problémů kompatibilní i s Extra Crispy, akorát hapruje zobrazení textury u raketometu, ten ale není vůbec nutné za celou hru použít. Silné bosse druhé a třetí epizody by mělo jít bez potíží dát Woodoo panenkou, na prvního stačí obouruční dvouhlavňovka a úplně poslední určitě půjde i něčím jiným, než je ten chybně se zobrazující raketomet. Je tomu zřejmě kvůli jeho novému skinu.

Bernie's Silly je ke stažení na této polské stránce, kde jsou i nějaké ty screenshoty a informace. Přesto jej raději dávám i na vlastní link na MediaFire, neboť se už přece jen jedná o archiv neexistujícího webu. A tím pádem bylo povinné vyfotit z hraní i mé obrázky, jež ty změny ve hře dobře ilustrují.

Instalace modů do Bloodu II je snadná. Daný mod ve formátu REZ vložte do adresáře se hrou a podsložky Custom, následně v launcheru hry běžte do Customize a zde mod přidejte do seznamu přes volbu Add. Pak už jen označte Always load a Ok. Při dalším spuštění hry budou aktivovány ty mody, které jste naposledy aktivovali. Pro použití s Extra Crispy si nejdříve nainstalujte a zapněte právě ten, načež Bernie's Silly Mod a oba mody budou ve hře fungovat paralelně najednou.

Modifikaci je doporučováno hrát s postavou Caleba.


..................................... .....................................


Info o datadisku doplním později.

Dodatek na závěr: Vše zde uvedené bylo stoprocentně funkční na Win732bit, plus hardwaru z roku 2011. Na Win1064bit a novém hw dělá hra zase všemožné psí kusy.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Update pod čarou: Dne 13. 4. 2019. Pozor, jak hra funguje na Windows 10 64bit.

GOG verze, viz výše, dll knihovna z KISS. Dále program dgVoodoo 2 a jeho nakonfigurování v nějaké jiné hře, třeba slovenský Chaser.

Rozlišení 2560x1440 a 60 FPS. Jako ovládač stačí v launcheru Blood 2 dát Direct3D Renderer a dgVoodoo 2 DirectX Wrapper Display. Aby ale bylo vše jak má, musíte další dll z MS složky (viz zmíněný prográmek) dát do kořenového adresáře hry Blood II: The Chosen. To zaprvé, za druhé potřebujete ještě konfigurační soubor k onomu programu dgVoodoo 2. Pokud jste si nastavili uvedeného Chasera, najdete v jeho adresáři soubor dgVoodoo.conf. Ten musíte nakopírovat do adresáře s Blood II. V launcheru hry jen nastavte rozlišení 2560x1440 a klikněte na Play. V pravém dolním rohu bude vidět logo aplikace dgVoodoo 2. Teď zbývá jen vyladit nějak barvy, aby byl celkový vzhled zhruba na úrovni toho, jak hra vypadala na WinXp, Win7 32bit apod., jestli si ještě pamatujete. Puštění přes tento program totiž odstraní tu klasickou tmavost. Řešit to naštěstí lze přes herní monitor Aorus AD27QD od Gigabytu, v němž lze sofistikovaně docílit takové palety obrazu, že tu extrémní světlost ze hry vymažete levou zadní. Nerušenému hraní tak již nebude nic více bránit. Aorus má navíc funkci Super resolution, tu můžete dát na max. Ale pozor, ta feature s vyšším rozlišením nefunguje se sRGB barvami. A plynulost je zaručena jen na 60 FPS, víc jsem ze hry nedostal. Ale dá se to.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema