Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 9:04 pm    Předmět: Adrenaline Mod pro System Shock 2 Citovat

System Shock 2 je skvělá hra. Nikoli nejlepší, nikoli dokonalá, ale i tak velice dobrá. Jedna z mála věcí, která mi ve hře opravdu vadila, byl model chování zbraní. Přehnaně rychlé poškozování, velice silná účinnost. Před časem jsem se rozhodl, že si jej zkusím zahrát znovu, tentokrát však s upravenými vlastnostmi zbraní. Moc se mi nechtělo hledat a zkoušet, jestli k tomu již nějaký mod existuje a rozhodl jsem stáhnout rovnou editor a vytvořit modifikaci vlastní.

Mod nepřináší žádné nové modely, úrovně či nepřátele, ale něco mnohem důležitějšího. Pojetí zbraní – tedy především těch standardních – se v Adrenaline poměrně zásadně mění. Některé zbraně se poškozují několikrát pomaleji; skutečně nechápu, proč stresovat hráče tím, že se mu zbraň po třech výstřelech “realisticky” rozpadne. Rychlost poškození byla snížena i u energetických a těžkých zbraní, ne však tak radikálně, takže udržbářské nástroje stále mají své uplatnění. Co je však podstatnější, snížila se účinnost střel standardních zbraní (někdy i trojnásobně) a zvýšil se jejich počet. A také někteří nepřátelé mají více hitpointů (bojoví boti téměř dvakrát více). Celé to má velice pozitivní efekt na dojem z akce samotné. Již se vám nestane, že by obrovitý robot explodoval po třech zásazích z pistolky, a použití automatického režimu střelby u útočné pušky má konečně svůj smysl. Akce se stává mnohem adrenalinovější, přičemž kouzlo a atmosféra původní hry je zachována.

Troufám si tvrdit, že můj setting zbraní je lepší než ten původní, minimálně tedy v mých očích Smile. Nyní je již k dispozici verze 1.0, která by měla být vyvážena nejlépe, mj. například co se týče přebytku munice do pistole/útočné pušky (nyní jsem ji musel dokonce i kupovat, což se mi nestalo ani v původní hře). Mod by měl být prostý všech chyb a běžet stabilně, nicméně vzhledem k tomu, že ani původní hra taková není, nemohu to samozřejmě zcela zaručit (především u novějších OS).

Instalace modu je jednoduchá; stačí rozbalit archiv do kořenového adresáře hry a přepsat původní soubor Shock2.gam (ten si pro jistotu předem zálohujte). Mod je možno aplikovat i během rozehrané hry (lze tedy pokračovat ve starší uložené pozici), nicméně zde nemohu vyloučit možné komplikace, byť spíše herního charakteru. Funkčnost s češtinou neověřena.

Pokud máte chuť zkusit System Shock 2 znovu a trochu jinak, neváhejte a zkuste Adrenaline. Budu rád za jakékoli připomínky a nápady.


David "MCZ" Světlík dne 22. září 2007. Původně publikováno na již zaniklém webu, proto je s jeho svolením zmínka o této modifikaci zde, včetně původního textu jejího autora. A nesmí samozřejmě chybět ani funkční download.

Viz tento link https://dl.dropbox.com/u/133018/misc/ss2adrenaline.zip
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema