Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: út srpen 26, 2008 3:46 pm    Předmět: Last-life Citovat

Padesát map a jim odpovídající herní doba (cca 4 hodiny) – to je modifikace se zajímavým názvem Last-Life. Ale je nadstandardní počet map také zárukou kvality modu? Tím se budu zabývat v následujícím textu.

Vlastní pozadí v menu je takřka samozřejmostí u takhle velkého modu. Nejprve doporučuji projít si Hazard Course, který je nový a také překvapivě obtížný, protože se neskládá jen ze skákání a lezení. Položka New Game otevírá další z řady Freemanovských dobrodružství. V readme bohužel není ani špetka informací o příběhu. Ale jak to tak bývá, v laboratořích se něco zvrtne (a nemůže za to jen tlačítko, které zmáčknete, abyste se dostali z jedné místnosti) a vy se musíte začít pěkně ohánět (nejlépe páčidlem) jinak je s vámi konec. Jak je někdy zvykem, ochranný oblek jste ještě nestihli vyfasovat, takže proti prvním nepřátelům musíte být obezřetní. Tahle pasáž ale není příliš dlouhá, a oblek po chvíli naleznete (chráněn dvěma zombíky, ale nějak se už domluvíte). Pokračujete dál přes nepřátelé složené především z headcrabů, alien slavů a zombíků. Na tyhle potvory platí páčidlo, pistole (má nový model) a brokovnice. Později nastupují vojáci a black ops (paradoxně bojují na jedné straně), na které zase platí magnum, samopal s granátometem a kuše. Výbušnin je také dostatek, takže si užijete i srandu s dálkově odpalovanými náložemi a laserovými minami. Souboje jsou na vysoké úrovni, párkrát se do boje zapojí i těžší technika jako kulomet nebo dělo. Vrtulníky nebo tanky bohužel k dispozici nejsou. Občas je třeba vyřešit nějakou hádanku pro další postup, ale nic zásadně obtížného (většinou šoupání předmětů, otevírání dveří za pomoci spřátelených postav, popř. pákou nebo tlačítkem).

Mapy jsou navrženy velmi kvalitně. Občas máte pocit, že to či ono místo vám připomíná část HL nebo datadisků, ale rozhodně se nejedná o (s)prosté kopie, jen se autor nechal jemně inspirovat. Rozlehlost prostor a střídání prostředí (laboratoře, sklady, venkovní prostory, apod.) také potěší. Když už se někde zaseknete, zpravidla je třeba někam vylézt nebo vyskákat. Možná že toho lezení v šachtách je víc než by bylo třeba, ale to by jinak nebyl Half-Life. Trochu překvapí menší účinek baterky, ale to se dá částečně řešit zvýšením jasu v nastavení.

S nepřáteli se to má stejně jako ve většině jiných modů. Žádný nový nepřibyl, ale i tak je jejich škála pestrá. Trochu jsou upraveny hodnoty zranění, takže třeba takový elektrický vetřelec, kterého ve většině modů sejmete na dvě rány pistolí do hlavy (při střední obtížnosti), je třeba i z blízka likvidovat dvojitou dávkou z brokovnice. Na druhou stranu i obyčejná pistole je silnější než obvykle, což se nejlépe projeví při souboji s vojáky. Byl jsem dokonce svědkem situace, kdy příslušník ochranky zabil dotírající vojáka na 3 až 4 rány. Samozřejmě že to funguje i pro zbraň ve vašich rukách. Je třeba zmínit, že modely nepřátel i zbraní jsou použité z High Definition Packu, i když s jistými úpravami. Například tmavší odstín u samopalu, vojáci jsou oblečeni do uniforem v barvách zelené a šedivé, apod.

Celkem mě zklamal závěr, který je poněkud překvapivý. Těšil jsem se na smysluplné využití těžších zbraní jako raketomet nebo tau kanon, ale bohužel jsem se nedočkal. V závěru si projdete soubojem s Gonarchem, i když slovo „souboj“ asi není to pravé. No nechte se překvapit. Každopádně vydržte u vtipných závěrečných titulků.


Design map: 80%
Originalita: 70%
Zábava: 70%

Celkem: 73%




Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: út srpen 26, 2008 9:02 pm    Předmět: Citovat

Že jsem si této recenze nevšiml už odpoledne ale až večer Smile Při rozbalování modu jsem se na počet map nekoukal. Ale to číslo co uvádíš je teda závratné. Hrozně by mě zajímalo proč tento a jiný mod byl celou dobu ignorován na stránkách. Musel ho zřejmě hodnotit tehdejší admin, nebo někdo jiný. A já pak mody s hodnocením nižším než 60% vynechával v domění že se je nevyplatí hrát. Za to ale můžou i blbé screenshoty, které celkově nereprezentují to jak na tom daný mod je, tak aby z nich bylo patrné že jde o něco extra, co se vyplatí si hned zahrát. Ve tvých recenzích jsou vždy o dost lepší obrázky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2008 10:16 am    Předmět: Citovat

Ja se vzdy snazim vybrat screeny, ktere ukazuji mod v lepsim svetle, popr. ukazat nove veci nebo detaily.
Pocet map normalne u modu nesleduji, ale vsiml jsem si toho pri kopirovani modifikace do HL slozky. Nejak dlouho trvalo pretahovani bsp souboru Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema