Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: so květen 17, 2008 8:04 pm    Předmět: Terrorist Attack 2 Citovat

Na podzim roku 2005 vydal slovenský autor kelish (nyní si říká Speedfire) svou modifikaci Terrorist Attack. O dva roky později, roku 2007 je tu jeho pokračování. Jelikož jsem první díl nehrál, tak se pouze ve stručnosti zmíním jaké je jeho pokračování. A co mě na něm zaujalo a podobně.

Nejdříve něco k příběhu: ZemX2 - Nová planeta kterou před nedávnem objevila SSO – Special Secret Organization (Speciální tajná organizace). Je to planeta která je zmutovaná ze Země a Xenu. Ještě se neví jak a proč tato planeta vznikla, ale tým vědců, jež tam poslala SSO, ji zkoumá. A co je nejhorší, SSO zjistila že na západě planety ZeměX2 se vyskytl velký výbuch. SSO si myslí že to mohly být G-Manovy jednotky, známé jako DTS. Které zjistily že tam SSO vybudovala nové základny. V jedné z nich je touto organizací vězněn G-Man. Jeho jednotky ho chtějí osvobodit, to se jim ale nesmí podařit. Jediný kdo je může zastavit je Gordon Freeman, který tam byl už vyslaný. Jak to celé dopadne (nutno říct že docela překvapivě) se dozvíte v sekvenci a ve zprávě z novin na konci hry.

Začátek hry se nese v klasickém duchu, jedete vlakem do komplexu SSO. Ve hře se podíváte např. do Košic a na planetu ZemX2. Autor se docela snažil a přidal do hry nové textury a modely. Map má TA2 něco kolem dvaceti, některé jsou udělány lépe a některé hůře. Nelze to ale autorovi vyčítat, nebo? se docela snažil a jednotlivé mapy tak vypadají vždy odlišně. I tak se v nich ale holým, hranatým chodbám a stěnám stejně nevyhnete. Líbilo se mi, že místo klasických tlačítek je zde scaner na ruku, na začátku hry. Nebo než získáte své první zbraně, katanu a pistoli, tak aktivujete tlačítko a zbraně vyjedou z tajného úkrytu, což působí docela originálně. Taky se mi líbila bedna, kterou šlo poměrně realisticky rozmlátit. Normálně z ní odlétávaly jednotlivé části, a ještě než byla na dranc tak byla vidět uvnitř schovaná energie. Dále byla zajímavě udělána mapa nesoucí název „labka“. Nejenže jde o poměrně nelineární mapu, tzn. můžete jít libovolnou cestou a na určité místo se dostat několika způsoby. Ale hlavně vám mapa zabere delší dobu oproti mapám předešlým, což je plus, jste tak nuceni trochu přemýšlet a mapu projít celou.

Jedná-li o slovenskou modifikaci znamená to že jsou v ní některé texty ve slovenštině. Např. pár hlášek které vám napovídají co přibližně provést či vám dávají vědět něco o pozadí hry. Ze zbraní se vám dostane do rukou většina již známých, takže není třeba se o nich rozepisovat. Zmíním pouze ty co jsou nové: Samopal TX – 25, Výbušina C-4, Katana, a Kuš CTX – 300. Lze ji nalézt na poměrně dobře ukrytém místě, stačí si jen všímat okolí a ke zbrani se dostanete celkem snadno. K výbušinám ještě doplním, že jsou ve hře i dvě místa (červeně označena) na než je třeba výbušinu položit a odpálit ji, nikoliv tu co normálně máte. Ale naopak tu kterou musíte teprve najít a následně ji na dvou různých místech ve hře použít.

Terrorist Attack 2 jsem hrál na obtížnosti Hard, a bylo to docela znát. Rovněž jsem byl nucen v jedné mapě postupovat nekompromisně rychle a tvrdě, jinak došlo ve hře k situaci které musí hráč zabránit. Nepodaří-li se mu to, tak dojde ke konci hry a je třeba hru opakovat dokud nepřijde hráč na správný postup. U mě to vyřešila rada od autora modu. Myslím si ale, že s oním úsekem, kdy je potřeba zabránit smrti jisté osoby, budou mít problém i ostatní, protože se jim nemusí podařit na správné řešení přijít.

Celkově jde o průměrnou modifikaci, jež nabízí pár nových zbraní, soubojů s bossy, nejsou v ní žádné bugy (krom občasného zaseknutí o různé předměty, ale není to nic zásadního) a můžete v ní předejít pár soubojům se zombiemi nebo Alien Slavy (stačí neodbočovat doleva, u dvou poklopů na zemi, šli by-li jste tudy a vrátili se zpět, tak by z podzemí vylezly dvě zombie. U Alien Slavů se to týká jedné mapy na planetě ZemX2, kde stačí přeskočit na vzdálenější ostrůvek a zmíněné potvory se tak neobjeví ) A jelikož je i o něco kvalitnější, než první díl tak za zahrání stojí.

Design map: 60%
Zabava: 70%
Originalita: 50%

Celkem 60% ::::::::::::::::::::::::Publikováno poprvé 28. 9. 2007.


Naposledy upravil PavelU dne st květen 28, 2008 12:23 pm, celkově upraveno 2 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2008 1:22 pm    Předmět: Citovat

Tento mod mam stazeny, ale jeste jsem ho nezkousel. Ale kdyz ctu o katane, tak se do nej asi brzo pustim Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema