Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2008 1:10 pm    Předmět: U-Life Citovat

Vyzkoušel jsem modifikace s názvem U-Life a zde se pokusím shrnout o čem je a zda se vyplatí si ji stáhnout a posléze zahrát. Modifikací do prvního Half-life je obrovské množství, ale ne všechny jsou na úrovni srovnatelné s původní hrou. A jak je na tom tento mod? To se dozvíte právě teď.

Hra začíná v okamžiku, kdy jste jako anonymní postava (může to být Freeman, ale také nemusí – nikde toto není zmíněno) uvězněni v cele, ale jak to tak bývá – ozve se výbuch, rozezní poplašné sirény, přes zeď je slyšet křik nebožáků, mříž vaší cely se otevře a vy jste zase volní. Vyjdete z cely, ale co to? Prostředí nevypadá vůbec half-lifovsky, ale spíš jako úrovně z Quakea! Nevadí, každopádně to chce opatřit si nějakou zbraň a hlavně oblek. Od této chvíle vás čeká cca 15 minut klidného prozkoumávání základny a hledání cesty dál.

Až budete vyzbrojeni základní výbavou (páčidlo a pistole to jistí), utkáte se s nejslabšími nepřáteli, tj. zombíky a headcraby v pěkně provedených údržbářských prostorách pod základnou. Tyto prostory jsou protkány pavučinami, narazíte na několik mrtvých těl příslušníku ochranky, popř. koster, v jejichž nejbližším okolí si doplníte zdraví, armor a munici. Když se přes zombíky probijete, vylezete kanalizační šachtou opět na povrch, který okupují jak armádní jednotky, tak obyvatelé z Xenu (především Alien Slaves a elitní Alien Grunts). Zpočátku je řežete separátně, později dojde i na tolik oblíbené bitky vojáci vs. vetřelci a je jen na vás, kdy se do bitvy zapojíte. Nutno říct, že hned první setkání s vojáky je o něco tužší než obvykle, protože několik z nich má obávané podvěsné granátomety. Narazíte i na ninja bojovnice v černých kostýmech. Bohužel nepotkáte žádnou živou spřátelenou postavu.

Technické provedení je na poměrně slušné úrovni, levely jsou jak už jsem zmínil podobné těm z Quakea 2, čili převládá šedá, hnědá, popř. tmavě zelená barva. Tomu odpovídají i různé spínače a tlačítka, které aktivujete přiblížením a zatlačením namísto obvyklého tlačítka „použít“. Hlavně zpočátku narazíte na různé počítače a obslužné panely, které jsou pěkně ztvárněné. Líbila se mi i jedna místnost s klouzavým reflexním povrchem. Dále jsem zaznamenal nový model tanků, které po vás ale nestřílí, jsou použity pouze jako kulisa. Pobavil mě nápis na víku od kanalizace „Made in India“. Zaslechnete i pár nových zvuků, které se však netýkají nepřátel ani zbraní.

U-Life bych doporučil především těm, kteří jsou zvědaví na (pro HL mody) netradiční prostředí, protože co se hratelnosti týče je to průměr. Ještě bych se chtěl zmínit že mod jsem dohrál za tři čtvrtě hodiny, ale nevím zda to je opravu konec, protože nebyl oznámen, ani se hra nevrátí do menu. Ale vzhledem k tomu, že ani na začátku se žádné titulky neobjevili a readme soubor není k dispozici, tak těch 10 map je asi celá modifikace.


Design map: 70
Originalita: 70
Zábava: 60

Celkem: 67%




Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema