Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 3:15 pm    Předmět: Half-Life: Emergency Citovat

Half-Life: Emergency je jedna z menších modifikací, jejíž dohrání vám zabere asi hodinu času, přesto její kvality jsou nadprůměrné. Mod je původem z Ruska a to s sebou nese jednu nepříjemnou věc - všechny texty popisující příběh jsou v azbuce a i postavy „govori pa ruski“, tudíž jim zřejmě nebudete rozumět (teda alespoň u mě to tak bylo). Nicméně pro dokreslení příběhu shlédnete několik animací, takže tak úplně ztraceni nebudete. Přesto však toto považuji za největší nedostatek hry.

Před spuštěním každého modu nejprve zkusím hazard course, jestli není nový, co případně nabízí, apod. Tady bych vám důrazně doporučil, abyste hazard course (zde Play Colosseum) vynechali, protože se na něj dostane automaticky v průběhu nové hry a přišli byste o překvapení. Takže přejděte rovnou na New Game.

Začínáte v pěkně vybavené místnosti, kde hraje hudba z hi-fi, je zde i televize, obraz a další nezbytné doplňky. Vyjdete na chodbu a začne zvonit telefon, tak se vrátíte a zvednete sluchátko. Uslyšíte nějaké chrčení, položíte sluchátko a jdete zpět na chodbu a přemýšlíte kudy se dostat ven. Naštěstí leží na zemi sekera a s tou problém dalšího postupu vyřešíte vcelku brzo… Za chvilku stojíte na ulici a koumáte jak se hnout z místa. Napovím že je třeba zprovoznit náklaďák a s ním odjet. Tady už musíte použít hlavu, začínají první logické hádanky (zpravidla typu vezmi předmět a umísti ho někam, najdi vypínač, apod.). Po vyřešení tohoto problému se po krátké animaci ocitáte v lese, mlha všude okolo a už k vám jde uvítací výbor v podobě zombíků. Škoda kulky takže sekyrka to řeší a opět váš čeká další puzzle.

Takhle ve stručnosti jsem popsal začátek hry, později se dostanete i do notoricky známých laboratoří, chodeb i větracích šachet. Uskutečníte si i výlet na Xen, kde se kromě obvyklého skákání z jednoho vznášejícího se objektu na druhý vžijete do role gladiátora v aréně, v níž se postavíte různým Xenským potvorám. Naštěstí munice i lékáren je dost, takže byste to měli přežít… možná. Následují obvyklé bitky z nepřáteli (dostanete se i ke stacionárním kulometům), animace, texty a hledání cesty vpřed. Musím říct, že jsem se nikde moc nezdržel, takže puzzly nejsou příliš těžké. Na druhou stranu souboje nejsou zas až tak zajímavé, hlavně kvůli malému počtu zbraní. Po projití teleportem vám obvykle arzenál zmizí a začínáte opět s holýma rukama.

Po technické stránce mě mod mile překvapil. Prostředí je opravdu různorodé a navíc doplněné málo používanými doplňky – počítače, sošky, krabice s nářadím, rybičky v akváriu, déš?, apod. Nejvíc mě rozesmál G-man v jedné nepříjemné situaci, nebo německý tank Panzer IV z druhé světové. Dojde i na typické skriptové situace „za oknem“ známé již z původní hry. Závěr hry je poměrně nečekaný.

Co říci závěrem. Mod nejvíce vyniká designem a různorodostí prostředí, hratelnost už je slabší. Nejvíc ovšem zamrzí použití ruštiny, díky které mi podstata příběhu unikla – pro někoho ovšem ruský jazyk může být výhodou.

Design map: 80%
Originalita: 70%
Zábava: 65%

Celkem 72%



Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 8:50 pm    Předmět: Citovat

Tenhle mod jsem kdysi hrál. Ale někde v půlce nebo kousek po žačátku mě přestal bavit. Nevěděl sem co se po mě chce a celkově mi přišel mod takový divný. Ale sekera se mi líbila, stejně jako nějaké ty screeny z modu. Díky kterým sem si ho alespoň kousek zahrál. Jinak tvé hodnocení celkem odpovídá. HL: Emergency tenkrát zkoušel i Choosen a taky ho hra nezaujala.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: pá leden 04, 2008 9:01 pm    Předmět: Citovat

Jak sem uz psal - nejvic mi vadila ta rustina, bez tech textu je pribeh takovy zmateny
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema