Registrace | Hledat | FAQ | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny | Přihlášení

  Uživatel:    Heslo:       

  

Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: po prosinec 24, 2007 7:53 pm    Předmět: Half-Life: Escape 2 Citovat

Half-Life: Escape 2 je pokračování staršího modu od německých tvůrců. Hned po spuštění nové hry se vám také promítnou klíčové okamžiky z prvního dílu a poté jdete do cca dvou hodinové akce pěkně od páčidla. U toho samozřejmě nezůstane a zastřílíte si z několika nejběžnějších zbraní známých i z jiných modů. Škoda jen, že se nedočkáme pokročilejších zbraní, protože pistoli, samopal, bročku nebo granáty známe ze všech her, ale s energetickými zbraněmi byla největší sranda už v původním HL.

Jelikož se jedná o pokračování, vžijete se do role stejného vědce jako v prvním díle a tato role s sebou nese jistá omezení. Na rozdíl od Gordona Freemana nemůžete nosit hazard suit, i když hned na začátku na několik volných narazíte. Z toho se odvíjí i nemožnost doplňovat energii jak z baterií, tak nástěnných dobíječů. Co ale lze, je dobíjení zdraví z nástěnných nebo příručních lékáren. Těch však není tolik jako v jiných modech, takže si zdraví raději hlídejte. Na druhou stranu nemůžu říct, že by hra byla nějak obtížná – hrál jsem na prostřední obtížnost a žádná frustrace se nekonala.

Prostředí je typicky half-lifovské – kanceláře, šachty, skladiště, laboratoře, apod., stejné je to i s nepřáteli (vojáci, zombíci, vetřelci i speciální síly Black Ops). Mnohokrát se stanete svědky jejich vzájemných soubojů a je jen na vás, jestli mezi ně vtrhnete a pokusíte se sejmout všechny a nebo vyčkáte jak boj dopadne a dorazíte vítěze (moje oblíbená taktika již od dob prvního HL). Přestřelky jsou tedy na slušné úrovni, dostane se i na těžší techniku, na kterou zase platí raketomet, ale nic co byste už neviděli v jiných modifikacích. Také narazíte na pár skriptových situací (zombík za neprůstřelným sklem, apod.), nějaké šoupací a skákací puzzly nebo hledání přístupových karet k zamčeným dveřím. Co mi ale ve hře chybělo, je absence nějakého příběhu – nenarazíte na žádné spřátelené postavy (teda ne na živé), žádné záznamy, takže jediným vaším cílem je jít pořád kupředu a čekat, co přijde. V tomhle měl první díl jasně navrch. To však neznamená, že bych se při hraní nebavil.

Design map je na nadprůměrné úrovni, některé oblasti jsou inspirovány těmi z původního HL. Textury jsou vylepšené HD Packem, ale grafické zpracování jde ještě o kousek dál. Od začátku narazíte na různé drobnosti, které u každého modu nevidíte. Propracovanější postavy, dým, věrohodnější díry po kulkách, plakáty, pár nových objektů a další vychytávky. Narazil jsem dokonce na plakát s tématikou Team Fortress 2! Naopak co mě překvapilo, většina dřevěných beden, které v HL schovávaly užitečné vybavení, je nerozbitná.

Když to shrnu – Escape 2 je příjemný mod s typickou hratelností, odehrávající se v typickém prostředí. Hraje se dobře, žádný bug jsem nezaznamenal, ale chybí mu příběh a atmosféra z některých větších modů. Každopádně za vyzkoušení rozhodně stojí.

Design map: 80%
Originalita: 60%
Zábava: 70%

Celkem 70%




Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelU




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 350



PříspěvekZaslal: pá prosinec 28, 2007 10:50 pm    Předmět: Citovat

Dík za recenzi, buď si jistý že ji někdy dám na stránky, ale zatím nevím jak se v admin účtu vkládají recenze. A ty screeny jsem poupravil jsou pěkné. Escape 2 mám rozehrané, hrál sem v době psaní novinky, určitě ho dohraji když vím že je to podařený mod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pete66




 
Založen: 7.6.2007
Příspěvky: 241



PříspěvekZaslal: so prosinec 29, 2007 2:34 pm    Předmět: Citovat

Diky za uznani Pavle
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Strana 1 z 1

  


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com  Style created by phpBBTema